روابط ایران و کوبا پس از پیروزی انقلاب اسلامی در سال ۱۹۷۹ و عضویت ایران در جنبش غیرمتعهدها که اعضای آن دیدگاه مشابه ضد امپریالیستی داشتند تقویت شد و اکنون نیز در زمینه های مختلف ادامه دارد.
هر دو کشور ایران و کوبا به عنوان کشورهای مستقل، تحت تحریم های غیر قانونی و یکجانبه آمریکا قرار دارند و بر همین اساس، ارتقای سطح روابط و تامین نیازمندیهای یکدیگر میتواند در رفع و بی اثر کردن این تحریم ها موثر واقع شود.
به گزارش خبرگزاری ایران پرس؛ بهرام عین اللهی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در اختتامیه هجدهمین نشست کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا در تهران گفت، در کمیسیون مشترک هجدهم تعداد ۱۳ سند و یادداشت تفاهم همکاری در حوزههای مختلف از جمله زیست فناوری، بهداشت و درمان، اقتصادی، بازرگانی، بانکی، ورزشی و کشاورزی، نهایی شد و به امضا رسید.
عین اللهی، به همه گیری ویروس کرونا و تحریم های مضاعف آمریکا بر ایران و کوبا اشاره کرد و افزود، با وجود تحریم ها، دو کشور بر روی پای خود ایستادند و موفقیتهای بسیار زیادی را در مقابله با کرونا به دست آوردند.
«ریکاردو کابرسیاس» معاون نخست وزیر کوبا نیز در این کمیسیون، بر تداوم برگزاری کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و کوبا تاکید کرد و گفت، هاوانا به دنبال آن است که از همکاران ایرانی برای شرکت در برنامه جامع توسعه کوبا که در سال ۲۰۲۳ برگزار میشود دعوت کند.
112
بیشتر بخوانید:
برگزاری کمیسیون مشترک همکاریهای اقتصادی ایران - کوبا در تهران
تأکید امیرعبداللهیان بر بهره گیری از تجربیات ایران و کوبا برای بی اثر کردن تحریمها
تاکید وزیر صمت بر ارتقای سطح اقتصادی ایران و کوبا