تهران- ایران پرس: 6 کاندید چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در آخرین مرحله از پنجمین مناظره، به جمع بندی مطالب خود پرداختند.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، پنجمین مناظره کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری با موضوع «کارآمدسازی دولت» در دو بخش پرونده های روی میز و انتظارات مردم از دولت چهاردهم ظهر امروز (سه شنبه) برگزار شد.

«امیرحسین قاضی زاده هاشمی» در جمع بندی سخنان خود در مناظره گفت: در رابطه با حادثه زاهدان بین ۱۴ تا ۱۷ نفر از شهدای زاهدان احراز شدند و تحت پوشش بنیاد شهید قرار گرفتند.

وی افزود: آمده‌ام بگویم بن‌بست نیست و راهکار هست. شهید امیر عبداللهیان به ژنرال‌های دیپلماسی نشان داد که نه زبان دنیا را بلدند و نه دیپلماسی مقتدرانه را.

قاضی‌زاده هاشمی گفت: مشکلات امروز با همین شعارهای سطحی و همین مدیرانی که در چهار دولت فرصت داشتند مشکلات را حل کنند ولی هیچ یک از وعده‌هایشان را حل نکردند مزمن شده است. برخی با افتخار گفتند مسکن مهر مزخرف است و یارانه دادن به مردم گداپروری است!

وی افزود: برخی دنبال سهمشان از انقلاب بودند و ژن خودشان را بهتر از دیگران می‌دانستند. با گدایی از غرب سایه جنگ را بر سر کشور آوردند. برخی به بهانه کرونا حکومت‌نظامی راه انداخته بودند تا بعد از ساعت ۹ شب کسی بیرون نرود.

 

«علیرضا زاکانی» نیز تصریح کرد: بنده اعتقاداتم مشخص است و کارنامه‌ام معلوم است.

وی گفت: مردم شریف ایران ما ۶ نفر که در معرض انتخاب شما قرار گرفته‌ایم بخشی از عمر و جوانی خود را در لباس خاکی برای دفاع از خاک و ناموس این سرزمین گذاشته‌ایم.

کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری گفت: جبهه برای ما بهشت و مدرسه رشد بود. جبهه برپا شده بود که مرد از نامرد تشخیص داده شود. سفره‌های جبهه، بالا و پایین نداشت و فرماندهان غذایی جز غذای نیروها را نمی‌خوردند.

وی تصریح کرد: سال‌ها از آن روزگار می‌گذرد و ما از معراج برگشتگان هرکدام مشی انتخاب کرده‌ایم. بنده بچه پایین شهر تهران و فقر آشنا هستم.

زاکانی تصریح کرد: آمده‌ام تا بگویم اگر قرار است جناحی را نمایندگی کنم آن جناح از معراج رسیدگان و شما مردمی باشد که دل در گرو آن‌ها داده‌اید. آمده‌ام نماینده جناحی باشم که آرزویشان پیشرفت و استقلال کشور از بند همه ابرقدرت‌ها است.

 

«سعید جلیلی» هم در بخش جمع‌بندی مناظره گفت: حضرت علی علیه السلام فلسفه دولت را اینطور بیان می‌فرمایند که «لولا حضور الحاضر وقیام الحجة بوجود الناصر وما أخذ الله علی العلماء ألا یقاروا علی کظة ظالم ولا سغب مظلوم» یعنی اگر مردم اینگونه پای کار می‌آیند، اعلام آمادگی می‌کنند، برای اینکه دین خدا برپا بشود و از سوی دیگر خداوند عهد گرفته است که در برابر گرسنگی محرومان و پرخوری ستمگران ساکت ننشینید؛ این وظیفه بر همه است که قیام کنند.

نامزد چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری افزود: با شناخت یک جهان فرصت می‌توانیم یک ایران جهش ایجاد بکنیم با کمک مردم و این به شرط آن است که استعدادی را کنار نگذاریم و همه مردم را ببینیم و کسی را از این دایره خارج نکنیم، هر کسی در حد وُسع توانایی خودش این احساس رضایت را داشته باشد. که امروز می‌تواند استعداد خودش را به نفع کشور راه بیندازد. در ۱۱ سال گذشته به جای آنکه در جلسات محفلی وقت خودمان را هدر دهیم سعی کردیم که در استان‌ها و روستاها و کارگاه‌های مختلف حضور پیدا کنیم و ظرفیت‌ها را بشناسیم از سیستان و بلوچستان تا کردستان و از شهرهای شمال تا جنوب همه این‌ها را بررسی کردیم.

