ایران پرس - وزیر اقتصاد و دارایی کره جنوبی درباره تاثیر منفی مناقشات تجاری چین و آمریکا بر اقتصاد این کشور هشدار داد.

«هونگ نام کی» وزیر اقتصاد و دارایی کره جنوبی گفت: "پیامدهای افزایش تنش تجاری میان آمریکا و چین بر اقتصاد کره جنوبی می تواند بسیار سنگین تر از میزان پیش بینی شده باشد."

پکن و واشنگتن به تازگی از تصمیم خود برای افزایش تعرفه های گمرکی بر تولیداتی به ارزش صدها میلیارد دلار و همچنین تدابیر متقابل دیگر خبر دادند.

هشدار کره جنوبی درباره تاثیرات منفی جنگ تجاری آمریکا با چین بر اقتصاد کره جنوبی در چارچوب رویکردی است که این اثرات و پیامدهای این جنگ را محدود به پکن و واشنگتن نمی داند بلکه عواقب آنرا متوجه اقتصاد جهانی و همه کشورها می دانند.

«آلوارو پیرا» alvaro pira کارشناس مسائل اقتصادی می گوید: "ادامه روند سیاست های اقتصادی آمریکا از جمله در بخش حمایتگرایی و جنگ تجاری با چین بی شک اقتصاد جهان را با مشکل و چالش مواجه می کند."

برغم آنکه جنگ تجاری آمریکا و چین به دلیل آثار منفی آن بر تجارت و اقتصاد جهانی همه کشورها را تحت تاثیر قرار می دهد، اما کشورهایی مانند کره جنوبی و ژاپن که شرکای تجاری پکن محسوب می شوند بیش از دیگران از این مناقشه زیان می بینند.

به خصوص آنکه کره جنوبی که یازدهمین اقتصاد جهان محسوب می شود، اقتصادی صادرات محور دارد که جنگ تجاری واشنگتن و پکن می تواند موجب کاهش صادرات کره جنوبی به چین بشود.

صادرات بیش از نیمی از اقتصاد کره جنوبی را تشکیل می دهد که بیش از یک چهارم این صادرات به چین انجام می شود. این نگرانی در بین مقامات اقتصادی سئول وجود دارد که با اعمال فشارهای آمریکا بر اقتصاد چین، از حجم صادرات کره جنوبی به چین کاسته شود که این مسئله کاهش نرخ رشد اقتصادی آن کشور را در پی خواهد داشت.

به همین دلیل است که با افزایش مخالفت های جهانی با سیاست های تجاری «دونالد ترامپ» رییس جمهوری آمریکا به خصوص جنگ تجاری با چین نوعی اجماع بین المللی برای مقابله با این سیاست کاخ سفید با هدف کاهش آثار مخرب ان بر اقتصاد جهانی در حال شکل گیری است که می تواند به شکل گیری بلوک های جدید اقتصادی با هدف مقابله با یکجانبه گرایی واشنگتن نیز منجر شود.

بیانیه نشست اخیر مقامات ارشد اقتصادی و روسای بانک های مرکزی چین، ژاپن و کره جنوبی در مخالفت با یکجانبه گرایی و زورگویی آمریکا در عرصه بین المللی به خصوص در بخش تجارت و اقتصاد نشان داد که برغم وجود برخی اختلافات بین پکن، سئول و توکیو اما آنان در برخورد با سیاست های حمایتگرایانه داخلی آمریکا موضع مشترکی دارند.

سیاست های مخرب آمریکا مبتنی بر یکجانبه گرایی و زورگویی در دو عرصه تجارت و سیاست که در حال حاضر در شرق آسیا با دو پرونده جنگ تجاری با چین و کارشکنی و زیاده خواهی در روند مذاکرات با کره شمالی به سوژه ای با تاثیرات جهانی تبدیل شده است موجب شده تا دیگر بازیگران بین المللی در مخالفت با چنین سیاستی به گفتمان و موضعی واحد در خصوص مقابله با چنین سیاستی برسند که می تواند کاخ سفید را با چالش های جدی روبرو کند.

139/116

نویسنده: محمدرضا عسگری

بیشتر بخوانید:

گزارش: آغاز بزرگترین جنگ تجاری بین امریکا و چین

هشدار درباره افزایش رویارویی تجاری آمریکا و چین/تحلیل