شاه حسین مرتضوی، دفترسخنگوی ریاست جمهوری افغانستان، گزارش سازمان شفافیت بین المللی را درباره آلوده بودن این کشور به فساد اداری رد کرد.

به گزارش روز دوشنبه ایران پرس به نقل از خبرگزاری آوا، سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان با بی اساس خواندن گزارش سازمان شفافیت بین‌المللی، ناظر بر فعالیت‌های فساد در جهان، درباره فساد اداری در این کشور گفت: دولت اشرف غنی در مبارزه با فساد جدی است. 

شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان

 

شاه حسین مرتضوی افزود: دادستانی کل افغانستان در یک سال گذشته، هزار و 526 پرونده ویژه فساد را بررسی و 118 تن از مقامات و ماموران دولتی را محکوم کرده است.

مرتضوی مهرماه گذشته نیز اعلام کرده بود که طرح ملی مبارزه با فساد اداری در این- کشور به تصویب رسیده است.

به گفته «شاه حسین مرتضوی» این نخستین سند جامعی است که در بخش مبارزه با فساد اداری در افغانستان به تصویب می‌رسد و پنج اصل دارد که نخستین اصل آن، ناظر بر چگونگی استخدام افراد در مراکز اداری  است.

با این حال دولت افغانستان ظاهرا در این زمینه توفیق چندانی نداشته است.

سازمان شفافیت بین‌المللی که مقر آن در پاریس است؛ با انتشار گزارشی اعلام کرد، حکومت افغانستان نتوانسته اهداف تعیین شدۀ این سازمان در باره مبارزه علیه فساد اداری را محقق و امنیت افتصادی و اجتماعی را تامین کند.

در گزارش شفافیت بین المللی همچنان آمده است که سرازیر شدن منابع مالی در جیب افراد مسفد، مبارزه با خشونت و مواد مخدر را نیز غیرموثر می کند و تا زمانیکه اخذ رشوه به صورت معمول ادامه یابد، شرکت های خصوصی برای سرمایه گذاری در افغانستان، تردید خواهند داشت.

سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری افغانستان در این باره می گوید؛ کمیسیون تدارکات ملی و اعطای قرارداد ها با مکانیسم شفاف در این کشور ایجاد شده و بیش از صد شرکت که در گذشته به گونه‌ای در فساد اداری دخیل بودند و یا قوانین را رعایت نکرده بودند، در فهرست سیاه قرار گرفته اند.

شفافیت بین المللی برای مبارزۀ موثر بر ضد فساد در افغانستان، چندین پیشنهاد از جمله تطبیق همه جانبۀ قانون مبارزه بر ضد فساد اداری با استفاده از بهترین روش های تطبیقی بین المللی، پیگیری قضایای عمدۀ فساد اداری به شمول تطهیر پول، مبارزه با منابع مالی قاچاق مواد مخدر و سایر جنایات سازمان یافته را به حکومت افغانستان ارایه کرده است.

این سازمان همچنین از حکومت افغانستان خواسته است تا قانون حراست از کسانی را نهایی کند که از قضایای فساد اداری با خبراند و حکومت را از آن آگاه می کنند و قضایای فساد اداری را به صورت فوری مورد پیگرد قرار بدهد.

شفافیت در خریدها و اعطای قراردادها از پیشنهادهای دیگری است که شفافیت بین المللی برای حکومت افغانستان ارایه کرده است.

افغانستان در گزارش ۲۰۱۷ سازمان بین المللی شفافیت از رهگذر شاخص‌های فساد اداری، در زمرۀ چهار فاسدترین دولت جهان رده بندی شده است.

افغانستان در گزارش جدید، در میان ۱۸۰ کشور شامل در این گزارش با داشتن ۱۵ امتیاز در ردۀ ۱۷۷ و فقط بالاتر از سومالیا، سودان و سوریه قرار گرفته است.

افغانستان در یک دههء گذشته همواره در قعر فهرست جهانی فساد اداری جا گرفته است.

این کشور در سال ۲۰۱۶ از میان ۱۷۶ کشور در ردۀ ۱۶۹ قرار داشت و در سال ۲۰۱۳ افغانستان در میان ۱۷۷ دولت جایگاه ۱۷۵ (دومین دولت فاسد) رده بندی شده بود.

137/110

بیشتر بخوانید:

درباره سند جامع مقابله با فساد اداری در افغانستان/ تحلیل

چالش بی‌پایان فساد مالی در افغانستان/ تحلیل

ناتوانی دولت افغانستان در مقابله با فساد مالی و اداری

شاه حسین مرتضوی سرپرست دفتر سخنگوی ریاست جمهوری <a href="http://parstoday.com/fa/search--%D8%A7%D9%81%D8%BA%D8%A7%D9%86%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D9%86">افغانستان</a>