ایران پرس - «بوریس جانسون» وزیر خارجه بریتانیا سفر دوره ای را از سه کشور بنگلادش ، میانمار و تایلند در شرق اسیا از روز جمعه نهم فوریه آغاز کرد.

وزیر خارجه بریتانیا در جریان این سفر از اردوگاه آوارگان مسلمان روهینگیایی در بنگلادش نیز دیدار کرد. یکی از محورهای مهم مذاکرات «بوریس جانسون» با مقامات بنگلادشی گفتگو درباره وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیایی است. 

وزیر خارجه بریتانیا پیش از آغاز سفر دوره ایش به بنگلادش، میانمار و تایلند در سخنانی تاکید کرد: مصیبت و گرفتاری مردم روهینگیا یکی از تکان دهنده ترین فجایع انسانی در دوره معاصر به شمار می رود. جانسون اولین و آخرین دولتمرد غربی نیست که از وضعیت تکان دهنده مسلمانان روهینگیایی سخن گفته و ابراز نگرانی می کند.

در چند ماه گذشته مقامات بسیاری از دولتهای غربی از وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیایی ابراز تاسف کرده و حتی از اردوگاههای مسلمانان روهینگیایی در بنگلادش دیدار کردند.

بسیاری از آنها به میانمار رفته و با مقامات این کشور و چهره شاخص انها «آنگ سان سوچی» دارنده مدال صلح نوبل ملاقات کردند، اما این ابراز نگرانی ها ، دیدارها و مذاکره با مقامات دولت میانمار تاکنون کوچکترین تاثیری در موقعیت این مظلوم ترین اقلیت جهان به گفته مقامات سازمان ملل نداشته است.  

ارتش میانمار با هدف پاکسازی نژادی از سپتامبر گذشته خانه بسیاری از مسلمانان روهینگیا را به آتش کشیدند، صدها نفر را به قتل رساندند و به هزاران دختر و زن مسلمان روهینگیایی تجاوز کردند.

جنایات مداوم ارتش میانمار باعث شده است که حدود 700 هزار مسلمان از میانمار به بنگلادش فرار کنند. واکنش دولتهای اروپایی به این ترژادی انسانی دعوت دولت میانمار به حفظ حقوق مسلمانان میانمار بوده است. این در حالی است که مقامات میانمار و آنگ سان سوچی  وجود تبعیض و کشتارمسلمانان روهینگیایی در ایالت راخین را انکار می کنند.  

آنگ سان سوچی به خاطر سالها مبارزه با حکومت نظامیان و دوران طولانی زندانی و حصر خانگی مدال صلح نوبل را دریافت کرد. اکنون او در راس دولتی قرار دارد که ارتش آن از هیچ جنایتی در پاکسازی نژادی مسلمانان روهینگیایی دریغ نمی ورزد. دولت میانمار برای جلوگیری از انعکاس این جنایات فضای بسته و خفقانی را ایجاد کرده است. 

 مسلمانان آواره روهینگیایی 

«یانگهی لی»، گزارشگر ویژه حقوق بشر سازمان ملل برای میانمار، از ادامه شیوه‌های سرکوب و نقض حقوق بشر در این کشور خبر داده است.

خانم لی در گزارشی در مورد وضعیت حقوق بشر در میانمار گفته است که با وجود اینکه دولت غیرنظامی به رهبری آنگ‌سان سوچی اداره امور میانمار را در دست گرفته اما بعضی از شیوه‌های مورد استفاده حکومت نظامیان همچنان در این کشور رواج دارد.

 «توماس نایبو» عکاس و فیلمساز آمریکایی  پس از دیدار از میانمار گفت: رفتار نظامیان میانمار با روهینگیاها هر روز خشونت بارتر می شود و آنها سعی می کنند مدارک و شواهدی از جنایات خود باقی نگذارند. به گفته این فیلمساز آمریکایی، نظامیان ارتش میانمار به شکلی سازمان یافته به زنان تجاوز می کنند. واکنش دولتهای غربی در برابر این همه جنایت تنها حرف بوده است.

آنها تلاش می کنند با اقدامات دیپلماتیک محدود نشان بدهند که بی تفاوت به وضعیت اسفبار مسلمانان روهینگیا نیستند ولی در عمل آنها از هیچ یک از ابزارهای سیاسی و اقتصادی علیه میانمار برای توقف سیاست پاکسازی نژادی مسلمانان میانمار استفاده نمی کند.

نویسنده: مرتضی مکی 

114/116

بیشتر بخوانید:

سازمان ملل :نشانه‌هایی از نسل‌کشی مسلمانان در میانمار وجود دارد

 

وقایع تکان دهنده از پشت پرده جنایت های میانمار / ویدئو

در خواست ناظران بین المللی برای دسترسی نیروهای امدادی به استان «راخین» میانمار

انتقاد از بی‌توجهی دولت بریتانیا به کشتار مسلمانان میانمار/ تحلیل

 مسلمانان آواره روهینگیایی