ایران پرس- نخست وزیر پاکستان از امضا توافقنامه های همکاری میان اسلام آباد و کوالالامپور در سفر خود به مالزی خبر داد.

«عمران‌خان» گفت: اسلام‌آباد و کوالالامپور در راستای گسترش همکاریهای مشترک اقدام به لغو روادید برای اتباع یکدیگر کردند.

عمران خان افزود: «ماهاتیر محمد» نخست وزیر مالزی دعوت پاکستان برای سفر به این کشور را پذیرفته است.

نخست وزیر پاکستان همچنین اعلام کرد قرار داد دفاعی و امنیتی میان دو کشور به امضا رسید که جزئیات آن در سفر هیئت مالزیایی به اسلام آباد بیان خواهد شد.

عمران خان در راستای جلب همکاری های بین المللی برای دفاع از مسلمانان کشمیری، نخست وزیر مالزی را در جریان اقدامات نظامیان هندی قرار داد. مالزی چهارمین مقصد خارجی سفرهای عمران خان بود.

عمران خان پس از رسیدن به سمت نخست وزیری پاکستان در ژوئن گذشته، به دلیل محدودیت های جدی دولت این کشور در تامین منابع مالی مورد نیاز برای سرمایه گذاری در طرح های کلان زیر ساختی،جلب کمک و سرمایه گذاری کشورهای منطقه را در دستور کار قرار داد.

در همین راستا، نخست وزیر پاکستان با دوبار سفر به عربستان مقامات این کشور را به ارائه بسته کمک مالی 12 میلیارد دلاری به اسلام آباد متقاعد کرد که بر اساس برخی اخبار حدود 2 میلیارد دلار از این کمک در اختیار پاکستان قرار داده شده است.

با وجود آنکه دولت پاکستان، کمک مالی عربستان را راهی برای تامین بخشی از منابع مالی برای طرح توسعه ای و حتی تامین بخشی از هزینه های عمومی پاکستان اعلام کرده اما سیاست اتخاذ شده توسط  اسلام آباد مبنی بر محرمانه نگه داشتن جزییات کمک مالی ریاض موجب بروز نگرانی های گسترده در پاکستان شده است.

این نگرانی در پاکستان وجود دارد که توقع عربستان در ازای کمک مالی به آن کشور، مشارکت اسلام آباد در طرح های ماجراجویانه ریاض باشد که مهمترین آن جنگ ضد مردم بی دفاع یمن است که ائتلاف عربستان پس از گذشت بیش از سه سال ازاین جنگ به بن بست رسیده است.

عمران خان پس ازدوبار سفر به عربستان و امارات و پس از آن به چین،در چهارمین مقصد سفر خارجی خود در سمت نخست وزیر پاکستان به مالزی رفته تا مقامات این کشور را به همکاری بیشتر به خصوص سرمایه گذاری در طرح های زیرساختی پاکستان ترغیب کند.

ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی که مجددا پس از سال ها دوری از قدرت مجددا در این سمت قرار گرفته، توسعه همکاری های منطقه ای را اولویت خود اعلام کرده که این مسئله در تعمیق روابط اقتصادی و تجاری کوالالامپور با بازیگران منطقه ای تاثیرمضاعفی خواهد داشت.

البته دولت پاکستان تلاش دارد با توسعه همکاری ها با کشورهایی مانند مالزی و اندونزی زمینه را برای ورود به بازار کشورهای عضو اتحادیه جنوب شرق آسیا (آسه آن) فراهم کند.ظرفیت قابل توجه در بازارمصرف  650 میلیون نفری درکشورهای عضو این اتحادیه می تواند مقصد تازه صادراتی برای محصولات و کالاهای پاکستان ازجمله پنبه، پارچه، برنج، انواع میوه و سبزی، کالای ورزشی، ماهی، چرم و تولیدات شیمایی باشد.

برغم آنکه پاکستان و مالزی در سال 2007 توافقنامه تجارت آزاد امضا کردند اما این سند همکاری تاثیری چندانی در مناسبات اقتصادی آنان نداشته است.

انتظار میرود مالزی و پاکستان در دوره جدید همکاری ها بر اساس رویکرد دولت های خود بتوانند روابط اقتصادی و تجاری را رونق بخشند که حذف روادید برای اتباع دو کشور گامی موثر در این زمینه است.

نویسنده: محمدرضا عسگری

141/112

بیشتر بخوانید:

عزم مالزی و پاکستان در مبارزه با فساد مالی و اقتصادی+ ویدئو

مخفی کاری عمران خان در باره کمک‌های مالی عربستان به پاکستان

دیدار « عمران خان » و رئیس جمهوری چین