این قطعنامه، الزام آور است، اما در عین حال بسیاری از قطعنامههای شورای امنیت وجود دارد که جزو قوانین بین المللی الزام آور است اما اسرائیل از آنها تبعیت نمیکند.
شورای امنیت سازمان ملل متحد پس از چهار تلاش ناموفق برای واکنش به جنگ همه جانبه اسرائیل علیه غزه، قطعنامهای را تصویب کرد که در آن خواستار ایجاد «وقفههای بشردوستانه فوری و گسترده و کریدورها در سراسر نوار غزه» شد تا امکان ارسال کمکها و انتقال مجروحین فراهم شود.
این قطعنامه با ۱۲ رای موافق، و سه رای ممتنع روسیه، ایالات متحده و بریتانیا به تصویب رسید.
این قطعنامه که روز چهارشنبه توسط مالت ارائه شد، همچنین خواستار ایجاد «کریدورهایی در سراسر نوار غزه به مدت کافی» برای محافظت ازغیرنظامیان، به ویژه کودکان شد. همچنین خواستار آزادی بی قید و شرط اسرای اسرائیلی در غزه شد.
این قطعنامه همچنین سوخت را به عنوان یکی از مواردی که باید «بدون مانع» به به غزه تحویل شود، ذکر کرده است و الزام کرد که دبیرکل سازمان ملل در نشست بعدی شورای امنیت گزارشی از اجرای آن ارائه دهد.
سفیر مالت در سازمان ملل متحد، پیش از رایگیری در مورد پیشنویس قطعنامه کشورش، گفت: هدف از این قطعنامه اطمینان از وقفهای در کابوس کنونی غزه و امید دادن به خانوادههای قربانیان است.
حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه در حالی وارد چهل و دومین روز خود شد که بیمارستانها و مراکز بهداشتی غزه به بهانه وجود تونلهای حماس در زیر آنها همچنان هدف حملات و یورش نظامیان صهیونیست است و این در حالیست که شبکه خبری سیانان اعلام کرده هیچ مدرکی دال بر کشف تونل حماس در زیر بیمارستان الشفا وجود ندارد.
هرچه از جنگ غزه می گذرد ابعاد جدیدی از اهداف پشت پرده اسرائیل از تحمیل جنگ بر غزه می گذرد.
روزنامه رای الیوم در مطلبی درباره اهداف پنهان رژیم صهیونیستی از حمله زمینی به غزه نوشت: "روز به روز علل پنهان و اصلی که رژیم صهیونیستی را به حمله زمینی گسترده به غزه محاصره شده از سالیان طولانی، سوق داد، آشکارتر می شود."
به نوشته رای الیوم نابودی حماس هدف فرعی است و هدف این رژیم ایجاد منطقه حائل به عمق ۲ تا ۳ کیلومتر برای تامین امنیت شهرکهای صهیونیست نشین در جنوب فلسطین اشغالی و در امان نگه داشتن آنها از هرگونه عملیات زمینی مقاومت است که این موجب نابودی و محو هر ساختمان فلسطینی در این منطقه خواهد بود.
منطقه حائل مورد نظر اشغالگران بیش از ۳۰ درصد از اراضی حاصلخیز فلسطینی ها را خواهد بلعید؛ به ویژه که سیاست صهیونیستها طی این سالها نابودی اراضی کشاورزی واقع در طول مرز شرقی غزه با فلسطین اشغالی به بهانه های مختلف بوده است. با توجه به این رویکرد خطرناک، اراضی که بخش عمده غذای ساکنان غزه از آن تامین می شود، در معرض نابودی قرار گرفته و تبعات اقتصادی و معیشتی سختی برای فلسطینی ها خواهد گذاشت.
همچنین به اعتقاد برخی دیگر از کارشناسان هدف اصلی بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم اسرائیل نه تنها نابودی حماس و تخلیه غزه از فلسطینی ها بلکه علاوه بر اینها دنبال سلطه بر میلیاردها دلار ذخائر گاز غزه نیز است.
طبق مطالعات منتشر شده کنفرانس تجارت و توسعه سازمان ملل، منابع عظیم نفت و گاز در نوار غزه و کرانه باختری وجود دارد.
در سال 2000 میلادی دو چاه بزرگ گاز در سواحل غزه با ذخیره 1.4 تریلیون متر مکعب کشف شد که 60% ذخائر این منابع متعلق به سواحل فلسطینی ها است.
در 29 اکتبر امسال یعنی کمتر از دو هفته بعد از حمله اسرائیل به غزه، نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل 12 مجوز اکتشاف به شش کمپانی اروپایی داد تا عملیات اکتشاف گازهای مخازن سواحل باسین دریای مدیترانه را آغاز کنند. ارزش منابع این مخازن حدود 524 میلیارد دلار است که بخشی از این منابع در حوزه فلسطینی ها در نوار غزه و کرانه باختری است.
این موارد نشان می دهد که ادعای رژیم صهیونیستی در اینکه حمله همه جانبه به غزه در واکنش به عملیات الاقصی صورت گرفته توجیهی بیش نیست و طرح حمله همه جانبه به غزه از قبل تهیه شده و در دستورکار قرار داشت و از عملیات الاقصی به عنوان بهانه ای برای این اجرای این طرح استفاده شده است.
117
بیشتر بخوانید:
نگاهی به قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل در باره غزه