جمشید امینزاده- بیژن نامدار زنگنه وزیر نفت کشورمان روز جمعه در مصاحبه اختصاصی با خبرگزاری صدا وسیما، در واکنش به اقدام آمریکا در تحریم پنج ناخدای نفتکشهای اعزامی ایران به ونزوئلا گفت:
"این اقدام مقامات کاخ سفید برای ما غیرمنتظره نبود بعد از اینکه ناخداهای نفتکش های ایرانی حاضر نشدند از امریکائیها پول دریافت کنند و تهدید آنها هم نتیجه نداد؛ امریکائیها مجبور شدند آنها را تحریم کنند."
آمریکا در روزهای اخیر همچنین در چارچوب بخشی از کارزار فشار حداکثری، اسامی هشت شخص حقیقی و حقوقی مرتبط با صنایع فلزات ایران را در فهرست تحریم ها قرارداد.
ایران به رغم مواجهه با تحریمهای آمریکا، طی ماه می و ژوئن گذشته به منظور کمک به رفع کمبود بنزین پنج نفتکش حامل بنزین برای ونزوئلا ارسال کرد.
به دنبال انتقال موفق محمولههای سوخت ایران برای ونزوئلا، دولت کاراکاس توانست توزیع سوخت به سراسر این کشور را آغاز کند.
پهلو گرفتن نفتکشهای ایران در بنادر و پالایشگاههای ونزوئلا در حالی انجام شد که پیش از این دولت آمریکا برای از بین بردن اتحاد جدید اقتصادی میان تهران و کاراکاس تهدید به اقدام برای ممانعت از رسیدن این نفتکشها به سواحل ونزوئلا کرده بود.
جمهوری اسلامی ایران اما با نادیده گرفتن تحریمهای غیرقانونی و یکجانبه آمریکا، پنج نفتکش خود را در هیاهوی رسانهای به ونزوئلا اعزام کرد.
از ۲۵ ماه میپنج نفتکش حامل بیش از یک و نیم میلیون بشکه بنزین (۶۰ میلیون گالن) و مشتقات نفتی ورود به آبهای ونزوئلا را آغاز کردند.
ارسال محموله بنزین ایران به ونزوئلا یکبار دیگر ناتوانی و استیصال آمریکا را به نمایش گذاشت.
به اذعان مرکز امنیتی "سوفان" مستقر در نیویورک، ورود نفتکشهای حامل سوخت ایران به قلمرو ونزوئلا ایالات متحده آمریکا را به چالش کشید.
عبدالباری عطوان تحلیلگر برجسته جهان عرب در یاد داشتی با اشاره به اقدام وزارت خزانه داری آمریکا در تحریم دریانوردان پنج نفتکش ایران نوشت: "اکنون همین وزراتخانه موج جدیدی از تحریم ها را علیه هشت شرکت آهن، فولاد ودیگر فلزات در ایران اعمال کرده است. این تحریم ها که باعث به تمسخر گرفته شدن از سوی ناظران شده است، چیز جدیدی ندارد، دیگر شرکت یا شخصیتی در ایران نمانده است که در لیست تحریم های آمریکا قرار نگرفته باشد."
آزادی تجارت از جمله اصول شناخته شده حقوق بین الملل است و دولتها حق ندارند در اجرای آن مانع تراشی کنند.
روابط ایران و ونزوئلا نیز مبتنی بر قوانین بینالمللی و در چارچوب ارتباطات سالم سیاسی و تجاری است.
ارسال بنزین به ونزوئلا این پیام را به همراه داشت که ایران و ونزوئلا به موازات همکاری در زمینه انرژی؛ نسبت به توسعه روابط سیاسی خود بدون هراس از هیچ تهدیدی پایبند هستند.
سید عباس موسوی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز پنجشنبه در پیامی توییتری در واکنش به تحریم ناخداهای ایرانی پنج کشتی حامل سوخت به ونزوئلا توسط آمریکا نوشت:
"اقدامات از سر استیصال ایالات متحده علیه افراد ایرانی - مشابه آنچه وزیر خارجه پمپئو موسوم به وزیر نفرت اعلام کرد - فقط نشانه شکست نگونبختانه به اصطلاح فشار حداکثری است."
همانگونه که زنگنه وزیر نفت ایران تصریح کرد؛ اقدام دولت آمریکا در تحریم پنج ناخدای نفتکشهای خطوط کشتیرانی ایران نیز اقدامی بیاثر است.
بیشتر بخوانید:
تشکر رهبر انقلاب از پرسنل نفتکشهای اعزامی به ونزوئلا
پنجمین نفتکش ایرانی امروز وارد آبهای ونزوئلا میشود+ تصاویر مسیر حرکت نفتکشها
نفتکش فاکسون؛ در آستانه ورود به آبهای ونزوئلا