ایران پرس- ​​​​​​​دولت مالزی از افزایش تدابیر امنیتی در مرزهای خود پس از حملات تروریستی در کشورهای همسایه خبر داد.

هشام الدین حسین وزیر دفاع مالزی پس از وقوع حملات تروریستی در سه کشور همسایه این کشور به نیروهای مسلح دستور داد، با افزایش نیروها، گشت زنی  را در سراسر مرزها  توسعه دهند.

بمب گذاری در بیمارستانی در بانکوک پایتخت تایلند در هفته پیش، بمب گذاری درمنطقه کامپونگ ملایو در جاکارتا پایتخت اندونزی و درگیری بین نیروهای نظامی فیلیپینی و تروریست های مائوته در شهر مراوی در جزیره میندانائو از دلایلی است که هشام الدین حسین در بیانیه خود درباره افزایش امنیت مرزی در مالزی به آن اشاره کرده است.

دستور وزیر دفاع مالزی برای افزایش تدابیر امنیتی در مرزهای این کشور، حاکی از نگرانی شدید مقامات کوالالامپور از کشیده شدن دامنه  حملات تروریستی از کشورهای همسایه به مالزی است.

به خصوص آنکه احتمال دارد تروریست های تحت تعقیب در اندونزی، فیلیپین و تایلند که در حملاتَ، بمب گذاری ها و درگیری های  اخیر در این سه کشور مشارکت داشته اند، به داخل خاک مالزی فرار کنند.

به همین دلیل است که وزیر دفاع مالزی به نیروهای مسلح این کشور دستور داده با افزایش نیرودر مناطق مرزی، گشت های مرزی را هم با هدف مقابله با اقدام احتمالی تروریست ها برای ورود به  خاک مالزی، تشدید کنند.    

به ویژه آنکه مالزی هم در داخل با فعالیت برخی گروه های افراطی مرتبط با گروه تروریستی داعش روبرو است که می تواند موجب جذب تروریست هایی باشد که در کشورهای همسایه عملیات خرابکارانه انجام داده اند.

افزایش تدابیر امنیتی در مرزهای مالزی

 

مقامات مالزی نگرانند که با افزایش فعالیت داعش در جنوب شرق آسیا و برخی دیگر از گروه های تروریستی منطقه از جمله گروه ابوسیاف در فیلیپین با داعش، این گروه پس از شکست در عراق و سوریه درصدد تغییر در جغرافیای فعالیت خود باشد.

بنا بر این وضعیت است که چندی پیش، وزیر دفاع مالزی هشدار داد؛ باقیمانده گروه تروریستی داعش قصد دارد دریای سولو در جنوب غربی فیلیپین را به پایگاه جدید خود پس از شکست در عراق و سوریه تبدیل کند.

در چنین شرایطی بسیاری از کارشناسان می گویند، مقابله انفرادی از سوی هریک از کشورهای جنوب شرق آسیا نمی تواند آنان را از تهدید داعش مصون کند، بلکه کشورهای منطقه باید به سمت همکاری مشترک در مقابله با افراط گرایی حرکت کنند.

شماری از کشورهای منطقه از جمله فیلیپین، مالزی و اندونزی با درک این واقعیت اجتناب ناپذیر برای همکاری مشترک ضد تروریستی است که چندی پیش برای مقابله مشترک با افراط گرایی به توافق رسیدند.

باید توجه داشت که علاوه براین، بازگشت احتمالی برخی اتباع مالزی، اندونزی و فیلیپین که به گروه داعش در عراق و سوریه پیوستند، ضمن تشدید  نگرانی این سه از کشور از افزایش حملات تروریستی بر اراده آنان برای توافق جهت مقابله با افراط گرایی بسیار موثر بوده است.

مرز آبی بین ایالت صباح مالزی با جنوب فیلیپین و جزیره میندانائو مهمترین دغدغه امنیتی دولت کوالالامپور از نفوذ تروریست ها به داخل مالزی است که در روزهای اخیر هم این جزیره به کانون درگیری های مرگبار بین نیروهای دولتی فیلیپین  و تروریست ها تبدیل شده است.

اگر چه توافق مالزی، اندونزی و مالزی برای مقابله مشترک با تروریسم در سطح مقامات ارشد آنان انجام شده، اما تاکنون اخباری درباره نشست مقامات امنیتی این سه کشور برای تهیه نقشه راه همکاری در این زمینه منتشر نشده است.113/110

بیشتر بخوانید:

بازداشت شهروندان ترک به اتهام ارتباط با داعش در مالزی/ تحلیل

هشدار مالزی درباره تبدیل دریای «سولو» به پایگاه جدید داعش

 توافق مالزی، اندونزی و فیلیپین برای مبارزه مشترک با داعش/ تحلیل

افزایش تدابیر امنیتی در مرزهای مالزی