به گزارش دوشنبه ایران پرس، «وینسنت کوچتل» Vincent Kochtl فرستاده ویژه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد در امور مرکز مدیترانه گفت: از هر ۱۸ پناهجو، یک نفر در مسیر عبور از دریای مدیترانه برای رسیدن به اروپا جان خود را از دست میدهد.
روزی 7 مهاجر در مدیترانه میمیرند
کوچتل گفت: علت افزایش خطر سفر پناهجویان به اروپا، اقدامات قاچاقچیان انسان برای مقابله با نظارت های شدید گشت ساحلی لیبی است.
این مقام سازمان ملل ضمن تاکید بر لزوم اقدام بیشتر کشورهای اروپایی برای نجات جان پناهجویان، هشدار داد: این کشورها باید به خانواده افرادی که به عنوان پناهنده در اروپا پذیرفته شده اند امکان آمدن به این قاره را فراهم کنند.
بر اساس گزارش سازمان ملل، نزدیک 2 هزار نفر در هشت ماه اخیر سال 2018 در دریای مدیترانه غرق شدهاند.
این هشدار درحالی است که در ماههای اخیر، اختلاف ها در اروپا بر سر اتخاذ سیاست واحد درباره پذیرفتن پناهجویان بالا گرفته است.
در همین حال، «الیزابتا ترنتا» Elisabetta Trenta وزیر دفاع ایتالیا در نشست وزرای دفاع کشورهای عضو اتحادیه اروپا در شهر وین، با تهدید به قطع همکاری با این اتحادیه در مبارزه با قاچاق انسان از طریق دریا، مشارکت دیگر کشورهای اروپایی و پذیرش پناهجویان غیرقانونی در بنادر دیگر را خواستار شد.
ترنتا با اشاره به اینکه اتحادیه اروپا باید مسئولیت پذیرش پناهجویان نجات داده شده از دریای مدیترانه را برعهده بگیرند گفت: بندرهای کشور ایتالیا دیگر نمی توانند تنها مقصد پیاده کردن مهاجران نجات داده شده از دریا باشند.
هشدار ایتالیا؛ بحران آوارگان چالشی برای همگرایی اروپایی
دولت راستگرای ایتالیا، محدودیت ها علیه ورود مهاجران غیرقانونی را به شدت افزایش داده بطوریکه اتحادیه اروپا خواستار تغییر سیاست های دولت ایتالیا درمورد اجرای محدودیت ها در پذیرش پناهجویان شده است.
در این شرایط، «آندره بابیش» Andrej Babiš نخست وزیر جمهوری چک نیز روز یکشنبه در موضعی علیه مهاجران، آنان را تهدیدی علیه تمدن اروپا خواند.
با بیش، با تاکید برلزوم محدود شدن ورود مهاجران به اروپا و در سخنانی نژادپرستانه و کینه توزانه گفت: مردم جمهوری چک نمیخواهند مانند اهالی آفریقا یا خاورمیانه زندگی کنند. نخست وزیر چک همچنین از اقدام دولت آلمان به تجدید نظر در سیاستهای خود که پیش از این به نفع مهاجران بود، استقبال کرد.
استقبال نخست وزیر جمهوری چک از موضع برلین در برابر پناهجویان پس از آن گفته شد که هزاران تن از حامیان و مخالفان سیاست مهاجرتی آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان روز شنبه در شهر «کمنیتس» در ایالت «زاکسن» این کشور راهپیمایی کردند.
این تظاهرات درپی موج خشونت های نژادپرستانه ناشی از کشته شدن یک آلمانی به ضرب چاقو برگزار شد که معترضان راستافراطی مدعی شدند که مسببان آنها پناهجویان هستند و خواستار استعفای آنگلا مرکل شدند.
مقامات آلمانی نیز یک شهروند عراقی و یک تبعه سوری را به اتهام این حادثه بازداشت کردند.
انتقاد از سیاستهای مهاجرتی مرکل
مرکل با اجرای سیاست درهای باز شمار زیادی پناهجو را در خاک آلمان پذیرفت و این اقدام صدراعظم انتقادهایی در داخل این کشور و در سطح کشورهای اروپایی به دنبال داشت.
انتقاد از سیاستهای مهاجرتی مرکل تا آنجا پیش رفت که نهایتاً باعث شد تا صدراعظم آلمان در سیاستهای پذیرش پناهجویان انعطاف نشان دهد.
تداوم ناآرامیها در «کمنیتس» آلمان؛ «مرکل باید برود»
رویکرد نژادپرستانه و ضدمهاجرتی با روی کار آمدن دولت های راست گرا در اروپا در ماههای اخیر بشدت افزایش یافته، اما گویا اروپائیها فراموش کرده اند که این پناهجویان براثر سیاست ها، مداخلات و حمایت های دولتهای اروپا و آمریکا از گروههای افراطی و تروریستی بوده که آنها را مجبور به ترک خانه و کاشانه خود کرده است.
116/110
بیشتر بخوانید:
بازجویی از وزیر کشور ایتالیا بهسبب برخورد نامناسب با پناهجویان
پیامد بحران پناهجویان؛ عمیقتر شدن شکافها در اتحادیهاروپا/ تحلیل
مرحلهجدید بحران پناهجویان؛ کمکهای ایتالیا به اتحادیهاروپا قطع شد