تهران-ایران پرس: سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: دو کشور ایران و عراق روابط گسترده مبتنی بر اعتماد متقابل دارند و در چارچوب سیاست همسایگی عمل می‌کنند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص طرح برخی اتهامات از سوی محافل غربی در قبال کشته شدن نیروهای آمریکایی در منطقه و نقش داشتن ایران در این ارتباط گفت: جمهوری اسلامی ایران از ابتدای بحران غزه مکررا نسبت به خطر گسترش درگیری‌ها به دلیل ادامه حملات اسرائیل و پشتیبانی همه جانبه آمریکا از جنایات صورت گرفته هشدار داده و نقض پایدار و مکرر حاکمیت سوریه، عراق و یمن از سوی آمریکایی‌ها را تشدید کننده این بی ثباتی قلمداد کرده است.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: ما معتقدیم جنگ در غزه راه حل نیست و آتش بس فوری می‌تواند زمینه ساز بازگشت آرامش در منطقه باشد. گروه‌های مقاومت منطقه از ایران دستور نمی‌گیرند و ایران در تصمیمات آنها در حمایت از فلسطین یا دفاع از خود دخالتی ندارد.

کنعانی بیان داشت: تکرار اتهامات به ایران فرافکنی از سوی کسانی است که منافع خود را در کشانیدن پای آمریکا به منطقه می‌بینند تا از این طریق مشکلات خود را پوشش دهند.

 

روابط ایران و عراق مبتنی بر اعتماد متقابل است

 

وی درباره روابط ایران و عراق گفت: در حوزه‌های مختلف طرفین اهتمام دارند و در چارچوب سیاست همسایگی عمل می‌کنند؛ برای توسعه روابط با عراق، همواره گفت‌وگوهای منظمی در سطوح عالی داشتیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره سفر دبیر شورای عالی امنیت ملی به عراق نیز گفت: این سفر در چارچوب همکاری‌های امنیتی و مقابله مشترک با تروریسم و تحکیم ثبات در منطقه و مرزهای مشترک دو کشور انجام می‌شود و موضوع‌های جاری نیز در گفت‌وگوها مدنظر قرار خواهند گرفت.

کنعانی تاکید کرد: برخی رخدادها نمی‌تواند بر عمق و استحکام روابط دو کشور ایران و عراق تاثیر منفی بگذارد؛ این سفر فرصت خوبی است که دیدگاه‌های مقام‌های عالی دو کشور تبادل و زمینه تقویت روابط بیش از پیش فراهم شود.

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره ادعاهای اخیرا مطرح شده در مورد هشدار چین به ایران، گفت: چنین چیزی مطرح نیست، سخنگوی وزارت خارجه چین هم در این زمینه موضع‌ روشنی داشته است؛ ایران و چین به‌عنوان دو کشور طرفدار همگرایی و توسعه مشترک، تعهد خود را به عدالت منطقه‌ای و حل منازعات و مقابله با تنش‌آفرینی‌ها و نیز مواضعشان را مطرح کرده و دیدگاه مشترک دارند.

 

لزوم کمک کشورهای منطقه  به تحکیم ثبات در افغانستان 

 

کنعانی در خصوص نشست امروز منطقه‌ای افغانستان در کابل هم بیان داشت: برای کسب اطلاع از جزئیات این نشست و مباحث در حال طرح آن، باید منتظر پایان نشست و گزارش‌های ارائه شده بمانیم. ایران معتقد است که کشورهای منطقه بیش از هر طرف دیگری می‌توانند در جهت کمک به تحکیم ثبات در افغانستان و بهبود شرایط شهروندان افغانستان ایفای نقش کنند.

وی ادامه داد: ایران در چارچوب سازوکارهای منطقه برای کمک به بهبود وضعیت افغانستان ایده‌هایی را مطرح کرده و با استقبال تعدادی از همسایگان همراه شده است. ما معتقدیم با حمایت سازمان ملل می‌توان به ایجاد شرایط بهتر در این کشور عمل کرد.

سخنگوی وزارت امور خارجه گفت: سخنگوی وزارت خارجه چین هم اظهرنظر واضحی داشت، درباره آنچه در غزه و دریای سرخ می‌گذرد با چین هم‌نظر هستیم که اولویت فرونشاندن آتش جنگ است و تحولات دریای سرخ سرریز جنگ غزه است.

