تمرکز پاپ بر این مساله همزمان با افزایش موانع قانونی و فیزیکی علیه مهاجران از جانب کشورهای غربی صورت میگیرد.
اکنون بحران پناهجویان و مهاجران غیرقانونی ابعاد وسیعی پیدا کرده است.
بر اساس گزارش سازمان ملل که در ژوئن 2017 منتشر شد، تعداد مهاجران غیر قانونی و پناهجویان از مرز 65 میلیون نفر فراتر رفته که بخاطر جنگ و درگیریها آواره شدهاند و اکثریت آنها از کشورهای جنگ زده عراق، سوریه، سومالی و افغانستان هستند.
کشورهای اروپایی، با بحران جدی مهاجرت مواجه هستند که این بحران پس از جنگ جهانی دوم کمسابقه بوده و تبدیل به یکی از اختلافات اصلی بین اعضای اتحادیه اروپا شده است.
«اولیورانگلی» Oliver Angley، کارشناس سیاسی درباره دلیل سیاست سختگیرانه کشورهای اروپایی علیه پناهجویان می گوید:
"حکومت ها از رای دهندگان شان ترس دارند."
ایجاد اختلال در جوامع غربی، بهانه اصلی برای مقابله ل ورود مهاجران
یکی از بهانه های اصلی برای مقابله با مهاجران، ایجاد اختلال و نیز افزایش گسست در جوامع غربی است.
چنانکه «ویکتور اوربان» نخست وزیر مجارستان، ضمن تاکید بر عدم پذیرش مهاجران و پناهجویان خارجی، اعلام کرد که این افراد را نه پناهجویان مسلمان بلکه «اشغالگران مسلمان» می داند.
در عین حال یکی ازدلایل مخالفان پذیرش مهاجران، مساله گسیختگی فرهنگی جوامع اروپایی است.
کما اینکه اوربان ضمن رد ایده «جامعه چند فرهنگی» در اروپا بر این باور است که ورود انبوه مسلمانان به طور قطع به تشکیل جوامع موازی در داخل این کشور منجر خواهد شد.
در آمریکا نیز از زمان روی کار آمدن «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری این کشور، در چارچوب فرامین اجرایی وی ورود اتباع چند کشور اسلامی به آمریکا به بهانه های امنیتی و کاهش تهدیدات تروریستی ممنوع شد.
کارشناسان حقوق بشر سازمان ملل متحد اعلام کردند، دستور اجرایی دونالد ترامپ درخصوص ممنوعیت ورود اتباع هفت کشور اسلامی به آمریکا، نقض حقوق بین الملل است.
هم چنین محدودیت ها و فشارهای زیادی علیه مهاجرانی که در آمریکا به سر می برند اعمال شده و در این راستا ترامپ از تمدید برنامه «داکا» خوداری کرد.
داکا برنامهای بود که طی آن نوجوانان و کودکانی که بصورت غیرقانونی با والدین خود وارد آمریکا شده بودند اجازه کاروزندگی پیدا میکردند.
ترامپ هم چنین قصد احداث دیوار مرزی با مکزیک را با هزینه حداقل 18 میلیارد دلار برای جلوگیری از ورود مهاجران لاتین تبار به آمریکا دارد.
با توجه به این برخوردهای غیر انسانی و خلاف موازین حقوق بشری که غربی ها مدعی آن هستند، اکنون پاپ فرانسیس بر لزوم برخورد انسانی با مهاجران تاکید کرده و برخورد خصمانه و عدم پذیرش آنها را گناه دانسته است.
باید دید آن دسته از کشور هایی که کاتولیک هستند یا کاتولیک ها در آن ها اکثریت دارند مانند مجارستان، از توصیه و در واقع دستور پاپ پیروی می کنند یا اینکه کماکان به برخوردهای غیر انسانی با مهاجران و پناهجویان ادامه خواهند داد؟
نویسنده: سیدرضا میرطاهر
116/110
بیشتر بخوانید:
هشدار دبیرکل سازمان ملل درباره وضعیت مهاجران
شکاف در وضع رفاهی مهاجران در اروپا
خشم گروههای مدنی آمریکا از سکوت دموکراتها درباره اخراج احتمالی مهاجران