به گزارش دوشنبه ایران پرس به نقل از خبرگزاری فرانسه؛ «آنگ سانگ سوچی» رئیس حزب حاکم میانمار که زمانی پرچمدار حقوق بشر جهانی شناخته میشد، با سکوت در برابر سرکوب وحشیانه ارتش میانمار علیه اقلیت روهینگیاییهای میانمار به شدت با کاهش میزان محبوبیت روبرو شده است.
درخواست استعفای «سوچی» از سوی کمیسر حقوق بشر سازمان ملل
مجلس کانادا تابعیت خانم «سوچی» را پس گرفت
او که برای جلب سرمایهگذاری خارجی در میانمار به نشستی منطقهای در ژاپن رفته است، به حاضران گفت: آمادگی دارم تا اذعان کنم که ما با چالشهایی خصوصا درباره «راخین» و با تلاشهایمان در جبهه صلح مواجه هستیم؛ ما این حقیقت را از دوستانمان پنهان نمیکنیم.
سوچی تاکید کرد: اطلاع دارم که برقراری صلح و ثبات در کشورم برای جذب سرمایهگذاری خارجی ضرورت دارد. ما درک میکنیم که صلح، آشتی، هماهنگی، ثبات، حاکمیت قانون، حقوق بشر، همگی اینها باید زمانی که ما به دنبال سرمایهگذاری بیشتر و فرصتهای اقتصادی بیشتر هستیم، در نظر گرفته شود.
کمپین نظامی وحشیانه سال گذشته ارتش میانمار منجر شد تا بیش از هفتصد هزار مسلمان روهینگیایی از میانمار به سوی بنگلادش در همسایگی آن بروند و اکنون، بهرغم امضای توافق بازگشت، در کمپهای متراکم آوارگان زندگی میکنند.
میانمار و بنگلادش در نوامبر سال گذشته توافق کردند تا روند بازگشت آوارگان روهینگیایی از بنگلادش به میانمار از اوایل سال 2018 آغاز شود که این اقدام تاکنون اجرایی نشده است.
سازمان ملل نیز اعلام کرده است، روند بازگشت مسلمانان روهینگیا باید به صورت داوطلبانه انجام شود.
از 25 اوت 2017 در حملات ارتش میانمار و بودائیان افراطی به مسلمانان روهینگیایی در ایالت راخین درغرب میانمار، بیش ازشش هزارمسلمان روهینگیایی کشته، هشت هزار نفرزخمی و بیش از یک میلیون نفر به دیگر کشورها آواره شده اند. 139/110
بیشتر بخوانید:
اتحادیه اروپا از اعزام گروه حقیقتیاب به راخین میانمار خبر داد
مخالفت میانمار با تحقیقات سازمان ملل درباره نسلکشی مسلمانان/ تحلیل
آغاز تحقیقات دیوان بین المللی کیفری از میانمار
سازمان ملل: ارتش میانمار از سیاست خارج شود
اتحادیه اروپا: به جنایات ارتش میانمار علیه مسلمانان روهینگیا رسیدگی شود