ایران پرس: بشار اسد، رئیس جمهوری سوریه به مناسبت هفتاد و پنجمین سالگرد تاسیس ارتش سوریه از نقش ارتش در مراحل مختلف جنگ ضد تروریسم و پایبندی آن به دفاع از ملت سوریه قدردانی کرد.

سید رضی عمادی- ارتش سوریه روز یکم اوت 1945 تاسیس شد.

ارتش سوریه بر خلاف ارتش اغلب کشورهای عربی در جنگ های متعددی مشارکت داشت که از جمله می توان به جنگ های سال های 1948، 1967 و 1973 با ارتش رژیم صهیونیستی اشاره کرد.

در حالی که ارتش های برخی کشورهای مدعی عربی در مقابل جنایت و اشغالگری رژیم صهیونیستی علیه فلسطینی ها هیچ اقدامی انجام نمی دادند، ارتش سه کشور مصر، سوریه و اردن علیه اسرائیل وارد جنگ شدند که البته در این جنگ ها متحمل شکست شدند. 

ارتش سوریه از سال 2011 وارد یک جنگ با شاخصه های جدیدی شد که مهمترین شاخصه آن نیز چندملیتی بودن اعضای گروههای تروریستی بود.

در واقع، ارتش سوریه با ارتش یک کشور خارجی وارد جنگ نشد بلکه با گروههای تروریستی که اتباع آن از دهها کشور خارجی بودند و همچنین تحت حمایت محور عربی/عبری/غربی/ ترکی قرار داشتند وارد جنگ شد که در این جنگ حدود 10 ساله دستاوردهای مهمی نیز داشته است.

بشار اسد: عملیات ارتش سوریه ضد اشغالگران آمریکایی به زودی آغاز می‌شود

 

یکی از دستاوردهای مهم آن نیز حفظ تمامیت ارضی سوریه و پاکسازی اغلب مناطق این کشور از وجود گروههای تروریستی بود، موضوعی که بشار اسد نیز در پیام خود بر آن تاکید کرده است.

ارتش سوریه در آغاز جنگ با گروههای تروریستی تجربه لازم را برای این جنگ نداشته است زیرا گروههای تروریستی ماهیت "چریکی" داشته و از ارتش متحدی برخوردار نبودند.

بنابراین هم شیوه جنگیدن آنها و هم ماهیت و قابلیت های آنها برای ارتش سوریه ناشناخته و مبهم بود. این در حالی است که ارتش سوریه از ساختار سنتی برخوردار بوده و به روش های سنتی جنگ آشنا بود.

همین موضوع نیز سبب شد ارتش سوریه در ماههای ابتدایی جنگ با گروههای تروریستی دچار مشکلات متعددی باشد و تا حدود زیادی در این جنگ ناتوان نشان دهد.  

«آرام نرگیزیان» کارشناس مسائل نظامی کشورهای غرب آسیا درباره وضعیت و توان ارتش سوریه در سال ۲۰۱۲ به روزنامه فرانسوی لوموند گفت: "نیروهای زمینی با چالش بزرگی روبه رو بودند: یا خود را با واقعیت تطبیق می دادند یا می مردند.

واحدهای نظامی بزرگ به واحدهای کوچکتر تقسیم شدند که کارایی چندانی نداشتند. فرماندهان از کارافتاده یا بی کفایت کنار گذاشته شدند و جوانانی آمدند که در میان آنها افسران کم تجربه تر هم بودند."

ورود گروههای مقاومت به سوریه که از ماهیت چریکی جنگ آشنایی داشتند و همچنین مشاوره های جمهوری اسلامی ایران و روسیه سبب شد ارتش سوریه بتواند در زمان اندکی موقعیت خود را در مبارزه با گروههای تروریستی بازتعریف کند. 

شاخصه مهمی که ارتش سوریه داشته و سبب موفقیت آن در جنگ با تروریسم شده، "وفاداری" به نظام است.

سرلشکر عصام زهر‌الدین، فرمانده یگان «لبیک یا سلمان»، فرمانده گارد ریاست جمهوری سوریه بود. ملقب به فرزند سویداء و شیر صحرا 

 

بدون شک، عنصر وفاداری ارتش یکی از مهمترین علل موفقیت نظام سوریه در مبارزه با تروریسم بوده زیرا سبب شد ارتش در میدان مبارزه با گروههای تروریستی باقی بماند. 

در این میان، وجود فرماندهان وطن پرست و ماهری نظیر سرلشکر «عصام زهر‌الدین» و سرلشکر «سهیل الحسن» که موفقیت های راهبردی مهمی داشته اند، سبب شد میزان اعتماد مردم و جوانان سوریه به ارتش این کشور افزایش یابد و مردم نیز با ارتش در مبارزه با گروههای تروریستی همراه شوند. 

سرتیپ سهیل حسن، معروف به ببر سوریه و فرمانده یگان ویژه تایگر فورس

 

اگرچه جنگ با گروههای تروریستی در سوریه همچنان ادامه دارد، اما ارتش سوریه در عصر پساتروریسم با چالش های مهمی نیز مواجه است. «آنتون لاوروف» در تحلیلی که موسسه آمریکایی "کارنگی" منتشر کرد، وجود سلاح در اختیار گروههای مسلح و بخشی از مردم و همچنین حضور نیروهای ترکیه و آمریکا و نیروهای تحت حمایت ترکیه و آمریکا در مناطق شمالی سوریه را از مهمترین چالش های پیش روی ارتش سوریه که به نوعی ساختارهای خود را بازتعریف کرده، محسوب می شود. 

بیشتر بخوانید:

 وزیر خارجه عراق: حفظ وحدت سوریه ضامن امنیت منطقه است

موفقیت ارتش سوریه در عملیات پاکسازی مناطقی از دیرالزور

شکست تلاش‌های آمریکا برای فروپاشی نظام سوریه

تقویت روابط اقتصادی ایران و سوریه با وجود تحریم‌های آمریکا

 

<a href="https://farsi.iranpress.com/middle_east-i183106">بشار اسد: عملیات ارتش سوریه ضد اشغالگران آمریکایی به زودی آغاز می‌شود</a>
سرلشکر عصام زهر‌الدین، فرمانده یگان «لبیک یا سلمان»، فرمانده گارد ریاست جمهوری سوریه بود. ملقب به فرزند سویداء و شیر صحرا 
سرتیپ سهیل حسن، معروف به ببر سوریه و فرمانده یگان ویژه تایگر فورس