وی معتقد است که متحدان منطقه ای واشنگتن مانند ژاپن ، کره جنوبی و عربستان سعودی از آمریکا سواری رایگان گرفته و بدون پرداخت هزینه چندانی بار دفاع از خود را بر دوش واشنگتن گذاشته اند.
در این راستا ترامپ بارها از ژاپن انتقاد کرده و مدعی شده آمریکا هزینه حفاظت از این کشور را می دهد، اما ژاپن از آمریکا سوء استفاده می کند. با توجه به این رویکرد دولت ترامپ ، رئیس جمهور آمریکا از ژاپن خواسته است تا بودجه پرداختی برای استقرار نظامیان آمریکایی در این کشور را به مقدار قابل توجهی افزایش دهد.
نشریه فارن پالیسی به نقل از مقام های سابق و فعلی آمریکایی که نامشان را فاش نکرده است، نوشت: دونالد ترامپ از ژاپن خواسته است تا بودجه مربوط به استقرار نظامیان آمریکایی را 4 برابر افزایش دهد تا نظامیان آمریکایی در این کشور حفظ شوند. واشنگتن از توکیو خواسته است تا پرداخت سالیانه برای استقرار 54 هزار نظامی آمریکایی در ژاپن را از 2 میلیارد دلار کنونی به 8 میلیارد دلار افزایش دهد.
توافقنامه فعلی بین دو کشور در مارس 2021 منقضی خواهد شد. جان بولتون مشاور امنیت ملی وقت آمریکا و "مت پوتینگر" مدیر بخش آسیای شورای امنیت ملی کاخ سفید، در جریان سفر به شرق آسیا در ژوئیه 2019، این درخواست را به مقام های ژاپنی ارائه کرده اند .
در مقابل، سخنگوی وزارت خارجه ژاپن مدعی شد که گزارش منتشر شده توسط فارن پالیسی نادرست است و هیچ گونه مذاکره ای بین آمریکا و ژاپن درباره توافقنامه جدید انجام نشده است. با این همه می توان حدس زد که توکیو برای جلوگیری از فشارهای داخلی به تکذیب این مساله پرداخته است.
ترامپ پیشتر گفته بود در صورتی که توکیو از پرداخت کامل هزینههای استقرار نظامیان آمریکا در ژاپن امتناع کند، تمامی این نیروها را از این کشور خارج میکند. وی همچنین در نشست گروه ۲۰ در اواخر ژوئن 2019 در اوزاکای ژاپن بار دیگر به انتقاد از این مساله پرداخت .ترامپ پیمان امنیتی میان آمریکا و ژاپن را ناعادلانه توصیف کرد و گفت بارها شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن را برای بازبینی این پیمان تحت فشار قرار داده است.
این در حالی است که ژاپن رقم به مراتب بیشتری در مقایسه با کشورهای اروپایی برای میزبانی نیروهای آمریکایی پرداخت می کند .با توجه به تشدید فشارهای دولت ترامپ بر ژاپن ، انتظار میرود توکیو و واشنگتن مذاکرات سختی را درباره هزینههای استقرار نظامیان آمریکا پیش رو داشته باشند.
این در شرایطی است که واشنگتن دیگر متحدان دیرینه خود مانند کره جنوبی و عربستان سعودی را نیز برای افزایش هزینه های نظامی تحت فشار قرار داده است.در واقع ژاپن تنها متحد آسیایی آمریکا نیست که باید برای ادامه حضور نظامیان واشنگتن هزینه بیشتری را پرداخت کند.
بولتون در سفر ژوئیه 2019 خود به کره جنوبی پیام مشابهی را در خصوص حفظ 28 هزار و 500 نظامی آمریکایی، به وزیر خارجه و دیگر مقامات این کشور ابلاغ کرد.
مشاور امنیت ملی وقت آمریکا از کره جنوبی خواسته بود تا 5 برابر مبلغ فعلی را به منظور تامین هزینههای استقرار نظامیان آمریکا در این کشور پرداخت کند.
ترامپ نیز در جریان سفر خود در ژوئن 2019 به کره جنوبی، سئول را برای افزایش بودجه مربوط به استقرار نظامیان آمریکایی در کره جنوبی زیر فشار قرار داد.
رویکرد ترامپ به مقوله سیاست خارجی و امنیت رویکردی تاجر مابانه و مبتنی بر کسب سود و منافع مادی از متحدان منطقه ای آمریکا است.
با این همه برخی تحلیلگران معتقدند که تحت فشار قرار دادن متحدان آسیایی آمریکا از سوی ترامپ میتواند به تشدید تنشها میان آمریکا و متحدان دیرینه اش منجر شود و منجر به سوء استفاده چین و کره شمالی از این وضعیت خواهد شد.
به رغم این گونه هشدارها، اما به نظر می رسد دولت ترامپ به طور جدی خواهان چند برابر شدن پول پرداختی از جانب ژاپن و کره جنوبی برای تداوم حضور نظامی آمریکا در این دو کشور است.
از نگاه وی متحدان آسیایی واشنگتن مانند ژاپن و کره جنوبی به منزله صندوق پولی هستند که برای آمریکا با خرید تسلیحات و انعقاد انواع قراردادهای اقتصادی و نیز پرداخت هزینه های حضور نیروهای آمریکایی، منافع مالی و اقتصادی دارند. 118