ایران پرس - پارلمان های ملی کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه و لوکزامبورگ خواستار تقویت انسجام اروپا از طریق تشکیل «اتحادیه فدرال اروپا» بر اساس قوانین اتحادیه اروپا شدند.

روسای پارلمان این چهار کشور در نامه ای که روز یکشنبه منتشر شد، اعلام کردند که اکنون برهه حساسی برای رسیدن به انسجام سیاسی با تشکیل «اتحادیه فدرال اروپا» است به نحوی که این اتحادیه از قدرت و نفوذ گسترده ای برخوردار باشد.

 

انتشار نامه روسای پارلمان های چهار کشور آلمان، ایتالیا، فرانسه و لوکزامبورگ که از بنیانگذاران اولیه  همگرایی اروپایی و بعدها اتحادیه اروپا محسوب می شوند، نشاندهنده احساس خطر جدی برای ایده همگرایی اروپایی بویژه از جانب این کشورها و نیاز به اتخاذ راهکارهای فوری برای مقابله با گسترش روند واگرایی اروپایی است که بخصوص پس از رای مردم بریتانیا به جدایی ازاتحادیه اروپا (برگزیت) و انتشار زمزمه هایی از سوی برخی دیگر از کشورهای عضو اتحادیه اروپا برای خروج از این اتحادیه، موجب نگرانی سران اتحادیه اروپا شده است.

در عین حال افزایش اختلافات درونی اتحادیه اروپا بر سر مسائلی مانند بحران پناهجویان و نیز اختلاف نظر در باره شیوه های حل و فصل معضلات مالی و اقتصادی کشورهای بحران زده اتحادیه اروپا و منطقه یورو  نیز از دیگر عواملی است که به افزایش شکاف و اختلاف در اتحادیه اروپا دامن زده است.

تشویق آشکار واگرایی از سوی دونالد ترامپ رئیس جمهوری جدید آمریکا نیز که کاملا بر خلاف سیاست و خط مشی باراک اوباما رئیس جمهوری قبلی این کشور است، موجب تشویش خاطر هر چه بیشتر سران اروپایی شده است.

با توجه به این مخاطرات، اکنون شاهد آغاز تلاش جدی این چهار کشور اروپایی برای ارتقای همگرای اروپایی هستیم. لذا در نامه روسای پارلمان های این کشورها تصریح شده که پس از تشکیل اتحادیه فدرالی جدید، کشورهای دیگراروپایی نیز می توانند به آن بپیوندند.

تشویق واگرایی در اتحادیه اروپا از سوی ترامپ، موجب نگرانی سران این اتحادیه شده است

 

در عین حال در نامه سرگشاده روسای پارلمانهای این چهار کشور اروپایی  بر لزوم تلاش برای رسیدن به دیدگاه و رویکرد مشترک اعضای اتحادیه جدید بر سر مسائلی همچون مقابله با تغییرات آب و هوایی، موضوع انرژی، مسائل مالی و همچنین مهاجرت تاکید شده است.

با این حال این چهار کشور به خوبی از این مساله آگاه هستند که چالش ها  ومقاومت های سرسختانه ای فرا روی تشکیل این اتحادیه جدید که در واقع به مثابه یک کشور فدرال با همگرایی بسیار بیشتر و حوزه اختیارات  وسیع تر خواهد بود وجود دارد.

در واقع این پیشنهاد را می توان به منزله تجدید حیات و جان بخشیدن دوباره به ایده ال های اروپائی تلقی کرد.

با این حال روندهای کنونی در اروپا بیش از اینکه نوید بخش همگرایی بیشتر در اتحادیه اروپا باشد، با توجه به وجود احزاب، جنبش ها و جریان های ضد همگرایی که مدام در حال افزایش نفوذ و قدرت خود در جوامع اروپایی هستند، بر تشدید روند واگرایی دلالت دارد.

کما اینکه  در فرانسه اکنون مارین لوپن رهبر حزب راست گرای افراطی جبهه ملی به عنوان یکی از نامزدهای جدی برای انتخابات ریاست جمهوری آوریل 2017  مطرح بوده و در آلمان نیز  حزب راست گرای ضد اروپایی« آلترناتیوی برای آلمان» با اقبال گسترده ای مواجه شده و بر شمار کرسی های خود در پارلمان های ایالتی ونیز پارلمان فدرال افزوده است.

این احزاب و جنبش ها توجه اصلی خود را در وهله نخست معطوف به جدایی از منطقه یورو و در مرحله بعد جدایی کشورهای خود از اتحادیه اروپا قرار داده اند./113/112

بیشتربخوانید:

مرکل خطاب به اتحادیه اروپا: در قبال برگزیت و امریکا متحد باشید

توافق سران اتحادیه اروپا درباره دوره پس از برگزیت

خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و تهدید محافل تجاری اروپا

اتحادیه دفاعی اروپا و نگرانی از آینده همکاری های نظامی اروپا و آمریکا

 

 

 

 

 

 

 

تشویق واگرایی در اتحادیه اروپا از سوی ترامپ، موجب نگرانی سران این اتحادیه شده است