منابع خبری از حضور نظامیان فرانسوی در جنگ ائتلاف سعودی علیه یمن از جمله در بندر الحدیده یمن و حمایت بریتانیا و آمریکا از این جنگ خبر دادند.

به گزارش ایران پرس، روزنامه فرانسوی فیگارو روز شنبه به نقل از دو منبع نظامی به حضور نظامیان فرانسوی در جنگ علیه یمن اشاره کرد و گزارش داد؛ این نظامیان قصد دارند محورهای دسترسی به بندر حدیده را مین روبی کنند. 

در همین حال، وزارت دفاع فرانسه روز جمعه اعلام کرد اقدام برای مین روبی محورهای منتهی به الحدیده بعد از عملیات نظامی کنونی در دست بررسی است.

آمریکا و بریتانیا نیز از حامیان مهم عربستان و امارات در جنگ علیه یمن هستند.

«برنی سندرز»، سناتور ایالت «ورمونت» Vermont آمریکا جمعه شب با بیان اینکه همکاری آمریکا با رژیم سعودی به ادامه و تشدید بحران انسانی در یمن کمک کرده است، تاکید کرد دولت آمریکا باید به مشارکت غیرقانونی و بدون مجوز خود در جنگ یمن پایان دهد.

کارزار مدنی «جنگ را متوقف کنید» هم اعلام کرد؛ بریتانیا از زمان حمله نظامی عربستان و متحدانش به یمن، چهار میلیارد و 600 میلیون پوند جنگ افزار به عربستان و متحدانش فروخته است که از این تسلیحات علیه مردم یمن استفاده می شود.

روزنامه بریتانیایی گاردین با انتقاد از سکوت دولت بریتانیا در قبال حمله ائتلاف متجاوز سعودی به بندر الحدیده یمن تصریح کرد لندن از روز اول با ائتلاف جنگ علیه یمن همدست بوده است. 

عبدالملک بدرالدین الحوثی، دبیرکل جنبش انصار الله یمن نیز روز جمعه گفت نبرد اصلی یمن با آمریکا و رژیم صهیونیستی است. 

حمایت فرانسه، بریتانیا و آمریکا از جنگ علیه یمن در حالی است که «طه المتوکل»، وزیر بهداشت یمن از شهادت و یا زخمی شدن بیش از 35 هزار یمنی در حملات متجاوزان به این کشور خبر داد.

 المتوکل سه شنبه گذشته که هنوز جنگ علیه الحدیده آغاز نشده بود، گفت شمار شهدا به بیش از 11 هزار نفر رسیده است که دو هزار و 230 نفر آنها کودک و هزار و 698 نفر آنها زن هستند.

 وی افزود شمار مجروحان نیز به 22 هزار و 215 رسیده است که سه هزار و 248 نفر آنها کودک و دو هزار و 645 نفر آنها زن هستند و شمار معلولان نیز به دو هزار و 81 نفر رسیده است. 

عربستان سعودی و متحدانش از ششم مارس 2015 جنگ علیه یمن را آغاز کردند. عربستان و امارات از چهارشنبه گذشته نیز جنگ علیه بندر الحدیده را که شاهراه اصلی ورود کمک های بین المللی انسان دوستانه به یمن است، آغاز کردند.

این در حالی است که نهادهای بین المللی از جمله برخی ارکان سازمان ملل متحد پیش از آغاز این حمله درباره پیامدهای آن در وخیم تر شدن فاجعه انسانی در یمن هشدار داده بودند.

118/110

بیشتر بخوانید:

مشارکت فرانسه در جنایات عربستان در یمن