مجازات دهها امام مساجد اردن به سبب مخالفت با اقامه نماز برای گرامیداشت قربانیان حوادث استان الکرک این کشور، بار دیگر در اردن خبرساز شده است.

به نوشته روزنامه القدس العربی، "وائل عربیات"، وزیر اوقاف اردن که می کوشد تا به افکار عمومی اردن پاسخ دهد، پس از تصمیم این وزارتخانه برای اقامه نماز در همه مساجد کشور برای گرامیداشت قربانیان حملات تروریستی الکرک، با مخالفت 50 تن از خطیبانی مواجه شد که افکار تکفیری داشته و با ترویست های داعش همفکر هستند.

این ائمه مساجد با اتهام فراهم کردن بسترهای اجتماعی برای افراط گرایی دینی و فعالیت برخلاف اقدامات دولت، مجازات می شوند.

یکشنبه هفته گذشته، گروهک داعش با حمله تروریستی در قلعه تاریخی الکرک و نیز حمله به دو مرکز امنیتی در این شهر و قطرانه، 10 نفر را کشت و بیش از 30 تن دیگر را زخمی کرد.

اطلاعات نشان می دهد که بیش از دو هزار مسجد در اردن به طور کامل خارج از کنترل و اداره وزارت اوقاف این کشور هستند و این مساله سبب شده است تا خطیبان و روحانیون از جریان های مختلف از جمله جریان های سلفی و تکفیری، اداره این مساجد را به دست بگیرند.

بر اساس این اطلاعات، کسانی که هزینه های آب و برق و نگهداری مساجد اردن را می پردازند، اداره مسجد و کنترل منبرهای آن را بر عهده می گیرند.

ای مساله سبب شده است تا وزارت دارایی اردن به سبب عدم تعیین بودجه لازم برای انتصاب ائمه و خطیبان مساجد دور افتاده، از سوی وزارت اوقاف این کشور مورد انتقاد قرار گیرد.

حقیقت این است که حوادث تروریستی الکرک به رغم توافق مردمی برای کمک به دولت و نیروهای امنیتی اردن، اوضاع مساجد این کشور را روشن ساخت به ویژه این که سیاستمداران، وزیران و مسوولان دولتی هیچ کنترلی بر روی مساجد مناطق دور افتاده و روستایی ندارند.

با توجه به تعداد زیاد مساجد در اردن و نبود دیدگاهی شفاف در زمینه مقابله با افراط گرایی، نمی توان افراط گرایی دینی را حتی در ارتباط با حوادث تروریستی انکار کرد.

تحقیقات انجام شده در سال 2015 نشان می دهد که حدود هفت درصد از شهروندان اردنی با گروه هایی مانند داعش و القاعده که دولت اردن آنها را" تروریست" می نامد، ابراز همبستگی می کنند.

مسوولان اردنی وجود بسترهای اجتماعی را که حامی داعش و تروریسم هستند، از جمله مشکلات این کشور می دانند و پرونده هایی نیز در ارتباط با فعالیت های تروریستی انفرادی افراد در دادگاه امنیت دولت اردن وجود دارد؛ اما حوادث الکرک نشان داد که این مساله دیگر به بسترهای اجتماعی و یا عشایری که در حومه استان های اردن با داعش اعلام همبستگی می کنند مربوط نیست بلکه گروه هایی شکل گرفته اند که تحرکاتی را برای فعالیت های تشکیلاتی آغاز کرده اند.