به گزارش ایران پرس، وزارت امور خارجه پاکستان روز جمعه در بیانیه ای اعلام کرد، اسلام آباد تصمیم هند را برای تغییر در قوانین حق مالکیت در کشمیر تحت کنترل این کشور به منزله تغییرات جغرافیائی در منطقه، تلاش برای ترویج هندوئیسم و استمرار رویکرد فاشیستی دولت دهلی نو در این منطقه می داند.
بر اساس این بیانیه، دولت هند بر آن است تا از این طریق با افزایش تعداد هندوها در کشمیر بافت جمعیتی مسلمانان این منطقه را به هم بزند و از شرایط کنونی که دنیا با بحران کرونا درگیر است، سوء استفاده کند.
"عمران خان" نخست وزیر پاکستان نیز در توییتی تصمیم جدید هند درباره حق مالکیت زمین در کشمیر را ادامه رویکرد فاشیستی دولت دهلی نو خوانده و آن را محکوم کرد.
دولت هند روز سه شنبه اعلام کرده بود: کسی که به مدت 15 سال در کشمیر زندگی کرده، می تواند ملک و یا زمینی را که در آن زندگی می کند، به طور رسمی به نام خود کند.
بخشی از کشمیر درخاک هند و بخشی دیگر درخاک پاکستان قراردارد. هر دو کشور ادعای مالکیت بر تمام کشمیر را دارند و همین موضوع یکی از علل اصلی مناقشه دیرینه میان دهلی نو و اسلام آباد است.
هند و پاکستان در سال 2003 توافق آتشبس در خط کنترل کشمیر را امضاء کردند، اما از آن زمان هر دو کشور بارها آن را نقض کردهاند.
مردم کشمیر، اجرای قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل درباره برگزاری همه پرسی برای تعیین وضعیت این منطقه را خواستار هستند، اما دولت هند همواره با این اقدام مخالفت می کند.
116/118
بیشتر بخوانید:
مخالفت هند با پیشنهاد سازمان ملل برای میانجی گری درباره کشمیر
بی اعتمادی پاکستان به میانجیگری آمریکا در حل مساله کشمیر/ تحلیل
سفارت پاکستان: کشمیر «موضوع ناتمام» شبه قاره هند است