تنشها میان آمریکا و کره شمالی در روزهای اخیر با رویکرد جنگطلبانه «دونالد ترامپ» رئیس جمهوری آمریکا بیش از پیش شدت یافته است. پوتین با بی تاثیر خواندن تحریم های آمریکا علیه کره شمالی براین مساله تاکید کرد که تحریم ها در رفتار «کیم جونگ اون» رهبر کره شمالی تغییری ایجاد نخواهند کرد و مذاکره تنها راه حل بحران به وجود آمده است.
در واقع «ولادیمیر پوتین» به این واقعیت اشاره می کند که رفتار کره شمالی در زمینه افزایش فعالیتهای موشکی و هسته ای خود، ارتباط مستقیم با افزایش سطح تهدیدات علیه این کشور از سوی آمریکا دارد. واشنگتن به بهانه حفظ امنیت متحدان منطقه ای اش بخصوص کره جنوبی و ژاپن از زمان روی کار آمدن دونالد ترامپ رئیس جمهوری این کشور، به تقویت حضور نظامی خود در شبه جزیره کره و اقداماتی مانند استقرار سامانه ضد موشکی تاد پرداخته که اعتراض شدید پیونگ یانگ را بر انگیخته است.
کره شمالی تحرکات نظامی واشنگتن را در شبه جزیره کره، تهدید برای امنیت خود می داند و تاکید دارد تا زمان تداوم این تهدیدها به تقویت توانمندی دفاعی خود ادامه خواهد داد. «دمیتری کورنیف» رئیس مرکز مطالعات نظامی روسیه می گوید: کره شمالی آماده نشان دادن مقاومتی سرسختانه در برابر هر نوع حمله است. با توجه به بن بست هسته ای کنونی پس از آزمایش بمب هیدروژنی از سوی کره شمالی، پوتین معتقد است در چنین شرایطی، اصرار بر جنون نظامی گری هیچ نتیجه ای نخواهد داشت و تنها به فاجعه ای جهانی و کشتار انسان های بی گناه منجر خواهد شد.
سرگئی لاوروف وزیر خارجه روسیه نیز معتقد است که احتمال وقوع درگیری نظامی بین آمریکا و کره شمالی با توجه به ابراز تهدیدات مستقیم به استفاده از راهکار نظامی از سوی واشنگتن و پیونگ یانگ ، بسیار بالا است. نگرانی مسکو فقط از احتمال وقوع درگیری نظامی گسترده بین آمریکا و کره شمالی و تبعات فاجعه بار آن نیست. از منظر مقامات ارشد روسیه، ادامه حضور نظامی و اقدامات آمریکا در شرق آسیا مانند استقرار سامانه های ضد موشکی در کره جنوبی و نیز رزمایش های گسترده آمریکا با کره جنوبی و ژاپن و از همه مهمتر افزایش قابل توجه حضور نظامی در منطقه آسیا –اقیانوس آرام تهدیدات امنیتی بزرگی را متوجه مسکو و هم پیمان آن یعنی چین کرده است.
در این راستا مسکو و پکن ضمن مخالفت با حضور نظامی آمریکا ، اقدامات عملی برای مقابله با آن مانند برگزاری رزمایش های مشترک، اعلام مخالفت سیاسی و دیپلماتیک با سیاستها و اقدامات آمریکا و افزایش تعاملات نظامی وامنیتی صورت داده اند. در عین حال موضع گیری مشابه روسیه واتحادیه اروپا در مخالفت با رویکرد جنگ طلبانه ترامپ و نیز لزوم رسیدگی شورای امنیت به بحران کنونی، نشان می دهد که به تدریج نوعی ائتلاف نانوشته جهانی بین قدرتهای بین الملی غربی وشرقی بر علیه سیاستهای ترامپ در حال شکل گیری است. در واقع اکنون مسکو و بروکسل در باره وضعیت خطرناک شبه جزیره کره و احتمال جلوگیری از بروز جنگی گسترده در این منطقه استراتژیک هم نظر هستند.118/112
بیشتر بخوانید:
پوتین در چین: تنش ها درباره کره شمالی فاجعه جهانی در پی دارد
واکنش پوتین به آزمایش موشکی کره شمالی
گفتوگوی تلفنی پوتین و ترامپ با محوریت بحران سوریه و کره شمالی