«زیگمار گابریل»، وزیر خارجه آلمان گفت: اظهارات پوتین شگفتیآور بود و او از دریافت این پیام اولیه، بسیار خوشحال شده است. وزیر خارجه آلمان تصریح کرد: «مهمتر از آن، این است که پیشنهاد اعزام ماموران ملل متحد به شرق اوکراین، نشاندهنده تغییراتی در سیاستهای روسیه است و ما فرصت ناشی از آن را نباید تباه کنیم.»
«ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهور روسیه روز سهشنبه 5 سپتامبر در حاشیه اجلاس سران بریکس در چین به خبرنگاران گفت: «کشورش از شورای امنیت سازمان ملل تقاضا خواهد کرد تا نیروهای صلحبان را به منظور گشتزنی در خط مقدم درگیری در شرق اوکراین اعزام کند.»
بحران اوکراین موجب تنشهای جدی میان روسیه و غرب در سه سال گذشته شده است . اوکراین در قلمرو نفوذ روسیه بعد از فروپاشی شوروی بود. دولتهای بزرگ اروپایی و آمریکا از راههای مختلفی از جمله انقلابهای رنگین و روشهای نرم دیگر همچون تلاش برای انعقاد پیمان تجارت آزاد میان اتحادیه اروپا و اوکراین و یا عضویت اوکراین درپیمان ناتو میان این کشور بزرگ در شرق اروپا با روسیه فاصله بیاندازند.
در چارچوب همین تلاش غرب برای فاصله انداختن میان روسیه و اوکراین، در داخل این کشور نیز احزاب به طرفدار غرب و یا طرفدار نزدیکی به روسیه تقسیم شدند. در نهایت این دو تفکر در سال 2014 به نقطه برخورد رسیدند. خودداری ویکتور یانکوویچ رئیس جمهور سابق از امضای پیمان تجارت آزاد با اتحادیه اروپا موجب کودتای احزاب طرفدار غرب با حمایت دولتهای غربی علیه «یانکوویچ» شد.
در پی همین تحولات سیاسی شبه جزیره کریمه با انجام همه پرسی به خاک روسیه الحاق شد و روس تبارهای شرق اوکراین نیز ادعای جدایی از اوکراین کردند. طی سه سال گذشته درگیریهای زیادی میان مخالفان شرق اوکراین با ارتش این کشور انجام شده است که در نتیجه آن بیش از ده هزار نفر کشته شدند. با میانجیگری آلمان و فرانسه توافقنامه آتش بسی در مینسک با حضور روسیه و اوکراین امضاء شد.
با وجود این توافقنامه همچنان هر از چند گاهی درگیریهایی میان مخالفان شرق اوکراین با ارتش این کشور روی می دهد. اتحادیه اروپا بعد از بحران اوکراین علیه روسیه تحریم هایی اعمال کرده است که هر شش ماه یک بار آن را تمدید می کند.
اما کشورهای بزرگ و موثر اروپایی مثل آلمان، فرانسه و ایتالیا به دنبال لغو این تحریمها هستند چرا که این فقط روسیه نیست که از این تحریمها متضرر می شود. علاوه بر ضرر و زیانی که متوجه دهها شرکت اروپایی شده است، هزینه های امنیتی تنش میان روسیه و غرب به عهده دولتهای بزرگ اروپایی است. دولتهای بزرگ اروپایی و در صدر آنها آلمان به دنبال راهی برای بهبود روابط با روسیه هستند و اجرای کامل توافقنامه آتش بس مینسک را شرط بهبود روابط با مسکو اعلام کرده اند.
به همین دلیل زیگمار گابریل وزیر خارجه آلمان در واکنش به طرح پوتین برای استقرار صلح بانان سازمان ملل در مناطق درگیری در شرق اوکراین را تغییر بزرگی در سیاست روسیه در قبال اوکراین و فرصت بزرگی برای بهبود روابط با مسکو دانسته است. 118/111