کنعانی درباره محورهای اصلی مورد بحث سفر وزیر امور خارجه به پاکستان، اظهار کرد: خط لوله گاز و تکمیل پروژه یکی از موارد مهم مورد گفت‌گوهای ایران و پاکستان است، این موضوع در مذاکرات اسلام‌آباد مورد اهتمام است. دو کشور بر اجرای ظرفیت‌های حداکثری اتفاق نظر دارند همچنین طرفین به‌ویژه در زمینه انرژی اهتمام دارند.

 

امیدواریم شاهد ازسرگیری فعالیت سفارت‌خانه جمهوری آذربایجان در ایران باشیم

 

سخنگوی وزارت امور خارجه درباره برگزاری دادگاه عامل حمله به سفارت جمهوری آذربایجان در تهران، در شنبه گذشته، اظهار کرد: رای دادگاه یک روند قضایی است و پیش‌بینی ما این است که این روند طولانی نخواهد بود؛ روز شنبه گذشته جلسه رسیدگی به پرونده اتهام‌های عامل حمله به سفارت‌خانه جمهوری آذربایجان با حضور متهم، وکلا و نمایندگان سفارت‌خانه مذکور برگزار شد؛ یک بار دیگر به خانواده یکی از اعضای سفارت که در آن حادثه تاسف بار جان خود را از دست داد، تسلیت می‌گوییم.

وی تاکید کرد: مقام‌های قضایی اطمینان دادند که در چارچوب مقررات و قوانین ایران به پرونده رسیدگی خواهند کرد؛ ما امیدواریم شاهد ازسرگیری فعالیت سفارت‌خانه جمهوری آذربایجان در ایران باشیم.

 

جنایات جنگی رژیم صهیونیستی منجر به بحران در منطقه شده است

 

سخنگوی وزارت امور خارجه در خصوص برخی تحولات و تلاش برای تنش آفرینی‌های جدید در منطقه گفت: آنچه در منطقه شاهدیم نتیجه تنش مناسبات میان ایران و آمریکا نیست. بیش از ۱۱۴ روز نوار غزه شاهد بی رحمانه‌ترین جنایات رژیم صهیونیستی علیه مردم آن است. بحران در منطقه نتیجه استمرار جنایات جنگی و تداوم نسل کشی فلسطینیان توسط رژیم صهیونیستی است.

وی ادامه دارد: شورای امنیت سازمان ملل به عنوان مسئول تامین امنیت صلح و امنیت بین‌المللی نتوانست در چارجوب مواضع غیرسازنده برخی کشورها و مشخصا آمریکا به وظیفه خود در پایان دادن به بحران منطقه عمل کند. بحران در منطقه نتیجه نسل کشی این رژیم جنایتکار است.

کنعانی بیان کرد: ایران از تقویت ثبات و امنیت در منطقه استقبال و از آن حمایت می‌کند و منافع ما از این مهم تامین می‌شود و همینطور تامین امنیت آبراه‌های بین‌المللی نیز برای ما مهم است. ما از ابتدای بحران غزه بر ضرورت پایان دادن به این بحران تاکید کردیم و داریم و بیشترین ظرفیت دیپلماتیک خود را در این مدت بر این مسئله متمرکز کردیم.

سخنگوی وزارت امور خارجه تصریح کرد: ما پاسخ خود را به پیام‌هایی که از سوی آمریکا از طریق برخی واسطه‌ها به ما منتقل شد، رسانیدیم. ما معتقدیم باید آتش بس فوری ایجاد شود، مسیرهای کمک‌ انساندوستانه باز شود و کوچاندن اجباری مردم فلسطین متوقف شود. همچنان ایران بر راهکار سیاسی برای حل این بحران و دیگر مشکلات منطقه‌ای تاکید دارد.

وی گفت: ما پیام‌های مختلفی را از طُرق مختلف و از سوی آمریکا دریافت کردیم و از همان مسیرهای دیپلماتیک هم پاسخ‌های لازم را به آنها داده‌ایم.

116

بیشتر بخوانید:

واکنش کنعانی به خبر حمله به نیروهای آمریکایی/ اتهام‌زنی‌ به ایران فرافکنی است

کنعانی: اعمال فشار بر آنروا اقدام ضد بشری دیگر اسرائیل علیه ملت فلسطین است

کنعانی: بنیان رژیم صهیونیستی مبتنی بر خشونت و تبعیض است

کنعانی:‌ ایران تعهد خود را در ارتباط با دولت و ملت عراق اثبات کرده است