ایران پرس: شبکه تلویزیونی کودکان وجوانان آلمان موسوم به «کی کا KiKa » یکی از مجریان خود را به دلیل شرکت در تظاهرات فلسطینیان در کرانه باختری اشغالی اخراج کرد.

« ماتوندو کاستلو Matondo Castlo»  مجری تلویزیونی در آلمان پس از شرکت در تظاهرات مسالمت آمیز در شهر بیت داجان فلسطین، به اتهام تعصب ضد رژیم صهیونیستی از محل کار خود اخراج شد.

روزنامه‌های آلمانی با انعکاس شرکت این مجری تلویزیونی در تظاهرات حامیان فلسطین، با انتشار مطلبی با عنوان «جشنواره افراطی: مجری کی‌کا در کنار متنفران از اسرائیل تظاهرات می‌کند» تلاش کردند افکار عمومی را علیه ماتوندو کاستلو برانگیزند.

پس از انتشار گزارش‌هایی از این دست در رسانه های آلمانی و رژیم صهیونیستی ، شبکه تلویزیونی کی‌کا اعلام کرد «تصمیم گرفته شده تا زمانی که همه جنبه‌های این مسئله روشن نشود، کار با او را ادامه ندهد».

اخراج مجری آلمانی به دلیل حمایت از فلسطینی ها بار دیگر چهره واقعی آزادی هاو رعایت حقوق انسان ها در غرب از جمله حق آزادی بیان و حق شرکت در اجتماعات را به نمایش می گذارد. آلمان نیز مانند دیگر کشورهای اروپایی که در مواردی مانند حمله به فلسطینی ها و یا بیرون راندن آنها از منازل و مزارع شان به ظاهر موضع انتقادی نسبت به رژیم صهیونیستی می گیرند ، اما در واقع برلین از حامیان اصلی مالی و سیاسی تل آویو محسوب می شود.

به همین دلیل دولتهای اروپایی از جمله آلمان نه فقط با هر گونه اقدام جدید موثر علیه رژیم صهیونیستی مخالفت می ورزند بلکه در مواردی که موضوعات به اصطلاح مقدس مانند مساله هولوکاست از جانب محقق یا کارشناسی مورد سئوال قرار گیرد شدید ترین برخوردها را با آنها انجام می دهند.

در باره مساله اخراج مجری آلمانی نیز دقیقا همین مساله به چشم می خورد. کاستلو در باره شرکت خود در تظاهرات در حمایت از فلسطینی ها به صراحت گفت  این تظاهرات مسالمت آمیز بود و هدف آن اعتراض به مصادره زمین توسط نیروهای رژیم اشغالگر قدس و شهرک نشینان بود.

کاستلو افزود: "من قصد نداشتم یک بیانیه سیاسی بدهم و حتی در برابر اسرائیل موضع نگرفتم. من بلافاصله این موضوع را علناً اعلام کرده و بارها آن را برای شبکه کی کا توضیح دادم.

به رغم این توضیحات اما برخورد با منتقدان اقدامات رژیم صهیونیستی از جمله کاستلو مجری آلمانی به گونه ای است که آن را به منزله درس عبرتی برای سایرین در زمینه خودداری از هر گونه اقدامی که نشانگر حمایت از فلسطینی ها باشد قرار دهند.

در حالی که هر گونه اقدامی از جانب آلمانی ها در حمایت از اسرائیل مورد تشویق و حمایت برلین قرار می گیرد.

البته این نخستین بار نیست که یک مجری تلویزیون آلمانی به دلیل حمایت از فلسطینی‌ها اخراج می شود.در فوریه 2022 نیز  هفت کارمند عرب شبکه دولتی دویچه وله آلمان، از جمله «فرح مراقا Farah Maraqa» روزنامه‌نگار فلسطینی-اردنی، به اتهام یهودی‌ستیزی اخراج شدند.با این حال وی در ژوئن 2022 در اعتراض به این اقدام در دادگاهی آلمانی اقامه دعوی کرد.

در اوایل سپتامبر، یک دادگاه کار آلمان حکم داد که اخراج مراقا ناعادلانه بوده و از نظر قانونی توجیه ندارد.

هوک ریسندورف وکیل مراقا می گوید: دادگاه آلمانی حکم داد که شبکه دویچه وله باید مراقا را به سر کار بازگرداند.

 استناد دولت آلمان به معنای موسع یهودی ستیزی که برمبنای آن با هرگونه انتقاد و یا اقدامی علیه رژیم صهیونیستی و اقدامات آن مانند شهرک سازی های غیر قانونی در اراضی اشغالی 1967 برخورد می کند به عنوان ابزاری برای ساکت کردن حامیان آرمان فلسطین و مخالفان سیاست های اسرائیل بارها مورد انتقاد قرار گرفته است.

با این حال نه فقط دولت آلمان بلکه نهادهای خصوص و عمومی این کشور نیز این رویکرد ناعادلانه و مغرضانه را علیه حامیان فلسطینی ها و منتقدان رژیم صهیونیستی ادامه می دهند.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

 112

 بیشتر بخوانید:

 اخراج مجری تلویزیونی آلمانی به دلیل طرفداری از فلسطین