ایران پرس- وزیر امور خارجه پاکستان در واکنش به وضعیت نگران کننده مسلمانان در هند، مسئولیت پذیری جامعه بین‌المللی را در قبال مسلمانان هندی خواستار شد.

«شاه محمود قریشی» گفت: حقوق مسلمانان و اقلیت های مذهبی در هند به صورت آشکار نقض می شود، ولی کشورهای غربی مدافع حقوق بشر و نهادهای مسئول بین المللی سکوت کرده اند.

وزیرخارجه پاکستان اظهار داشت، روشی که دولت دهلی نو در قبال مسلمانان در پیش گرفته، نشان می دهد که سیاست های این کشور به سمت خطرناکی پیش می رود که در آن آشکارا مسلمانان مورد حمله و کشتار قرار می گیرند.

بر اثر خشونت های اخیر هندوهای افراطی علیه مسلمانان هند در اعتراض به قانون شهروندی، حدود 50 نفر کشته و صدها تن دیگر مجروح شده‌اند. اعتراض به سکوت و بی توجهی نهادهای بین المللی در قبال مسلمانان هند اعتراضی بجا و به موقع است.

در چند هفته اخیر دهلی نو شاهد خشونت های کم سابقه هندوهای افراطی علیه مسلمانان بود اما هیچ کدام از نهادهای تاثیرگذار جهانی و منطقه ای در قبال این جنایات موضوع گیری نکرده و قاطعانه ورود پیدا نکردند. این سکوت بهت آور و به نوعی چراغ سبز به افراطی ها در دهلی نو در حالیست که به باور بسیاری، خشونت با مسلمانان در هند یک رفتار سازماندهی شده و هدفمند است که سرمنشا آن دولت هند و سیاستهای آن است.

«آشوتوش وارشنی» استاد دانشگاه براون و نویسنده کتاب "مناقشه و زندگی مدنی، هندوها و مسلمانان در هند" در فصلنامه فارن پالیسی آمریکا می نویسد: "حوادث دهلی نو مشخصه ای از یک برنامه سازماندهی شده است. می توان گفت که این رفتار هندوها ارتباط مستقیمی با رویکرد افراطی «نارندرا مودی» دارد."

در سال 2002 نیز در گجرات، وقتی مودی سروزیر این ایالت بود، بیش از هزار نفر در اعتراض های مذهبی کشته شدند. اکثر این افراد مسلمان بودند. اگرچه سازمانهای بین المللی فعال در حوزه حقوق بشر کارنامه درخشانی در دفاع از حقوق ضایع شده مسلمانان در هند و دیگر کشورها ندارند اما تعدد و تکرر اقدامات دهلی نو ضد مسلمانان و بیم از سلب تابعیت هندی مسلمانان و یا کشتار دسته جمعی آنها توسط افراطیون در دهلی نو این انتظار را ایجاد کرده است تا این سازمان ها به مسئولیت تاریخی خود عمل کنند.

به آتش کشیده شدن دستکم ده مسجد و تخریب امکان مقدس مسلمانان در هند از جمله اقدامات ضد بشری و اسلام ستیزانه هندوهای افراطی در روزهای اخیر بوده است که به گفته شاهدان عینی، پلیس و نیروهای امنیتی این کشور در مقابل این خشونت ها تنها نظاره گر بودند و از اقدامات مرگبار هندوهای افراطی علیه مسلمانان جلوگیری نمی کردند. 

باید گفت سکوت نهادهای بین المللی در قبال خشونت علیه مسلمانان در هند اگرچه تلخ اما واقعیتی است که نشان می دهد به رغم آگاهی جهانیان از سازماندهی بودن خشونت ها علیه مسلمانان، در کشورهای غربی و نهادهای بین المللی هیچ اراده ای برای قد علم کردن در دفاع از مسلمانان نیست.

این رفتار سازمان های حقوق بشری از سویی به علت وابستگی این نهادها به کانون های قدرت و ثروت در غرب و از سوی دیگر به علت سکوت کشورهای اسلامی و افکار عمومی در جهان است.

در چنین شرایطی، قبل ازهر چیز انتظار می رود گروههای اسلامی در هند و خارج از آن و همچنین دولت های اسلامی با در پیش گرفتن اقدامات قانونمند، دهلی نو را درباره تبعات این سیاست تهاجمی ضد مسلمانان آگاه سازند.

جهانیان باید متوجه شوند که اعتراض مسلمانان در هند بر خلاف القاء محافل تندرو در این کشور نتیجه مداخلات کشورهای همسایه و اسلامی نیست بلکه واکنشی به نقض اساسی ترین حقوق حدود دویست میلیون مسلمان در هند است که باید به آن توجه شود. 

نویسنده: محمود بلند اختر

139/116

بیشتر بخوانید:

ستاد حقوق بشر: دولت هند حقوق انسانی و شهروندی مسلمانان را تضمین کند

رئیسی: دستگاه قضایی هند، عاملان کشتار مسلمانان‎ را مجازات کند

پلیس پایتخت هند، مقصر کشتار مسلمانان دردهلی نو/ تحلیل