ایران پرس- موج مرگ بر اثر گرسنگی در بسیاری از مناطق آفریقا آغاز شده به طوری که ظرف 48 ساعت گذشته گرسنگی جان 110 سومالیایی را گرفته است.

نخست وزیر سومالی اعلام کرد: گرسنگی شدید در شهر «بای» در جنوب غرب کشور، 110 تن را در 48 ساعت گذشته از پای درآورده است. این اولین آمار شمار جان باختگان ناشی از خشکسالی است که دولت این کشور اعلام کرده است.

 

گزارش سازمان ملل  حاکی از آن است که پنج میلیون تن از مردم سومالی واقع در شاخ آفریقا به دلیل خشکسالی کامل در این کشور فقیر آفریقایی، نیازمند کمک های فوری هستند.

رئیس جمهوری سومالی هفته گذشته با اعلام اینکه کشورش با فاجعه قحطی ناشی از خشکسالی شدید رو به روست، خواستار کمک جامعه جهانی برای عبور از بحران شد.

سازمان بهداشت جهانی نیز ضمن هشدار به افزایش قحطی درسومالی ناشی از وخامت خشکسالی در این کشور آفریقایی، اعلام کرد که 1.5 میلیون تن از مردم این کشور در معرض خطر جدی قرار دارند.

موج خشکسالی و قحطی چند سالی است که مناطق مختلف آفریقا را در برگرفته است.

تغییرات آب و هوایی در اثر گازهای گلخانه ای بسیاری از اقلیم های کشورهای این منطقه را برهم زده است. وقوع سیلاب ها و خشکسالی های نامتعادل، کشاورزی و زمین ها را در بسیاری از مناطق نابود کرده است.

تاثیر گازهای گلخانه ای بر آب هوا

 

گزارش ها نشان می دهد بیش از 40 میلیون نفر در کشورهای آفریقایی به دلیل پدیده «آل‌نینو» در سال 2016 میلادی گرفتار بحران گرسنگی و خشکسالی شده اند و این روند رو به افزایش است.

این در حالی است که سهم کشورهای این قاره در تولید گازهای گلخانه ای بسیار ناچیز است ودر واقع آنها قربانیان آلودگی هایی هستند که کشورهای پیشرفته و غربی به وجود آورد اند.

نبود زیرساخت های توسعه ای،استفاده نادرست از منابع آب و عدم امکان بازیابی فاضلاب، جمعیت زیاد، فقدان تکنولوژی و استفاده از روش های کشت سنتی ازدیگر دلایل قحطی در این مناطق است. جنگ، درگیری و اختلافات داخلی و خارجی  نیز در بسیاری از کشورها بر تشدید این شرایط افزوده است.

سازمان های بین المللی و کارشناسان غذا مدت هاست نسبت به وقوع خشکسالی در مناطق مختلف این قاره هشدار داده اند. مقامات سازمان ملل اعلام کرده اند بیش از 20 میلیون نفر هم اکنون در شرایط اسفبار و با خطر قحطی رو به رو هستند.

این هشدارها در حالی است که هنوز برنامه ریزی و کار اجرایی در راستای کمک به این کشورها صورت نگرفته است. در واقع نهادهای بین المللی طی سال های گذشته تنها به هشدار و شعار بسنده کرده اند.

این درحالی است که بسیاری از کشورهای غربی نیز با نپرداختن حق عضویت و تعهدات مالی خود به سازمان های بین المللی، شرایط کمک رسانی این سازمان ها را نیز سخت و تقریبا غیر ممکن کرده اند.

بسیاری از کشورهای غربی به دلیل درگیر شدن با مشکلات اقتصادی از یک سو و از سوی دیگر بالا رفتن هزینه های تسلیحاتی و تدوین برنامه هایی به بهانه مبارزه با تروریسم اکنون خود با بحران های پولی و مالی مواجه هستند و این امر سبب شده تا به تعهدات خود عمل نکنند.

 

اما در وجه دیگر نیز بسیاری از این کشورها خود عامل به وجود آوردن جنگ و درگیری در مناطق مختلف آفریقا هستند.

دخالت های کشورهای استعماری در آفریقا در قالب های مختلفی چون دامن زدن به اختلافات قومی و مذهبی و دخالت های نظامی خود عامل جنگ افروزی در کشورهای این قاره بوده اند.

همچنین بسیاری از گروه های تروریستی با حمایت های پنهانی این کشورها به وجود آمده اند.

مجموع این عوامل سبب افزایش شدت قحطی در بسیاری از کشورها و آغاز موج مرگ بر اثر قحطی و گرسنگی شده است.113/110

بیشتر بخوانید:

قحطی شدید و سوء تغذیه کودکان در سومالی / ویدئو

هشدار سازمان بهداشت جهانی درباره خشکسالی در سومالی

تاثیر گازهای گلخانه ای بر آب هوا
تاثیر گازهای گلخانه ای بر آب هوا