ایران پرس - در حالی که گروههای وابسته به گروه تروریستی داعش در جنوب فیلیپین همچنان به قدرت نمایی می پردازند منابع امنیتی این کشور از حضور تروریست های عربستان و ترکیه در بین تروریست های گروه مائوته در جنوب فیلیپین خبر دادند.

به گفته یک مقام امنیتی فیلیپین که  شبکه تلویزیونی "جی ام آ" این کشور آنرا منعکس کرد، گروه تروریستی مائوته که با گروه تروریستی  داعش اعلام بیعت کرده است، اتباعی از کشورهای مختلف از جمله عربستان  و یک فرد با گذرنامه ترکیه ای حضور دارند.

این موضوع نظریه محافل امنیتی مبنی بر انتقال تروریستهای داعش از سوریه وعراق به جنوب شرق آسیا از جمله جنوب فیلیپین را تایید می کند.

با توجه به شکستهای پی درپی داعش در خاورمیانه، این گروه دو منطقه را برای انتقال نیروهایش در نظر گرفته که یکی افغانستان و دیگری  سه کشور مالزی، اندونزی و فیلیپین واقع در جنوب شرق آسیا هستند.

با توجه به اینکه در جنوب فیلیپین گروههای تروریستی همچون مائوته از پیش سازماندهی شده بوده و زمینه جذب و ساماندهی نیروهای داعش را داشته است این نیروها عمدتا در جنوب فیلیپین مستقر میشوند که از نظر ارتباط دریایی نیز منطقه ای مهم و قابل دسترسی است.

به همین  دلیل محافل امنیتی و سیاسی در جنوب شرق اسیا در مورد اعلام به اصطلاح خلافت شرقی داعش درجنوب فیلیپین و یا بخشهایی از مالزی هشدار داده اند.اما نکته مهم پشتیبانیهای ایدئولوژی، انسانی ومالی وهابیت و عربستان از تروریستهای جنوب شرق آسیا است که به رغم هشدارهای علما و محافل امنیتی، دولت مالزی هنوز انرا جدی تلقی نمی کند.

 

به گونه ای که این کشور روز سه شنبه مرکز بین المللی مدعی صلح ملک سلمان پادشاه عربستان سعودی را در کوالالامپور مالزی  فعال کرد.

فیصل موسی استاد دانشگاه ملی مالزی در این باره معتقد است:" شورای فتوای ملی مالزی در  برخورد  با وهابیت جدیت ندارد و به  نرمی با ان برخورد می کند و این در حالی است که صدور تروریسم به منطقه مالایا از سوی وهابیون سابقه طولانی دارد اما کمتر مورد شناسایی قرار گرفته است".

به گفته وی :" وهابیت به عنوان نسخه خشن یک تفکر منحط  توسط قدرت های سیاسی همچون عربستان حمایت  میشود و انها  از مذهب به عنوان یک ابزار استفاده می کنند."

دستور رئیس جمهوری اندونزی برای برخورد با گروههای افراطی فعال در این کشور و تعطیلی دفاتر آنها، بیانگر درک تهدیدات ناشی از فعالیت وهابیون در اندونزی است.

دستگیری رزیق شهاب روحانی افراطی و رهبر یک گروه تندرو به نام جبهه مدافعان اسلام در اندونزی که با عربستان سعودی ارتباط و همکاری دارد و عامل تجمعات و خشونتهای اخیر اندونزی معرفی شده است در همین راستا صورت گرفت.

افزایش فعالیت این گونه گروهها با نام های مختلف، بیانگر ورود همه جانبه وهابیت به عرصه برای جذب نیرو، ساماندهی نیروها و کسب قلمرو است تا ضمن جبران  شکست های خود در خاورمیانه پایگاههای جدیدی را برای خود در جنوب شرق اسیا ایجاد نمایند.

به گفته روهان گوناراتنا رئیس مرکز بین المللی خشونت سیاسی ومطالعه تروریسم در دانشگاه نانیانگ سنگاپور:"تمرکز داعش در جنوب شرق آسیا و از جمله فیلیپین در حال افزایش است و این کشور در حال تبدیل شدن به مرکز  ثقل تروریسم و مامنی برای تروریستهای داعش است." 

در هر حال برخورد قاطع  با تروریستهای داعش که در قالب های مختلف در جنوب شرق اسیا فعالیت می کنند و از جانب عربستان همه جانبه حمایت میشوند نیازمند هوشیاری و همکاری همه جانبه کشورهای منطقه از جمله  اگاهی بخش بخصوص برای جوانان و مقابله با شبکه اجتماعی وهابیون به عنوان ابزار جذب نیرو در کنار انها همکاری های اطلاعاتی و امنیتی است.113/112

بیشتربخوانید:

قدرت نمایی داعش در جنوب شرق اسیا / تحلیل

تحولات جنوب شرق اسیا در سال 95: از سایه تنش های منطقه ای بر نشست های آ. سه آن تا همکاری برای مبارزه با گروه های ترووریستی