ایران پرس- ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه که به منظور شرکت در نهمین نشست سران کشورهای بریکس در پکن به سر می بردروز سه شنبه در یک کنفرانس خبری به تشریح دیدگاههای خود پرداخت.

نشست سه روزه سران بریکس روز یکشنبه در شهر «شیامن» چین آغاز شدو امروزسه شنبه  پایان می یابد.هدف اصلی رئیس جمهوری روسیه  ازشرکت در نشست سران بریکس در واقع تلاش برای ارتقای نقش و جایگاه این گروه بین المللی در تحولات جهانی است. گروه «بریکس» نمادی از تمایل کشورهای پنج گانه عضو آن که  چهار کشور آن یعنی چین، هند، برزیل و آفریقای جنوبی جزو اقتصادهای نوظهور محسوب می شوند، برای مشارکت در مدیریت اقتصاد جهانی و رقابت در برابر گروه هفت است که از اقتصادهای برتر صنعتی بلوک غرب تشکیل شده است.

بریکس ظرفیت‎های بسیار مهمی برای توسعه پرشتاب اقتصادی و تبدیل شدن به قطب اثرگذار و تعیین کننده در اقتصاد بین‎الملل دارد. همین مساله باعث شده تا روسیه همواره خواهان تقویت و گسترش دامنه فعالیت این گروه بوده و در این میان پوتین نقش مهمی را در تقویت بریکس ایفا می کند. پوتین قبل از برگزاری این نشست، برعلاقه زیاد کشورش برای افزایش مبادلات تجاری و اقتصادی با دیگر کشورهای گروه بریکس تاکید کرد.وی پیشنهاد داده که اعضای گروه بریکس به طور فعال در اصلاح نظام مالی و اقتصاد جهانی گام بردارند تا شرایط برای توسعه و رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه در محیطی عادلانه فراهم گردد.

علاوه بر این پوتین بر ضرورت افزایش سهم کشورهای عضو گروه بریکس در نظام های حاکم بر صندوق بین المللی پول و بانک جهانی نیز تأکید کرده است. پوتین اعلام کرد: کشورهای گروه بریکس باید به کمک هم به کاستی های نظام مالی جهانی پایان دهند و لزوم استفاده از ارزهای خاص دلار برای تجارت و ذخیره خارجی را از میان بردارند. 

در حال حاضر این نهادهای بین المللی تحت تسلط آمریکا و کشورهای اروپایی قرار دارند. گروه بریکس در سالهای اخیر به سرعت در حال  افزایش دامنه و گستره همکاری های بین اعضا بوده و می توان پیش بینی کرد که در آینده نزدیک نقش مهمی را در  حوزه مالی و اقتصادی جهان ایفا نماید. کشورهای گروه بریکس که در 4 قاره قرار دارند 30 درصد مساحت جهان و 42 درصد از جمعیت جهان را به خود اختصاص داده‌اند وحدود 30 درصد اقتصاد جهان را در اختیار دارند و اقتصاد آنها در مجموع به 17 تریلیون دلار می رسد. اعضای بریکس فقط شامل کشورهای نوظهور اقتصادی نیستند، بلکه روسیه به عنوان یک قدرت در زمینه انرژی و نظامی نیز در آن حضور دارد، بدین ترتیب می توان گفت اعضای بریکس قطب‌های اصلی ساختار چند قطبی جهان محسوب می شوند.

بریکس از هنگام تشکیل بتدریج دامنه فعالیت خود را گسترش داده و قصد تغییر مناسبات مالی و اقتصادی و در نهایت سیاسی جهان را دارد. «کنت شورتگن» کارشناس مسایل بین المللی می گوید: بریکس در حال قدرت نمایی بیشتر و پایان دادن به سلطه­ 400 ساله غرب برای تعیین سرنوشت جهان است و پیوستن کشورهای رو به توسعه در آینده به این گروه یکی از اتفاقات مهم و تاثیرگذار خواهد بود.با توجه به اهمیت روزافزون بریکس، روسیه به عنوان یکی از اعضای اصلی آن همواره طرفدار افزایش پویایی این گروه در زمینه های مختلف اعم از اقتصادی ، تجاری و سیاسی است.118/111

بیشتر بخوانید:

«بریکس» و نقش‌آفرینی برای «صلح جهانی»/ تحلیل

تاکید رئیس جمهوری چین بر لزوم نقش آفرینی بریکس در تقویت صلح و ثبات جهانی

آمادگی روسیه برای همکاری بیشتر با اعضای «بریکس»