ایران پرس- هر چند آمریکا پس از حملات 11 سپتامبر 2001 خود را "پرچمدار مبارزه با تروریسم" در جهان خوانده و اقدامات متعددی را در این زمینه در نقاط مختلف دنیا انجام داده، اما افزایش قابل توجه حملات مسلحانه در داخل آمریکا به ویژه در روزهای اخیر، موجب شده تا هشدارهای جدی درباره گسترش تروریسم داخلی در این کشور داده شود.

در مورد نخست جوان 21 ساله ای روز شنبه با انگیزه ضد مهاجرتی و در اعتراض به ورود مهاجران لاتین تبار در شهر "ال پاسو" ایالت تگزاس که مجاور مرز مکزیک قرار دارد، با تیراندازی 20 نفر را به قتل رساند.

وی پیش از اقدام جنایتکارانه خود در یک شبکه اجتماعی پستی حاوی مطالب تنفربرانگیزنژادی منتشر کرده بود.

در حادثه ای دیگر، جوان 24 ساله ای در شهر دیتون ایالت اوهایو در تیراندازی با سلاح اتوماتیک 10 نفر را به قتل رساند.

این رشته حوادث مرگبار که پلیس فدرال آمریکا آنها را در رده اقدامات تروریستی رده بندی کرده، موجب افزایش هشدارها درباره گسترش پدیده تروریسم داخلی در آمریکا شده است.

در این راستا شش نفر از مدیران ارشد سابق مبارزه با تروریسم در شورای امنیت ملی آمریکا با صدور بیانیه ای درباره خشونت های اخیر در آمریکا از جمله تیراندازی های اخیر، ضمن "تروریسم داخلی" نامیدن آن خواستار اقدامات جدی دولت در برابر این حوادث شدند.

"جوشا گلتزر" از مقامات ارشد شورای امنیت ملی آمریکا از 2015 تا 2017 در صفحه توئیتر خود نوشت: "تقریبا یک سال قبل، زمانی که دولت ترامپ نخستین راهبرد ملی مقابله با تروریسم را منتشر کرد، ما از اذعان وی به ضرورت افزایش تلاش ها درباره آنچه که اغلب «تروریسم داخلی» نامیده می شود که به معنای تروریسم در داخل خاک آمریکا است و ربطی به گروه های بین المللی نظیر داعش و القاعده ندارد، خوشحال شدیم."

وی اذعان می کند که حوادث اخیر نشان می دهد که باید تلاش های بیشتری برای مقابله با اقدامات خشونت بار نشات گرفته از دیدگاه‌های افراطی از جمله "تروریسم داخلی" انجام شود.

از نگاه این مقامات، مبارزه با تروریسم داخلی همانند تروریسم بین المللی از اولویت بالایی برخوردار است و باید توصیه های راهبردی را که در راهبرد مقابله با تروریسم در یک سال قبل وعده داده شده است، اجرایی شوند.

ریشه تروریسم داخلی در آمریکا به دهه ها قبل بر می گردد و گروهها و افراد معترض در آمریکا تاکنون برخی حوادث تروریستی بزرگ را رقم زده اند. از جمله مهمترین موارد در این زمینه می توان به  انفجار ساختمان فدرال در شهر "اوکلاهماسیتی" در سال 1995 اشاره کرد که عامل آن گروههای شبه نظامی داخلی بودند که به سیاست ها و اقدامات  دولت فدرال اعتراض داشتند.

بدین ترتیب باید ریشه تروریسم داخلی در آمریکا را به وجود افراد و گروههای شبه نظامی که اغلب دیدگاههای راست گرایانه دارند، دانست.

این افراد از هواداران اختیارات دولت های ایالتی و مخالفان سیاست های دولت فدرال تا گروههای نژادپرست و مخالف اقلیتهای نژادی و مذهبی در آمریکا تا افراد دارای گرایشات راست افراطی که دیدگاههای ضد مهاجرتی داشته و خواهان به اصطلاح تفوق سفید پوستان در آمریکا هستند را شامل می شود.

کما اینکه "پاتریک کروسیوس" مهاجم سفید پوست عامل کشتار در شهر ال پاسو، آشکارا دیدگاه ضد مهاجران داشته و هوادار سیاستهای ضد مهاجرتی دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا است.

"پیت بوتیجیج" و"بتو اوروک" نامزدهای دموکرات انتخابات ریاست‌جمهوری 2020 آمریکا در واکنش به تیراندازی ال پاسو، موضع نژادپرستانه ترامپ را عامل این گونه حوادث دانستند.

بوتیجیج گفت: "آمریکا هدف حمله تروریستی سفیدپوستان نژادپرست ملی گرایی است که مورد تشویق دونالد ترامپ رئیس جمهور این کشورهستند."

اوروک نیز در این باره گفت: "در لحظه به لحظه سه سال گذشته دوره ریاست‌جمهوری ترامپ شاهد افزایش جنایت ناشی از تنفر بودیم؛ در دوره دولتی که رئیس‌جمهورش، مکزیکی‌ها را تجاوزگران و مجرمان می‌نامد."

هشدار مدیران ارشد سابق مبارزه با تروریسم با توجه به گسترش این گونه اقدامات که آشکارا ماهیتی تروریستی دارند، صورت گرفته است.

نویسنده: سيدرضا مير طاهر

135/116

بیشتر بخوانید: 

 ترامپ، عامل تشدید تروریسم نژادپرستانه در آمریکا/ تحلیل

آمریکا در وحشت فرو رفت؛ تیراندازی در ایالت اوهایو

نارضایتی سیاه پوستان آمریکا از عملکرد دونالد ترامپ