ایران پرس- سوریه به عنوان یکی از ارکان مهم محور مقاومت، نقطه ثقل فعالیت‌های تروریستی داعش قرار گرفت تا از این رهگذر از قدرت و وزن سوریه در معادلات منطقه کاسته شود.

غوطه شرقی محلی برای فشار جدید به دولت سوریه و جنگ افروزی با هدایت مستقیم امریکا تبدیل شده است.

با نزدیک‌تر شدن هرچه بیشتر به ساعت صفر عملیات آزادسازی غوطه شرقی دمشق از دست تروریست‌ها، سنگ‌اندازی حامیان آشکار و پنهان گروه‌های تروریستی لانه کرده در جوار پایتخت سوریه؛  وارد فاز عملیاتی شده است.

شبکه خبری المیادین در این باره گزارش داد: 

"هدف قرار دادن هواپیمای اسرائیلی در نوار غربی و سرنگونی اف 16 اسرائیلی اقدام پیش دستانه دمشق برای مقابله با هر خطر احتمالی از سوی تل آویو بود، با این حال یکی از فرصت های مهم نبرد پیش روی ارتش سوریه قرار دارد.

آغاز کننده این حوادث نیز تروریست های مستقر در غوطه شرقی بودند و اگر ارتش سوریه بر این منطقه مسلط نشود قطعا فاجعه بزرگی رخ می دهد.

طرح موضوع احتمال استفاده ارتش سوریه از سلاح شیمیایی که چند سال پیش با نمایشی مسخره توانست مانع از عملیات آزادسازی این منطقه شود، این بار در حالی به‌صورت پررنگ در دستور کار تبلیغات رسانه‌ای و سیاسی دشمنان مردم سوریه قرارگرفته که خودشان می‌دانند، نه چیزی به نام زرادخانه شیمیایی در سوریه وجود خارجی دارد و نه هیچ عقل سلیمی می‌پذیرد که دولت سوریه درحالی‌که دست بالا در تحولات جاری کشورش دارد این کار را انجام دهد. "

روزنامه «نیزاویسیمایا گازیتا» امروز دوشنبه در تحلیلی نوشت:

"شورای امنیت سازمان ملل؛ شنبه شب به اتفاق آراء قطعنامه‌ای در مورد برقراری آتش‌بس 30 روزه در سوریه تصویب کرد. ولی این مسئله باعث ثبات اوضاع نشده و بعید است در مجموع نیز صلح را به این کشور بازگرداند. این سند قبل از هر چیز به درگیری‌های مسلحانه بین گروه‌های مخالف سوری و ارتش سوریه، بخصوص در منطقه غوطه شرقی مربوط می شود."

«سرگئی لاوروف» وزیر امور خارجه روسیه نیز هفته گذشته اعلام کرد، مسکو از قطعنامه مربوط به توقف انسانی درگیری‌ها در سوریه حمایت می کند، ولی متاسفانه این سند تضمینی برای رعایت مفاد آتش‌بس نخواهد شد.

خبرگزاری اسپوتنیک نیز در گزارشی نوشت:

"موقعیت نظامی غوطه شرقی و کوتاهی دست آمریکا و دیگر پشتیبانان تروریست‌ها از کمک مستقیم مؤثر به آن ها باعث شده است تا برای مقابله با عملیات نظامی محور مقاومت در غوطه شرقی، اقدام به عملیات پیش دستانه جنگ نرم علیه دولت قانونی سوریه در دستور کار قرار گیرد.

متهم کردن سوریه به آماده شدن برای حمله شیمیایی که این روزها در صدر تبلیغات رسانه‌های غربی قرار دارد، گام نخست این عملیات به‌اصطلاح بازدارنده است. جالب است که هفته گذشته شاهد تهدید مستقیم رئیس‌جمهور امریکا به حمله نظامی به سوریه به بهانه پیشگیری از حمله شیمیایی ارتش سوریه بودیم!

تحرک بخشیدن به عوامل شبه اجتماعی یعنی برجسته‌سازی اقدامات و تبلیغات گروه‌های موسوم به «کلاه‌سفیدها» در غوطه شرقی وجه دیگر این جنگ تبلیغاتی پرحجم علیه دولت سوریه است.

به‌عنوان بخشی از عملیات تبلیغی غرب علیه دولت سوریه کلاه‌سفیدها به تازگی در مناطقی از غوطه شرقی ماسک‌های ضد گاز توزیع و اقدام به آموزش برای مقابله با حمله شیمیایی کرده‌اند تا تهدید شیمیایی دمشق را هرچه واقعی‌تر جلوه دهند اما پس از سالها تبلیغات منفی و تجاوز اشکار غرب برضد سوریه برای همگان اشکار است که استفاده سوریه از سلاح شیمیایی اتهامی است که دروغ از سوی مقامات غربی ساخته شده و رسانه های غربی، عربی و صهیونیستی به ان دامن می زنند."

«آنتونیو گوترش» دبیرکل سازمان ملل در حالی امروز دوشنبه خواستار اجرای سریع اتش بس 30 روزه در سوریه شده است که تروریست ها در غوطه شرقی همچنان از غیرنظامیان به عنوان گروگان و سپر انسانی استفاده می کنند.

نباید فراموش کرد، ورود ارتش سوریه به معنای برگشتن این بخش به خاک سوریه و برقراری امنیت و رفع مشکلات معیشتی و بحران های انسانی منطقه غوطه شرقی است.

ارتش سوریه فرصت دارد تا با خارج کردن گروه های تروریستی نیابتی به طور رسمی به سقوط دمشق پایان دهد و تروریست هارا از منطقه ای که غیر نظامیان و شهروندان سوری حضور دارند، دور کند.

شبکه خبری المنار درباره اهمیت آزادسازی غوطه شرقی در گزارشی اعلام کرد:

"اهمیت آزادسازی غوطه شرقی به دلیل نقش فوق‌العاده‌اش در تحولات آینده سوریه، باعث شده است تا دشمنان دولت سوریه در کنار عملیات روانی و تبلیغاتی، در حوزه دیپلماسی نیز در عالی‌ترین سطوح وارد میدان شوند.

کشاندن مسئله غوطه شرقی به شورای امنیت سازمان ملل، بزرگ‌نمایی وضعیت مردم محاصره‌شده در غوطه شرقی و اظهار نگرانی از خطراتی که ساکنان این ناحیه از حومه دمشق را تهدید می‌کند در حالی است که در جریان محاصره همه‌جانبه و شش‌ساله دو شهر فوعه و کفریا در استان ادلب که زیر آتش تروریست‌ها با قحطی شدید و فقدان امکانات اولیه بهداشتی، درمانی و غذایی دست‌وپنجه نرم می‌کنند، هرگز شاهد اظهار نگرانی یا حتی اظهارنظر کشورهای حامی تروریست‌ها نبوده‌ایم."

کارشناسان سیاسی می گویند که اگر ارتش سوریه وارد غوطه نشود و نیروهای تروریستی در اطراف شهر دمشق بمانند ضمن افزایش تلفات غیر نظامی و کشتار مردم بی گناه در حملات موشکی، باید شاهد یک تجاوز سراسری و حمله بین المللی به سوریه بود.

مریم هدیه لو

116/110

بیشتر بخوانید:

روسیه: تروریست‌ها در تدارک حمله شیمیایی در غوطه شرقی هستند

بشار الجعفری: سرنوشت غوطه‌شرقی، همانند حلب خواهد شد

عملیات غوطه شرقی و علل مواضع ضد سوری غرب