سازمان جهانی بهداشت روز دوشنبه هشدار داد که هر ساله حدود 600 هزار کودک زیر 15 سال بر اثر قرار گرفتن در معرض هوای آلوده و سمی جان می بازند.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس، آمار و ارقام منتشره از سوی این نهاد ملل متحد حاکی است که هر سال 93 درصد از کودکان زیر 15 سال شامل 630 میلیون کودک زیر 5 سال سن، هوای به شدت آلوده را استنشاق می کنند.

در گزارش سازمان جهانی بهداشت آمده است تنها در سال 2016 حدود 600 هزار کودک به دلیل عفونت های تنفسی ناشی از آلودگی هوا جان خود را از دست دادند. 

«تدروس آدهانوم» رئیس سازمان جهانی بهداشت در این خصوص گفت: هوای آلوده، میلیون ها کودک را مسموم و زندگی شان را نابود می کند. 

مقام مزبور افزود: هر کودک باید قادر به تنفس هوای تمیز باشد تا امکان رشد وی و شکوفایی کامل استعدادهایش فراهم شود.

براساس آمار سازمان جهانی بهداشت، بیش از 9 نفر از هر 10 نفر روی کره خاکی هوای به شدت سمی را استنشاق می کنند که این مساله باعث شده است هر ساله حدود هفت میلیون نفر مرگی زودهنگام داشته باشند.

همچنین در این گزارش آمده است که آلودگی هوا به طور خاصی برای کودکان خطرناک است و تقریبا یک مرگ از هر 10 مرگ ناشی از این مساله به کودکان زیر پنج سال در سراسر جهان اختصاص دارد.

در این میان، کودکان کشورهای فقیرتر با خطر بیشتری مواجه هستند.

سازمان جهانی بهداشت گزارش داد که در مجموع، آلودگی هوای ناشی از آشپزی و آلودگی های فضای باز، بیش از نیمی از همه موارد عفونت های تنفسی در کودکان در کشورهایی با درآمد پایین و متوسط را موجب می شود. 

این گزارش در آستانه کنفرانس جهانی سازمان جهانی بهداشت در مورد سلامت و آلودگی هوا منتشر شد و نشان داد زمانی که زنان باردار در معرض هوای آلوده قرار می گیرند، احتمال زایمان زودرس در آنها و به دنیا آوردن کودکان کم وزن افزایش می یابد. 

از آنجا که کودکان سریع تر از بزرگسالان نفس می کشند، در برابر آثار آلودگی هوا آسیب پذیرتر هستند؛ از این رو مواد آلاینده بیشتری را در زمانی که جسم و مغزشان هنوز در حال رشد است، جذب می کنند.

سازمان جهانی بهداشت یادآور شد که آلودگی هوا ممکن است بر رشد کودکان و توانایی یادگیری شان تاثیر گذارد و موجب ابتلا کودکان به آسم و سرطان دوران کودکی شود.

همچنین کودکانی که در معرض سطوح بالایی از آلودگی هوا هستند، ممکن است در آینده در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری های مزمنی چون بیماری های قلبی - عروقی باشند. 

سازمان جهانی بهداشت در گزارش خود خواستار روی آوردن به روش های آشپزی پاکیزه، استفاده از سوخت های گرمایشی، ترویج حمل و نقل پاک تر، انتشار کمتر گازهای گلخانه ای و مدیریت بهتر ضایعات شد. 

135/118

بیشتر بخوانید : 

سازمان بهداشت جهانی : دهلی نو، آلوده ترین شهر جهان