ایران پرس- دولت ترامپ پس از خروج از برجام در مه 2018 در چارجوب اجرای سیاست فشار حداکثری، بی سابقه ترین تحریم ها را علیه ایران به اجرا گذاشته است. این تحریم ها با محکومیت سازمان های حقوق بشری مواجه شده است.

در این راستا سازمان دیدبان حقوق بشر تصریح کرد آثار تحریم‌های ضد ایرانی آمریکا به سلامت ایرانی‌ها آسیب رسانده است. دیدبان حقوق بشر روز سه شنبه در گزارشی اعلام کرد تحریم‌ های دولت آمریکا علیه ایران واردات داروهای ضروری را به این کشور به شدت محدود کرده است.

به رغم این که دولت آمریکا، مدعی معافیت واردات کالاهای بشردوستانه از شمول تحریم ها علیه ایران شده، اما سازمان دیدبان حقوق بشر در گزارش خود تاکید کرد، شرکت‌های آمریکایی و اروپایی به علت ممنوعیت تراکنش مالی  با بانک ها و موسسات ایران، امکان صادرات دارو به این کشور را ندارند. 

"سارا لی ویتسون" Sarah Leah Whitson مدیر خاورمیانه دیدبان حقوق بشر گفت: مقامات دولت "دونالد ترامپ" رئیس جمهور آمریکا مدعی هستند که در کنار مردم ایران قرار دارند، اما نظام تحریم‌ های وسیع آمریکا در حال آسیب رساندن به حق سلامت مردم ایران از جمله دسترسی به داروهای ضروری  است.

در واقع آمریکا در اجرای تحریم ها علیه ایران آشکارا ملاحظات حقوق بشری را کنار گذاشته  و با وجود اینکه بارها به مستثنی شدن تحریم دارویی و غذایی ایران تاکید کرده است، اما در تحریم هایی که اواخر مارس 2019 اعلام کرد، چند شرکت دارویی ایران نیز مورد تحریم قرار گرفتند.

آمریکا بعد از خروج از برجام، کارزاری همه‌جانبه برای اعمال فشار علیه ایران به راه انداخته است. رویکرد واشنگتن در برابر تهران صرفا مبتنی بر تهدید، زور و اجبار است. این رویکرد دولت ترامپ انتقادات شدیدی را در سطح بین المللی برانگیخته است. "ادریس جزایری" Idriss Jazairy گزارشگر شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد گفت: من عمیقا نگران این مسئله هستم که یک کشور چگونه می‌تواند از سلطه خود در نظام مالی بین‌المللی استفاده کند تا نه فقط به مردم ایران که به تعهداتشان در توافق هسته‌ای پایبند مانده‌اند، بلکه به همه طرف‌های معامله‌کننده با آنها لطمه بزند. در واقع کاری که آمریکا با ایران می کند در چارچوب تروریسم اقتصادی صورت می گیرد.

واشنگتن از ابزارهای خود در عرصه مالی بین المللی و سلطه دلار، برای اعمال فشار به ملت ایران از طریق محروم سازی آنها از خرید اقلام حقوق بشری به ویژه دارو سوءاستفاده می کند. در واقع تحریم های غیر انسانی آمریکا به طور مستقیم مردم ایران را هدف قرار می‌دهد و هرگونه فرافکنی آمریکایی‌ها در این زمینه، تلاش برای توجیه افکار عمومی است.

دولت ترامپ امیدوار بود که با توجه به اعمال سیاست فشار حداکثری بتواند ایران را به پای میز مذاکره آورد و در چارچوب خواسته های 12 گانه مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا، تهران را به پذیرش آنها وادار نماید. به همین دلیل واشنگتن همچنان بر طبل تحریم ها علیه ایران می کوبد و هر از چندگاهی از تشدید تحریم ها سخن به میان می آورد. "استیون منوچین" وزیر دارایی آمریکا 28 اکتبر با این که قبلاً اذعان کرده بود تحریم‌ها علیه ایران به سقف خود رسیده‌اند، ضمن تکرار ادعاها درباره اثربخشی سیاست فشار حداکثری علیه ایران، وعده داد دولت ترامپ تحریم‌ها علیه ایران را تشدید خواهد کرد.

با این حال ایران ظرف 40 سال گذشته همواره در مقابل تحریم های آمریکا ایستادگی و عملا توطئه های واشنگتن را خنثی و بی اثرکرده است. رهبر معظم انقلاب اسلامی 9 ژانویه 2019 اعلام کردند: آمریکایی ها با خوشحالی می گویند تحریم کنونی ملت ایران در تاریخ سابقه ندارد اما ملت ایران ان‌شاءالله در این زمینه شکستی به آنها می دهد که در تاریخ بی سابقه باشد."

ایران ثابت کرده که با موفقیت قادر به غلبه بر تحریم های آمریکا و مقابله با سیاست های خصمانه دولت ترامپ است. ایران همواره تأکید کرده است که هرگز تحت فشار تن به مذاکره با آمریکا نخواهد داد و کشوری نیست که تسلیم خواسته‌های یک قدرت استکباری شود.

نویسنده: سیدرضا میرطاهر

117

بیشتر بخوانید:

انتقاد نماینده مسلمان کنگره آمریکا از تحریم های واشنگتن علیه ایران

ظریف: تحریم‌های آمریکا ضد ایران علاوه بر غذا، واردات دارو را هم هدف قرار داده است