ایران پرس- سران دو کشور آمریکا و بریتانیا در مردم فریبی و بی ادبی در سیاست به یکدیگر شبیه بوده و هر دو تشنه قدرت هستند.

پایگاه اطلاع رسانی هافینگتن پست در مقاله ای به مقایسه دقیق بوریس جانسون نخست وزیر انگلیس و دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا پرداخت.

"مت هانکوک" (وزیر بهداشت و تامین اجتماعی) که مبارزات انتخاباتی خود را برای حمایت از بوریس جانسون رها کرده بود، اولین کسی است که خطر دنباله روی از دونالد ترامپ تایید کرد. وی در این خصوص گفت: «من می گویم سیاست بوریس جانسون قبل از هر چیز توسعه طلبانه بوده و ایدئولوژی سردمداران محافظه کار در حمایت از مردم را به روز خواهد کرد، به اقدامات وی در لندن نگاه کنید.»

بوریس جانسون و دونالد ترامپ از رفتارهای غیرسیاسی به عنوان سلاحی برای تغذیه موج پوپولیستی استفاده می کنند و توان خود در شوکه کردن دیگران را به نمایش گذاشته اند. این موج، دونالد ترامپ را به ریاست جمهوری رساند و به جانسون نیز اجازه داد در سال 2016 در رابطه با برگزیت سر به شورش بگذارد.

عزم ترامپ و جانسون در برخورد تند با مخالفان از جمله مخالفان شان در دنیای تجارت، از ویژگی های خاص آن هاست. اگر رئیس جمهوری آمریکا نمی خواهد به هراس شرکت های آمریکایی از جنگ تجاری با چین توجه کند، متحد بریتانیایی وی از شکاف بین حقوق بگیران و کسانی که از تبعات اقتصادی فاجعه بار سیاست هایش  بیمناکند، به نفع خود بهره برداری می کند.

بوریس جانسون در مراسم خصوصی که به مناسبت تولد ملکه برگزار شد، در خصوص نگرانی های حقوق بگیرانی که از سرنوشت وضعیت شغلی در بخش صنایع خودرو و هواپیما پس از خروج این کشور از اتحادیه اروپا به هراس افتاده اند، مورد سوال قرار گرفت. بوریس جانسون در پاسخ گفته بود: لعنت به تجارت.

مخالفان بوریس جانسون تلاش کردند از همین پاسخ در موارد مختلف از جمله در انتخابات ریاست حزب علیه وی استفاده کنند. اما برعکس، به نظر می رسد این اظهارات مایه مباهات وی شد.

 بوریس جانسون و دونالد ترامپ رویه خود را با تکیه بر جمله مشهور اسکار وایلد Oscar Wilde  (شاعر و نویسنده ایرلندی) تبیین کرده اند: «در جهان فقط یک چیز بدتر از این است که کسی موضوع همه گفت و گوها قرار بگیرد و آن این است که کسی موضوع هیچ گفت و گویی نباشد.»

در دنیای سیاست خودپرستی کالای نایابی نیست. اما ترامپ و جانسون در سطح بسیار بالایی از خودپرستی قرار دارند که کمتر کسی به آن دست یافته است. بدتر از این تکبر آن که، دونالد ترامپ و بوریس جانسون نه تنها برای پایان دادن و پنهان کردن آن کاری نمی کنند، بلکه به طور بی شرمانه ای دروغ می گویند. دروغ های دونالد ترامپ به حدی راحت قابل تشخیص است که نیویورک تایمز در سال 2017 فهرستی از دروغ های وی در 40 روز اول زمامداری اش به عنوان رئیس جمهور را منتشر کرد. نشریه آمریکایی هر روز یکی از این دروغ ها را منتشر می کرد.

دروغ بزرگ بوریس جانسون این بود که گفته بود، با رای دادن به نفع برگزیت می توان در هفته 350 میلیون لیر به بودجه بخش بهداشت و درمان بریتانیا تزریق کرد. این اظهارات با تکیه بر این خبر دروغ که بریتانیا این میزان پول را به اتحادیه اروپا می دهد، مطرح شده بودند. بوریس جانسون این خبر دروغ را در مبارزات انتخاباتی همه پرسی برگزیت روی اتوبوس تبلیغاتی اش نوشته بود. دروغ های جانسون زمانی که در راس وزارت خارجه قرار داشت، برای وی دردسرساز شد.

زمانی که جانسون برای روزنامه تایم در بروکسل کار می کرد، انتشار یک نقل قول جعلی به اخراج وی منتهی شد. کمی بعد مایکل هاوارد Michael ’Howard  رئیس حزب محافظه کار، بوریس جانسون را به دلیل دروغگویی در خصوص یک رابطه "خارج از ازدواج" برکنار کرد. 

بوریس جانسون خاطر نشان کرد که مطالب منتشر شده در گزارش ها، مشتی از حرف های بی اهمیت هستند. اما مایکل هاوارد متوجه شده که جانسون چندان صادق نیست و بلافاصله وی را برکنار کرد.139/118

مترجم: علیرضا فراهانی

بیشتر بخوانید:

یونکر: رویکرد جانسون درباره برگزیت غیرقابل قبول است

واکنش اروپا به درخواست‌های جانسون درباره برگزیت

 ارایه لایحه رد صلاحیت بوریس جانسون به پارلمان بریتانیا