بر اساس این آتش بس، ۵۰ نفر از اسرای اسرائیل اعم از زن و کودکان کمتر از ۱۹ سال در مقابل ۱۵۰ نفر از اسرای زن فلسطینی و کودکان کمتر از ۱۹ سال در زندانهای رژیم صهیونیستی، آزاد می شوند.
توقف پرواز جنگندهها و پهپادهای اسرائیلی در جنوب نوار غزه طی این چهار روز به مدت شش ساعت در روز از ۱۰ صبح تا ۴ عصر هم از بندهای موردتوافق این آتشبس موقت عنوان شده است.
در روزهای آتشبس موقت، باید تردد آزادانه مردم در نوار غزه تضمین شود و به ویژه در خیابان صلاح الدین کسی مورد حمله قرار نگیرد و تردد از شمال نوار غزه به جنوب آن امکان پذیر باشد.
در این مدت همچنین نباید اشغالگران به احدی حمله کنند یا احدی را در کل غزه بازداشت کنند.
به اعتقاد اغلب کارشناسان با وجود اینکه رژیم صهیونیستی درخلال بیش از یک و ماه و نیم گذشته پس از تحمیل جنگ همه جانبه برغزه بیش از 50 هزار نفر ازساکنان غزه را کشته و زخمی و بیش از یک و نیم میلیون نفر دیگر را بی خانمان و آواره کرد و بیش از 50 میلیارد دلار خسارت بر غزه وارد کرد، اما در تحقق اهداف نظامی و اعلامی خود از تحمیل جنگ توفیقی نیافت و از این بابت شکست بزرگی را متحمل شد.
ناکامی رژیم صهیونیستی از نابودی حماس
یکی از اهداف رژیم صهیونیستی از تحمیل جنگ بر غزه این بود که حماس را به کلی نابود کند و مجازات دسته جمعی مردم غزه را به قدری بالا ببرد که باعث بیزاری آن ها از حماس و دیگر گروه های مقاومت شود.
اما اکنون نتیجه غیر آن چیزی شده است که رژیم صهیونیستی انتظار آن را داشت و آن اینکه علیرغم اعمال فشارهای طافت فرسا بر ساکنان غزه نه تنها هیچ ذره ای ازمحبوبیت حماس و مقاومت در بین مردم غزه کم نشده است بلکه درست برعکس بر آن افزوده شده است.
«دیلی بیست» در گزارشی نوشت: "حمله رژیم صهیونیستی به غزه موجب شد محبوبیت حماس در کرانه باختری افزایش یابد."
این نظرسنجی که توسط بنیاد اوارد (AWARD) صورت گرفته نشان میدهد تقریبا تمام فلسطینیانی که پاسخ داده اند درباره امکان همزیستی با اسرائیل نظر منفی دارند.
این نظرسنجی همچنین نشان میدهد حمایت از حماس در کرانه باختری اکنون در سطح بالایی قرار دارد طوری که ۹۰ درصد گفته اند حامی حماس هستند و بسیاری گفته اند از حماس بسیار حمایت میکنند.
در جنگ های گذشته نیز محبوبیت حماس و مقاومت بعد از جنگ افزایش یافته بود و اهمیت نظرسنجی اخیر از این بابت است که حجم تلفات و خسارات وارده بر مردم غزه از زمان اشغال فلسطین بی سابقه بوده است و لذا رژیم صهیونیستی انتظار نداشت نتایج جنگ های گذشته این بار نیز تکرار شود.
یکی از گزینه های رژیم صهیونیستی و حامیان آن این بود که بتوانند زمینه تسلط مجدد تشکیلات خودگردان بر غزه فراهم کنند، اما بیشتر ساکنان نوار غزه با سلطه مجدد آن که با رژیم اشغالگر همدست است و نیروهای امنیتی آن در خدمت اشغالگران و حمایت از شهرک نشینان و جاسوسی علیه ملت فلسطین در کرانه باختری هستند و با هرگونه مقاومت در برابر اشغال و شهرک سازی و کوچاندن اجباری میجنگند، مخالف هستند.
بیش از ۸۰ درصد نوار غزه از مهاجرانی هستند که از شهرها، روستاها و شهرکهای فلسطینی در جنوب فلسطین به این مناطق آمدهاند و هرگز جایگزینی برای بازگشت به آزادی کامل فلسطین را نمیپذیرند.
جایگزین حکومت حماس در نظر بسیاری از فلسطینیها بازگشت به فلسطین آزاد شده و بر روی آوارهای دولت صهیونیستی است. برای تحقق این هدف بیشتر ساکنان نوار غزه از حکومت کنونی حمایت میکنند چرا که تثبیت کننده گزینه مقاومت برای آنها است.
مردم شمال غزه که اکثرا در اردوگاه ساکن هستند مقاومت میدانی بی نظیری در عدم ترک سرزمینی دارند و با وجود بمباران هولناک اردوگاه جبالیا، شمال غزه تخلیه نشده است و پروژه تفکیک شمال و جنوب غزه نهایی نشده است و محاصره نسبی شمال، مقاومت را منفعل نکرده است و برای جنگ شهری آماده هستند.
رژیم صهیونیستی علیرغم تلاش زیاد، هنوز به تونلها و مراکز تجمع مقاومت و اتاقهای عملیات فرماندهان دست پیدا نکرده است و بمباران بیمارستانها با بهانه دروغ ورودی تونلها، اثر معکوسی برای رژیم در افکار عمومی داشته است و لذا نیروهای مقاومت و حماس هرچند از برقراری آتش بس اسشتقبال کرده و به آن پایبند هستند اما هیچ ترسی از پایان آتش بس موقت ندارند.
نویسنده: احمد کاظم زاده
117
بیشتر بخوانید:
بازگشت فلسطینیها به غزه؛هویت ملی فلسطینی در مقابل هویت عاریه صهیونیستی
سیما مشتاقان