به گزارش ایران پرس، «گئورگی ایوانف» رئیس جمهوری مقدونیه این توافق را زیانبار و نقض قانون اساسی خواند و گفت که آن را امضا نخواهد کرد.
رئیس جمهوری مقدونیه، همچنین توافق نخست وزیر این کشور و همتای یونانی او را درباره اسم رسمی کشورش، غیرقابل قبول خواند.
«الکسیس سیپراس» نخست وزیر یونان و همتای مقدونیهای اش «زوران زائف» پس از 27 سال مشاجره بر سر نام مقدونیه، سرانجام در گفتگویی تلفنی به اختلاف در این باره پایان دادند.
بر اساس این توافق، نخست وزیر مقدونیه اعلام کرد: این کشور قرار است «جمهوری مقدونیه شمالی» North Macedonia نامیده شود.
در یونان نیز حزب مخالف «دموکراسی نوین»، طرح استیضاح دولت الکسیس سیپراس نخست وزیر این کشور را بر سر این توافق مطرح کرده است.
مقامات آتن بارها تاکید کرده اند تا زمانی که اختلافات با مقدونیه بر سر نام کنونی این کشور حل نشود، به مخالفت خود با عضویت اسکوپیه در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی «ناتو» ادامه خواهند داد.
اختلاف درباره اسم کشور مقدونیه از 27 سال قبل روابط آتن و اسکوپیه را با تنش رو به رو کرده است.
در سالهای گذشته تماس ها و دیدارهای دوجانبه متعدد میان مقامات دو کشور تحت نظارت «متیو نیمتز» میانجی سازمان ملل متحد در این پرونده بی نتیجه بود، اما ظاهرا گفتگوهای دو کشور برای حل این مناقشه به نتیجه رسیده است زیرا این رویداد می تواند زمینه را برای پیوستن مقدونیه به اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) هموار سازد.
مذاکرات یونان و مقدونیه پس از روی کار آمدن زوران زائف به طور جدیتری دنبال شد.
زوران زائف از حزب سوسیال دموکرات مقدونیه به جای «نیکولا گروئفسکی» به عنوان نخست وزیر این کشور منصوب شد و از همان ابتدا قول داد تلاش خواهد کرد به سرعت مقدونیه را به عضویت اتحادیه اروپا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) در آورد.
مذاکرات یونان و مقدونیه پس از روی کار آمدن زوران زائف به عنوان نخست وزیر مقدونیه به طور جدی تری دنبال شد.
دولت یونان در سال 1991 مانع از آن شد که جامعه بین المللی مقدونیه را با نام جمهوری مقدونیه به رسمیت بشناسد، زیرا مقامات آتن بر این عقیده هستند که این نام منحصرا متعلق به میراث تاریخی و ملی یونان است.
یونان همچنین سال 2008 با ورود مقدونیه به ناتو مخالفت کرد.
مقامات آتن بارها در گذشته تاکید کرده اند تا زمانی که اختلافات کنونی با مقدونیه بر سر نام کنونی این کشور حل نشود، به مخالفت های خود با عضویت اسکوپیه در ناتو ادامه خواهند داد.
مقدونیه دو میلیون و یکصد هزار نفر جمعیت دارد که یک پنجم آن را آلبانیایی تبارها تشکیل می دهند.
116/112
بیشتر بخوانید:
تظاهرات هزاران مقدونیه ای در مخالفت با مذاکره دولت این کشور با یونان بر سر نام مقدونیه
نخستین ناکامی نخست وزیر مقدونیه برای تغییر نام کشورش/ تحلیل