به گزارش ایران پرس، پایگاه اینترنتی «گلوبال فایر پاور» با بررسی و مقایسه قدرت نظامی ایران و بریتانیا بر اساس شاخص خاص خود به این نتیجه رسید که بریتانیا از نظر نیروی انسانی، قدرت زمینی، دریایی و منابع نفتی، از ایران عقبتر است.
این نشریه در گزارشی در پایگاه اینترنتی خود نوشت: به دنبال توقیف نفتکش «استنا ایمپرو» در تنگه هرمز، تنشها بین ایران و بریتانیا به سطح جدیدی افزایش یافته است.
جرمی هانت، وزیر خارجه (وقت) و فیلیپ هاموند، وزیر دارایی (وقت) بریتانیا، هر دو تایید کردند که دولت (وقت) ترزا می در جستجوی راه حلی دیپلماتیک برای اجتناب از افزایش تنشها بین ایران و بریتانیا خواهد بود.
اما هر دوی آنها پس از ترمیم کابینه که چهارشنبه در پی انتصاب بوریس جانسون به سمت نخستوزیری صورت گرفت، از سمت هایشان کنار رفتند. جانسون هنوز فاش نکرده است که چگونه میخواهد این بحران را حل کند.
نفتکش استنا ایمپرو هفت روز پیش در تنگه هرمز توقیف شد، یعنی دو هفته بعد از آنکه نیروی دریایی سلطنتی بریتانیا یک نفتکش حامل نفت ایران را در آبهای ساحلی جبل الطارق به اتهام نقض تحریمهای اتحادیه اروپا علیه سوریه متوقف و توقیف کرد.
روابط عمومی نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی 28تیر در اطلاعیهای از توقیف یک فروند نفتکش انگلیسی در تنگه هرمز به دلیل رعایت نکردن مقررات بینالمللی دریایی خبر داد.
درچارچوب قوانین دریانوردی از جمله کنوانسیون حقوق دریاها در سال 1982، یک کشتی نظامی میتواند در دریای آزاد برای اجرای قواعد حقوق بینالملل در مواقعی که یک کشتی (کشتی غیرنظامی و غیردولتی) مقررات بینالمللی دریایی را رعایت نکند آن را متوقف و مورد بازرسی قرار دهد.
141/118
بیشتر بخوانید:
سردرگمی لندن درباره مساله توقیف نفتکش بریتانیایی توسط ایران/تحلیل
جلسه اضطراری دولت انگلیس پس از توقیف نفتکش این کشور در تنگه هرمز