"عمران خان" در مصاحبه با شبکه خبری روسی راشا تودی خاطرنشان کرد، اسلام آباد با پیوستن به جنگ واشنگتن در افغانستان ، متحمل خسارات زیادی شد لذا مقصر شناختن اسلام آباد برای شکست واشنگتن در این کشور بسیار ناعادلانه است.
نخست وزیر پاکستان افزود، آمریکا در حمله به افغانستان نتوانسته به اهدافش برسد.
آمریکا و متحدانش در سال 2001 به بهانه مبارزه با تروریسم و تامین امنیت در افغانستان به این کشور یورش بردند اما از آن زمان تاکنون، ناامنی، تروریسم و تولید مواد مخدر در افغانستان رشد چشمگیری داشته است.
این برای اولین بار نیست که پاکستان بر این مسئله تصریح می کند که نقشی در شکست آمریکا در جنگ افغانستان ندارد.
موضع نخست وزیر پاکستان درباره آنکه کشورش نقشی درشکست آمریکا در جنگ افغانستان ندارد پاسخی است به ادعاهای کاخ سفید که علت اصلی ناکامی خود در این جنگ را سیاست های دوگانه اسلام آباد در قبال تحولات افغانستان می داند.
بنا به چنین تصوری است که دولت آمریکا برای تنبیه پاکستان به دلیل عدم همراهی با سیاست های کاخ سفید به فشار سیاسی، مالی و نظامی علیه این کشور روی آورده است.
تقویت روابط با هند به عنوان رقیب سنتی و دیرینه پاکستان و ترجیح آن کشور در روابط منطقه ای بعد مهمی از فشار سیاسی آمریکا علیه اسلام آباد است که موجب خشم مقامات پاکستان شده است که از نظر آنان موجب برهم خوردن توازن منطقهای شده است.
همچنین دولت آمریکا با کاهش تدریجی و توقف کمک های مالی به پاکستان و قطع کمک نظامی به این کشور درصدد است با اینگونه اقدامات تنبیهی دولت اسلام آباد را به تمکین از سیاست های کاخ سفید و دست کشیدن از برخورد دوگانه با مسئله تروریسم وادار کند.
در حالی آمریکا، پاکستان را عامل شکست راهبرد خود در جنگ افغانستان می داند که علت اصلی ناکامی آن کشور اشتباهات فاحش کاخ سفید در این جنگ است.
دولت آمریکا در بیش از هجده سال گذشته برغم آنکه بیش از صد هزار نظامی خارجی را در جنگ افغانستان راهبری کرد اما نتوانست بر پدیده تروریسم در این کشور غلبه کند که این ناکامی به دلایل مختلفی پیوند دارد.
نخست آنکه آمریکا و متحدانش در ناتو بجای مقابله جدی با تروریسم در افغانستان اهداف دیگری را در صدر دستور کارهای خود قرار دادند.
همچنین نیروهای خارجی در افغانستان با در پیش گرفتن سیاست یکجانبه گرایانه و اقدامات خودسرانه در افغانستان نقش گستردهای در کشتارغیر نظامیان در عملیات های مختلف شبانه و حملات هوایی داشتهاند که همین امر موجب شده تا برنامه ضد تروریستی آمریکا نه تنها از حمایت مردمی در افغانستان برخوردار نشود بلکه با واکنش منفی آنان نیز مواجه شود.
در چنین شرایطی که دولت اسلام آباد ادعای همیشگی آمریکا در نقش آن کشور در شکست در جنگ افغانستان را سیاستی فرافکنانه برای شانه خالی کردن از مسئولیت ناکامی در مهار تروریسم در این کشور می داند و حتی بارها اعلام کرده است که پاکستان بزرگترین قربانی جنگ با افراط گرایی در افغانستان بوده است.
نویسنده: محمدرضا عسگری
141/117
بیشتر بخوانید:
گفت وگوی ترامپ با عمران خان درباره خروج آمریکا از افغانستان
جنگ لفظی میان واشنگتن و اسلام آباد