به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، بانک مرکزی اعلام کرد با همکاری مرکز امور حقوقی بین المللی ریاست جمهوری، از امکان اعتراض و استیناف خواهی علیه این تصمیم دادگاه لوکزامبورگ، حداکثر استفاده را خواهد کرد.
یک قاضی لوکزامبورگی در ادامه سیاستهای خصمانه غرب به سرکردگی آمریکا ضد ایران، دستور مسدود کردن یک میلیارد و 600 میلیون دلار از داراییهای متعلق به بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران در آن کشور را صادر کرده است.
بانک مرکزی ضمن اعلام اعتراض ایران به تصمیم اخیر دادگاه لوکزامبورگ در توقیف دارایی های کشورمان تاکید کرد که این تصمیم به معنای اجرای رأی دادگاه آمریکایی نیست.
در اطلاعیه بانک مرکزی آمده است: این توقیف تنها جنبه شکلی و مقدماتی دارد و برای مقابله با آن امکانات متعددی تحت قوانین لوکزامبورگ مانند اعتراض و استیناف خواهی در مراجع بالاتر وجود دارد.
بانک مرکزی در این اطلاعیه تاکید کرد: اقدام آمریکا در صدور آرای به اصطلاح تروریستی علیه دولت ایران از جهات متعددی ناقض حقوق و عرف بینالمللی است؛ این رویه، علاوه بر آنکه نافی مصونیت دولتها در حقوق بینالملل است ، نقض عهدنامه مودت و روابط اقتصادی و حقوق کنسولی بین ایران و دولت آمریکاست که در سال 1955 منعقد شده است.
گروهی از خانواده های قربانیان حملات تروریستی 11 سپتامبرکه توسط شهروندان عربستان سعودی انجام شد در اقدامی بیسابقه برای اجرای حکم یک دادگاه آمریکایی که در یک حکم غیابی به نفع آن ها و علیه ایران رای صادر کرده به دادگاه لوکزامبورگ متوسل شدند.
قاضی لوکزامبورگی نیز در اقدامی بی سابقه، دارایی های ایران نزد شرکتی موسوم به «کلیر استریم» به ارزش 1.6 میلیارد دلار را تا زمان بررسی درخواست خانواده های قربانیان حملات تروریستی 11 سپتامبر توقیف کرد.
موضوع توقیف 1.6 میلیارد دلار از دارایی های ایران در لوکزامبورگ اسفند ماه پارسال رسانه ای شد زیرا در سال گذشته میلادی وکلای خانواده های تعدادی از قربانیان و آسیب دیدگان حادثه 11 سپتامبر 2001 با مراجعه به دادگاهی در لوکزامبورگ حکمی را برای توقیف این دارایی دریافت کرده بودند.
ولی اله سیف رییس کل بانک مرکزی در آن زمان طی یادداشتی اعلام کرد که این دارایی ها مربوط به اوراق بهاداری است که سال ها قبل توسط بانک مرکزی خریداری شده اند و موضوع جدیدی نیست.
اقداماتی از این دست درحالی دنبال می شود که چندی پیش، 28 صفحه از اطلاعات مربوط به گروه تحقیق و تفحص کنگره آمریکا که چند ماه پس از حملات 11 سپتامبر 2001 تهیه شده بود، منتشر شد.
در بخشی از این اسناد آمده است برخی از هواپیماربایان درحالی که در آمریکا بودند، از سوی افرادی که با مقامات عربستان مرتبط بودند، پشتیبانی و کمک رسانی شده اند.
15 نفر از 19 هواپیماربایی که حملات 11 سپتامبر را انجام دادند شهروند عربستان بودند.118/112
بیشتر بخوانید:
دارایی های ایران در در لوکزامبورگ همچنان در توقیف
بانک مرکزی ایران: رای دادگاه آمریکا در لوکزامبورگ قابل اجرا نیست
تخت روانچی: پیگیر پول های ایران در لوکزامبورگ هستیم
ادامه سیاست های خصمانه آمریکا علیه ایران/ مسدود شدن 1.6 میلیارد دلار از دارایی ایران در لوکزامبورگ