جلیلی گفت: بدترین چیز این است که کسانی بخواهند با حقوق مردم در ایام مثل انتخابات وارد معامله شوند و حق مردم را معامله کنند وظیفه دولت خدمتگزاری به مردم است مشارکت دادن خود مردم. می‌گوئیم هر ایرانی یک نقش پرشکوه باید هر ایرانی بتواند نقش خود را ایفا کند.

 

همچنین «مصطفی پورمحمدی» در جمع بندی اظهارات خود گفت: مردم عزیز ایران آمده‌ام بر سرقرارم با شما، شاید این آغاز دیدارهای دیگر من با شما باشد یا نباشد. نه سایه نشین‌ام و نه بی قرار منصب و مقام. نه دکتر نه آیت الله. نه علامه دهرم نه حکیم و نه دانشمند همه فن حریف، من مصطفی پورمحمدی هستم به همین سادگی.

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری بیان کرد: من از دل گفتمان اصیل انقلاب اسلامی بر پایه اندیشه‌های امام (ره)، مقام معظم رهبری، بهشتی و مطهری آمده‌ام که شامل گفتمان عافیت گریزی و ریاستیزی، صداقت، صراحت، مروت و مدارا است.

وی افزود: مردم سالیان طولانی تحریم و تهدید را با صبوری تحمل کردید. در این سالها بر شما چه گذشت؟ شما زندگی با کرامت بدون هراس از فردا می‌خواستید. مردم عزیز نگرانم مانند هزاران پدری که دلهره شغل دارند برای فرزندان خود.

پورمحمدی اضافه کرد: من از سخنان دوپهلو خسته‌ام! از رفتارهای دوگانه خسته‌ام که در خلوت غصه رنج مردم نداشتند. از یک جهان کم آگاهی و ادعا و یک ایران فرصت‌های بر باد رفته در شگفتم. از پرونده فسادهایی که روح یک ملت را خراش می‌دهد که باز می‌شوند ودیگر بسته نمی‌شوند. دو پهلویی تا کی؟ بالاخره حزب میخواهید یا نه؟ فراموشی سرنوشت جوانان آری یا خیر؟ مهاجرت آری یا خیر؟ بی حرمتی به زنان و دختران یا نه؟ شکستن حصر و تحریم ایرانی می‌خواهید یا خیر؟‌ طبقه متوسط آری یا خیر؟ سازمان‌های مردم نهاد آری یا خیر؟‌ بازی موش و گربه فیلترینگ آری یا خیر؟ مذاکره یا صندلی خالی؟

نامزد چهاردهمین انتخابات ریاست‌ جمهوری در پایان این مناظره گفت: من آمده‌ام تا به بلاتکلیفی‌ها پایان دهم. آمده‌ام تا بگویم کف خیابان جای احترام است نه حرمت شکنی!‌ سفره جای نان است نه وعده آن. رفاه حق مردمان است نه لطف دولتی. اما میگویم با عزم و اراده مردم و با خردمندی و وفاق ملی در سایه رهبری و در سایه گفتمان اسلام ناب محمدی علوی و حسینی و مهدوی می توانیم فلک را بشکافیم و طرحی نو دراندازیم.

 

«محمدباقر قالیباف» در پایان مناظره پنجم اظهار داشت: شما در لحظه تصمیم قرار دارید و در حال مقایسه هستید که از بین ما 6 نفر باید یک نفر را انتخاب کنید، مردم عزیز ایران شما فقط رای به یک نفر نمی‌دهید بلکه درباره آینده خودتان و فرزندانتان تصمیم می‌گیرید.

وی افزود: شما برای قیمت خانه، گوشت و مرغ تصمیم می‌گیرید. شما تصمیم می‌گیرید واحد تولیدی که در آن کار می‌کنید، می تواند ادامه کار دهد یا تعطیل می‌شود.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری گفت: شما تصمیم می‌گیرید که حقوق کارگر و کارمند و بازنشسته به اندازه تورم افزایش پیدا می‌کند یا نه. شما تصمیم می‌گیرید که آیا می‌خواهید همچنان شاهد حضور اتباع غیرمجاز باشید یا نه.

قالیباف تصریح کرد: شما تصمیم می‌گیرید که آیا می‌خواهید فیلترینگ باشد یا رفع شود شما تصمیم می‌گیرید که آیا می‌خواهید فرزندانتان شاهد پیشرفت ایران باشند یا به پیشرفت دیگر کشورها غبطه بخورند.

