دولت کلمبیا و شبه نظامیان ارتش آزادی‌بخش این کشور روز پنجشنبه دور جدید گفتگوهای صلح را در کیتو، پایتخت اکوادور از سر گرفتند.

­به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه، هدف از این مذاکرات که در حومه پایتخت اکوادور برگزار می شود، دستیابی به توافقنامه آتش بس جدیدی است که راه را برای توافق‌نامه نهایی صلح باز کند.

این پنجمین دور مذاکرات که قرار است تا 18 ماه مه برگزار شود.

نخستین آتش بسی که با ارتش آزادی بخش کلمبیا به نتیجه رسیده بود، از یکم ماه اکتبر 2017 تا نهم ژانویه 2018 برقرار بود.

این آتش بس به علت مجموعه حملات انفجاری که شبه نظامیان به آنها دست زدند و بر اثر آن هشت مامور پلیس کشته و ده ها مامور نیز زخمی شدند، تمدید نشد.

«خوان مانوئل سانتوس»، رئیس جمهور کلمبیا که به علت این حملات مذاکرات فوریه 2017 در کیتو را به حال تعلیق در آورده بود، روز دوشنبه مجددا دستور داد مذاکرات با ارتش آزادی بخش ملی از سر گرفته شود.

سانتوس در پاسخ به آتش بس یکجانبه ای که شبه نظامیان به مناسبت برگزاری انتخابات پارلمانی روز یکشنبه برقرار کردند، دستور از سرگیری مذاکرات را صادر کرد.

ارتش آزادیبخش ملی پس از گروه فارک بزرگترین گروه شورشی در کلمبیا محسوب می شود.

رئیس جمهور کلمبیا در مصاحبه ای با روزنامه کلمبیایی ال تیمپو (El Tiempo) خاطرنشان کرد: بوگوتا بعد از توافق با شبه نظامیان انقلابی کلمبیا (فارک)، هشتم فوریه گفتگوهای رسمی با شبه نظامیان ارتش آزادی بخش ملی را در اکوادور با هدف پایان دادن به بیش از نیم قرن بحران مسلحانه در این کشور آغاز کرد.

رئیس جمهور کلمبیا گفت: ما مذاکره برای آتش بس دو جانبه را به روی خود نبسته ایم، همیشه و هر زمانی که شرایط مناسبی مهیا شود، برای این منظور مذاکره خواهیم کرد.

به اعتقاد رئیس جمهور کلمبیا ارتش آزادیبخش باید از گروگان گیری به عنوان سلاح که در سراسر جهان رد شده است، خود داری کند.

سانتوس افزود: من امیدوارم ارتش آزادی بخش فرصتی را که برای آنها برای زمین گذاشتن سلاح و بازگشتن به زندگی غیر نظامی به وجود آمده است، درک کند.

سانتوس قصد دارد با آخرین گروه شبه نظامی فعال در کلمبیا درباره توافقنامه صلحی مشابه با توافقنامه ای که در ماه نوامبر با شبه نظامیان فارک امضاء کرد، مذاکره کند.

مسئولان هیات نظارت بر توافق صلح میان رهبران گروه فارک و مقامات دولت کلمبیا، روز یکشنبه با صدور بیانیه ای اعلام کردند، شش هزار و دویست عضو این گروه به مناطق تعیین شده برای تحویل سلاح منتقل شدند.

شورشیان پیشین فارک که در نوامبر 2016 با دولت کلمبیا قرارداد صلح امضا کرده و در دسامبر آن سال مشمول عفو شدند، قرار است به تدریج زندگی غیرنظامی در این کشور را آغاز کنند.

با آغاز جنگ داخلی کلمبیا از سال 1964 بیش از 220 هزار نفر کشته و شش میلیون نفر نیز در داخل این کشور آواره شدند.

114/110

بیشتر بخوانید:

اعلام آمادگی رئیس جمهور کلمبیا برای آتش بس مشروط با گروه «ارتش آزادی بخش کلمبیا» 

پایبندی ارتش آزادی بخش ملی کلمبیا به آتش‌بس

اعلام آتش‌بس از طرف ارتش آزادی‌بخش ملی کلمبیا