چندی پیش حزب "زنده باد ایتالیا" در دولت ائتلافی ایتالیا در پی بالا گرفتن مناقشات بر سر بسته اقتصادی کمکی کرونایی در دولت ائتلافی « جوزپه کونته»، وزرای خود را از دولت خارج کرد.
«والریو بندتی»، کارشناس در این زمینه گفت: دلیل خروج این حزب از ائتلاف دولت، مخالفت با برنامه های دولت برای صرف میلیاردها یورو وعده داده شده توسط «صندوق پول کمک های اتحادیه اروپا» است.
این اقدام حزب " زنده باد ایتالیا " سبب شد تا نخست وزیر ایتالیا در بحبوحه بحران کرونا مجبور به استعفا شده و تلاشهایش برای ترمیم کابینه ائتلافی به شکست بینجامد.
مواجهه ایتالیا با بزرگترین بحران اقتصادی و درمانی
ایتالیا به ویژه طی سال های اخیر با بحران ها، تنش ها و رسوایی های بزرگ سیاسی و اقتصادی روبرو بوده است. اکنون «دراگی» که پیش از این سمت رئیس بانک مرکزی اروپا را بر عهده داشت، در حالی هدایت دولت ایتالیا را در دست گرفته است که این کشور با توجه به همه گیری بیماری«کووید- 19» با یکی از بزرگترین بحران های اقتصادی و درمانی روبه رو است.
برآوردها حاکی است که بحران شیوع کرونا در ایتالیا باعث شده است تا تولید ناخالص داخلی این کشور در سال 2020 حدود 10 درصد کاهش یابد. این کشور همچنین یکی از کانون های اصلی مبتلایان به کووید-19 در اروپا است. تعداد قربانیان کرونا در ایتالیا از 93 هزار نفر عبور کرده و در میان کشورهای اروپایی، رتبه دوم را دارد.
افزایش فقر و بیکاری، ورشکستگی گسترده بنگاه های کوچک اقتصادی در این کشور، اختلافات سیاسی داخلی، عدم دسترسی به واکسن و نداشتن برنامه جامع برای خرید و اجرای واکسیناسیون سبب شده تا اکنون ایتالیا در شرایط وخیم اقتصادی و سیاسی قرار گیرد.
تنش در روابط ایتالیا با اتحادیه اروپا
این وضعیت سبب شده تا روابط ایتالیا با اتحادیه اروپا نیز به تنش بینجامد تا جایی که مقامات ایتالیا چندی پیش با انتقاد از عدم دستگیری اتحادیه در بحبوحه بحران کرونا در این کشو، تهدید کردند که از اتحادیه اروپا خارج خواهند شد؛ اما سرانجام با رایزنی های صورت گرفته، قرار شد ایتالیا 209 میلیارد یورو از برنامه بهبود اقتصادی اتحادیه اروپا دریافت کند. اکنون برنامه ریزی برای استفاده از این بودجه در جهت سامان دادن به شرایط اولویت اصلی دولت جدید ایتالیا است.
در حال حاضر «دراگی» در نخستین قدم با تشکیل کابینه ای متشکل از احزاب مختلف ایتالیا تلاش کرده است تا از اختلافات سیاسی بکاهد و با مشارکت دادن احزاب مختلف، راه را برای اجرای برنامه های مختلف اقتصادی و مبارزه با همه گیری کووید-19 هموار کند.
نخست وزیر جدید ایتالیا که به سبب ایفای نقش در حل بحران بدهی منطقه یورو در سال 2012 به «سوپر ماریو» شهرت یافته است و بهعنوان دولتمردی کارکشته در اروپا شناخته می شود، راه سختی را در پیش دارد. اگر وی از وامی که برای اولین بار اتحادیه اروپا به ایتالیا اختصاص داده است ، در جهت خروج از بحران استفاده نماید، به موفقیت های سیاسی در داخل این کشور دست خواهد یافت . اما اگر « دراگی » در رسیدن به این هدف شکست بخورد، بعید است اتحادیه اروپا بسته مالی دیگری به رم ارائه دهد و بحران جدیدی پیش روی ایتالیا خواهد بود.
«جیسون هوروویتز»، کارشناس سیاسی در این مورد می گوید: «دراگی » در زمانه ای حساس و سخت پست نخست وزیری را می پذیرد یعنی زمانی که چشم انداز وحدت اتحادیه اروپا به موفقیت ایتالیا بستگی دارد.
اگرچه ایتالیایی ها امیدوارند «دراگی» بتواند ایتالیای بحران زده را نجات دهد، اما اطمینانی نیست که وی به رغم همه تجربه هایش بتواند در این مدت در راس ائتلافی که شامل احزاب با دیدگاه های متفاوتی درمورد موضوعاتی چون مهاجرت، عدالت، زیرساخت ها، توسعه و رفاه است، دوام آورد.//114
نویسنده: دینیاریان
بیشتر بخوانید:
موج جدید کرونا در ایتالیا و شرایط سخت بیسرپناهان در رم
کرونا رکورد تاریخی بدهی ایتالیا را رقم زد