آتشبس میان رژیم صهیونیستی و غزه از دیروز جمعه اجرایی شد. این آتشبس چهار روزه است. صرفنظر از موارد توافق شده در آتشبس، نکتهای که حائز اهمیت است بازگشت دستهجمعی آوارگان به شمال غزه است.
رژیم صهیونیستی در طول جنگ، بارها اعلام کرد مردم از شمال غزه خارج شوند. اگرچه بخش زیادی از جمعیت شمال غزه در این منطقه باقی ماندند، اما دهها هزار نفر نیز برای در امان ماندن جان خود و فرزندانشان مجبور شدند محل زندگی خود را ترک کرده و آواره جنوب غزه شوند.
اکنون پس از آتشبس، تصاویر نشان میدهد آوارگان به صورت دستهجمعی در حال بازگشت به شمال غزه و منازل خود هستند.
مردم فلسطین صاحبان اصلی سرزمین فلسطین هستند
اقدام آوارگان غزه، معنادار است. مهمترین معنای این اقدام این است که فلسطین متعلق به فلسطینیها است. مردم فلسطین صاحبان اصلی سرزمین فلسطین هستند و رژیم اشغالگر صهیونیستی طی 75 سال با حمایت قدرتهای غربی، سرزمین آنها را غصب کرده است.
اکنون در حالی که جنگ 50 روزه، بیش از 20 هزار شهید که 70 درصد آنها کودکان و زنان هستند، بر جای گذاشته و حدود 35 هزار زخمی داشته است، منازل، مراکز درمانی و مدارس و به طور کلی زیرساختهای شهری نابود شده است، اما مردم از فرصت حتی چهار روزه آتشبس برای بازگشت استفاده کردند.
این اقدام زمانی معنادارتر میشود که در نظر داشته باشیم آتشبس تنها چهار روزه است و بعد از این مدت ممکن است بار دیگر رژیم صهیونیستی حملات علیه غزه را از سر گیرد. بازگشت دستهجمعی به شمال غزه با وجود چنین شرایطی، تأکیدی بر زنده بودن هویت ملی فلسطینی و همچنین حمایت از مقاومت در مقابل رژیم اشغالگر است.
این الگوی رفتاری فلسطینیها از آن جهت اهمیت بیشتری پیدا میکند که با رفتار مردم در اراضی اشغالی مقایسه شود. پس از حمله 15 مهر - 7 اکتبر و در حالی که عملاً حملات حماس متوقف شده بود و یا شدت چندانی نداشته است، اما مردم در اراضی اشغالی پا به فرار گذاشتند.
شبکههای تلویزیونی جهان گزارشهای متعددی را ارسال کردند که نشان میداد فرودگاههای اسرائیل مملو از جمعیتی بود که قصد ترک اراضی اشغالی را داشتند. در واقع، پس از عملیات طوفان الاقصی مهاجرت معکوس از اراضی اشغالی افزایش قابل ملاحظهای داشته است. اگرچه نبود امنیت و به عبارتی تهدید شدن امنیت، عامل مهمی در مهاجرت معکوس است، اما بدون تردید، مهمترین عامل در این خصوص نداشتن هویت ملی است.
مردم در اراضی اشغالی اگرچه در فاکتور یهود بودن اشتراک دارند، اما هویت ملی آنها متعلق به سرزمین واحدی نیست بلکه از کشورهای مختلف به فلسطین اشغالی مهاجرت کردند تا شاید زندگی بهتری را تجربه کنند.
نداشتن هویت و تعصب ملی عاملی است که سبب میشود مردم در اراضی اشغالی با هر تهدیدی پا به فرار بگذارند، اما قوی بودن هویت ملی فلسطینی سبب میشود با وجود نسلکشی صهیونیستها و باقی ماندن سطح تهدید بالا، مردم ترجیح میدهند که در غزه باقی بمانند. رژیم صهیونیستی در صورتی که واقعبین باشد با در نظر گرفتن همین الگوی رفتاری متوجه خواهد شد که غزه لقمه آسانی برای آن نیست.
نویسنده: سیدرضی عمادی
117
بیشتر بخوانید:
گزارش قطر در خصوص اولین روز آتش بس میان مقاومت فلسطین و تلآویو
آزادی 13 اسیر اسرائیلی در چارچوب توافق آتشبس در غزه
ورود دهها کامیون امداد در اولین روز توقف درگیری ها به غزه
سیما مشتاقان