به گزارش ایران پرس به نقل از خبرگزاری "ایران پرس"؛ امیر دریادار حبیب الله سیاری معاون هماهنگ کننده ارتش بعد از ظهر امروز (شنبه) در نشست خبری که برای تشریح اهداف رزمایش مرکب دریایی ایران، روسیه و چین برگزار شد، اظهار داشت: منطقه این رزمایش در شمال اقیانوس هند بوده که یکی از استراتژیک ترین مناطق جهان است.
وی ادامه داد: در این منطقه سه تنگه راهبردی و مهم هرمز، باب المندب و مالاگا وجود دارد و این مهم بر اهمیت آن میافزاید. از سوی دیگر این منطقه شاهراه انتقال انرژی جهانی است، پس امنیت آن برای جهانیان اهمیت ویژه ای دارد، برای ایران نیز به همین شکل است، این منطقه برای ایران اهمیت ویژه ایی دارد و تمامی صادرات ایران از این طریق و با عبور از همین مثلث طلایی صورت میگیرد.
معاون هماهنگ کننده ارتش با اشاره به مرزهای دریایی ایران و دسترسی به اقیانوس هند گفت: ایران برای تأمین امنیت این منطقه اقدامات بسیار ارزشمندی انجام داده است، امروز ایران میزبان دو کشور قدرتمند در بحث دریایی است. اولین موضوع قابل توجه این است که چه اتفاقی افتاده که دو کشور قدرتمند با ما و تحت فرماندهی نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران رزمایش مشترک برگزار میکنند؟ پاسخ آن در جهش و رشد و شکوفایی قدرت دریایی ایران است.
امیر سیاری در ادامه با اشاره به اقدامات نیروی دریایی در تأمین امنیت خطوط کشتیرانی در منطقه و مقابله با دزدان دریایی گفت: تا به امروز بیش از پنج هزار کشتی تجاری را اسکورت و بیش از ۳۰ کشور را از دست دزدان دریایی نجات داده ایم که میتوان به کشتی چینی اشاره کرد، امروز مقابله ایران با دزدان دریایی یک افتخار و سند اقتدار نیروی دریایی کشورمان است.
وی افزود: امروز ایران اسلامی به برکت انقلاب اسلامی به یک قدرت دریایی تبدیل شده و کشورهای مختلف روی آن حساب باز کرده و به همین دلیل با ما رزمایش مشترک دریایی برگزاری میکنند. امروز ایران در جامعه دریایی جایگاه ویژه ای دارد و دنیا توان و اقتدار ما را قبول دارند.
امیر سیاری درباره اهداف رزمایش هم گفت: این رزمایش نشان دهنده اقتدار و صلابت ایران در شمال اقیانوس هند است و نشان میدهد ایران با همکاری مشترک کشورهای مختلف میتواند امنیت منطقه را تأمین کند، در ضمن با این رزمایش تبادل تجربه صورت گرفته و به کشتیهای آسیب دیده کمک میشود. همچنین تقویت تعاملات بین المللی یکی دیگر از اهداف این رزمایش است.
معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: این رزمایش مرکب میتواند موجب هم افزایی شده و نشان دهد که ما عزم و اراده برقراری امنیت در منطقه را داریم و میتوانیم امنیت کشتیرانی را تأمین کنیم، این در حالی است که عدهای میخواهند بگویند امنیت منطقه مشکل دارد و نیاز به حضور آنها دارد این رزمایش نشان میدهد که نیازی به حضور نامشروع بیگانگان در این منطقه نیست.
دریادار سیاری با اشاره به پیشرفتهای دفاعی کشور گفت: تعمیر، نگهداری و ساخت تجهیزات نیروی دریایی در داخل صورت میگیرد و ما نیاز کشورهای دیگر نداریم، بسیاری پیشرفتهای ایران در عرصه دریا را باور نمیکردند اما این رزمایش مرکب و حضور مقتدر ایران در عرصههای جهانی اقتدار و پیشرفت ایران اسلامی را نشان میدهد.
وی خاطر نشان کرد: هر اقدامی که ما انجام میدهیم بسیاری از کشورها به دنبال آن هستند که بفهمند این رزمایش چیست و چه موضع و اهدافی دارد. به همین دلیل دست به اقدامات مختلفی برای جمع آوری اطلاعات میزنند، اما همانگونه که در رزمایشهای گذشته هم داشتیم اجازه نزدیکی به محل رزمایش و جاسوسی را نخواهیم داد.
سیاری گفت: این رزمایش تنها یک اقدام مشترک است و ما بنایی بر ایجاد ائتلاف نداریم، اگرچه آمریکاییها با تلاش برای نا امن جلوه دادن منطقه سعی بر ایجاد ائتلاف داشتند اما پیام ایران در این رزمایش و رزمایشهای دیگر این است که امنیت تنگه هرمز به بهترین شکل تأمین شده و ائتلافهای آنها در این منطقه معنایی ندارد.
وی با اشاره به سخنان اخیر مقامات آمریکایی که ایران به دنبال نا امن کردن منطقه هستند گفت: تلاشهای ایران برای تأمین امنیت منطقه تحریک آمیز است یا رفتار آنها و حضور نامشروع در خلیج فارس، ایران همواره اعلام کرده که با همکاری کشورهای منطقه میتواند امنیت آبهای منطقه را تأمین کنیم و هیچ نیازی به حضور بیگانگان نیست.118
بیشتر بخوانید:
تشریح برنامهها و اهداف دومین روز رزمایش دریایی ایران، روسیه و چین
تمایل قدرتهای بزرگ برای استفاده از دانش دریایی ایران