وی تاکید کرد: اگر رئیس‌جمهور درست تصمیم نگیرد شاهد گرانی دلار خواهید بود. رئیس جمهور باید بلافاصله تصمیمات مهم بگیرد و آن را اجرایی کند. اگر درست تصمیم نگیرد شاهد گرانی خواهید بود؛ اگر به موقع تصمیم نگیرد مجبور می شوید یا ایران را به ترامپ بفروشید یا کشور را دچار تنش کنید.

قالیباف گفت: امروز روز تردید نیست و نباید مسائل خود را با دعواهای انتخاباتی فراموش کنید. امروز روزی است که باید برای آینده و فردای ایران تصمیم بگیرید.

وی ادامه داد: مشارکت، امنیت ملی و اقتدار ما را تضمین می کند. مشارکت مانند رزمنده ای در مناطق جنگی است.

نامزد انتخابات ریاست جمهوری بیان داشت: ادامه راه رفیق شهیدم، شهید رئیسی را می روم و پروژه های دولت او را به سرانجام خواهم رساند.

 

«مسعود پزشکیان» نیز اظهار داشت: من چالش سختی برای ورود به انتخابات داشتم و به روشنی می‌دیدم که ایرانمان با این ظرفیت خدادادی نباید در اثر تحریم‌ها هر روز در جهان منزوی‌تر شود تا این گوشه‌گیری ما را فقیر و ناتوان سازد.

وی افزود: با وجود پیچیدگی مشکلات کشور آنها را قابل حل می‌دانم. من آمده‌ام تا با ترکیب قدرت نرم و سخت و دیپلماسی و میدان، مذاکره و مقاومت و ترکیب همبستگی اجتماعی و قدرت دولت، مردم را از تنگنای تحریم‌ها برهانم. آمده‌ام تا مردم ایران حسرت دیدار فرزندان و نوه‌هایشان را نخورند و پلی باشم برای ارتباط میان حکومت و نسل جوان. برای پایان دادن به شکافی که بین قدرت سیاسی و نسل جوان به وجود آمده است.

پزشکیان گفت: آمده‌ام تا توجه به محیط زیست را در کانون اقدامات توسعه‌ای قرار دهم و روند تخریب بنیان‌های محیط زیست و ظرفیت زیست‌پذیری ایران را کند و متوقف کنم. من آمده‌ام تا کشور را در مسیر اصلاح زیرساخت‌های تولید و مصرف انرژی و رفع ناترازی قرار دهم. دست‌رنج روستاییان، کشاورزان، عشایر و قومیت‌های کشور در معرض سوءاستفاده دلالان است. من آمده‌ام تا اطمینان حاصل کنم تا ضمن ارتقای سطح بهداشت و آموزش آنان رابطه مستقیم این اقشار با بازار محصولات‌شان برقرار شود.

کاندیدای انتخابات ریاست‌جمهوری عنوان کرد: آمده‌ام که در بهبود سطح زندگی اقشار مختلف مردم موثر باشم. ارتشیان، سپاهیان و نیروهای انتظامی و امنیتی که حافظ استقلال و امنیت ایران و مایه مباهات و غرور ملی هستند، مستحق احترام شایسته هستند. زندگی این قشر در تنگنای جدی است و من آمده‌ام تا سطح زندگی برای آنها مهیا کنم که درخور این عزیزان باشد.

پزشکیان گفت: معلمان و استادان این کشور یعنی آینده‌سازان این سرزمین کهن می‌‌خواهند آزادی بیشتر داشته باشند. من آمده‌ام تا استقلال و احترام را در فضای آموزشی گسترش دهم. ایران کشوری پهناور با تنوعات فرهنگی قومی دینی و مذهبی است و آمده‌ام به تنوع‌ها احترام بگذارم.

وی در پایان گفت: آمده‌ام رئیس‌جمهور دولتی باشم که به زنان و دختران این سرزمین احترام می‌گذارد. ادعا نمی‌کنم آنچه را ذکر کردم و به سرعت محقق خواهد شد. رهبری پشتیبان پیشرفت کشور است؛ بن‌بستها را می‌شکند و سرمایه‌ای برای حل اختلاف است.

117

بیشتر بخوانید:

آغاز آخرین مناظره نامزدهای چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری

پزشکیان: تورم و بی‌ثباتی سیاست‌ها مشکلات اصلی مردم است

قالیباف: حل مشکلات مردم باید مبنای کار دولت آینده باشد

پورمحمدی: زیرساخت رشد اقتصادی، تولید است

جلیلی: ارزآوری و اشتغال دو اولویت اصلی برنامه های من است

زاکانی: مردم ولی نعمت ما هستند

قاضی زاده هاشمی:در مواجهه با مشکلات اقتصادی، افزایش رشد را بطور جدی پیگیری خواهیم کرد