تهران- ایران پرس: با نزدیک شدن به موعد ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری 1400، گروه‌ها، احزاب و جناح‌های سیاسی، برای اثرگذاری بر جریان انتخابات هر روز فعال تر می شوند.

*جبهه جهادگران ایران اسلامی در بیانیه‌ای از ورود رسمی این جبهه به عنوان جریانی مستقل به صحنه انتخابات به عنوان خبر داد و اعلام کرد:‌ داوطلب اختصاصی جبهه برای انتخابات ریاست جمهوری تا اول اردیبهشت از طریق رسانه‌های رسمی معرفی می‌شود.

*با قوت گرفتن احتمال نامزدی حسن خمینی، عیسی چمبر، عضو شورای مرکزی حزب ندای ایرانیان گفت: معتقدم که سید حسن خمینی در برخی از موارد آن‌طور که باید و شاید قوی نیست. حداقل من اینگونه ندیدم که در حوزه‌هایی نظیر سیاست خارجی چندان تجربه اجرایی داشته باشد.

به گفته چمبر، ندای ایرانیان از داخل حزب بر روی نام سید صادق خرازی وفاق دارد و از بیرون حزب هم نظرش بر روی محمدجواد ظریف است.

*کیانی، عضو شورای سیاسی حزب مجمع ایثارگران می گوید؛ از رفتن دنبال کاندیدای عاریتی یا دسته دو و سه که جبهه اصلاحات بخواهد هزینه های آن را بپردازد و هم ثمره ای نداشته باشد، اجتناب کرده ایم.
وی افزود: در مقطعی گفتند که احزاب کاندیدا بشوند ولی حزب ما ذوق زده نشد که بگوییم این افراد از حزب ما کاندیدا شوند و گفتیم دنبال کاندیدای حداکثری هستیم. 

*علی مطهری که این روزها به عنوان نامزد ریاست جمهوری با رسانه ها مصاحبه می کند، گفته است؛ مردم در انتخابات شرکت کنند. اگر هم دلگیری‌هایی از آبان ۹۸ و هواپیمای اوکراینی دارند، اینها مانع حضورشان نشود. بالاخره کوتاهی‌هایی شده بود و مردم حق دارند

*نمازی، عضو شورای مرکزی حزب کارگزاران سازندگی می گوید؛ هنوز نمی‌دانیم اسحاق جهانگیری می‌خواهد از طرف حزب کارگزاران وارد شود و یا به صورت مستقل شرکت می‌کند. برداشت من این است که جهانگیری در این دوره شرکت نخواهد کرد. وی افزود: محمد رضا عارف اعلام کرده که در انتخابات حضور پیدا می‌کند و این اقدام وی نشان از بی اعتنایی به ساز و کاری است که اصلاح طلبان در این دوره پیش بینی کرده اند.

* محمود احمدی‌نژاد اگرچه هنوز اعلام نامزدی قطعی نکرده اما مصاحبه های او با رسانه های مختلف ادامه دارد. وی در آخرین اظهارات خود گفته است؛ از هیچ کسی نمی ترسم، وقت انتخابات مطالبی دارم که می گویم. احمدی‌نژاد همچنین گفته که این اشتباه بزرگی است که فكر كرده‌اید كه می‌توانید ملّت ايران را در اين سطح نگه دارید. اين فنر به زودی درخواهد رفت.


* کاندیداتوری عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی ظاهرا جدی شده است. 


* حسن رسولی، فعال اصلاح‌طلب معتقد است، امروز کاندیداهایی که از کانال شورای نگهبان بتوانند عبور کنند به صورت واضح و مشخص آقای عارف و آقای جهانگیری هستند. 


* محسن رضایی طرح ایجاد ایالت‌های اقتصادی در ایران مطرح کرده است. در یکی از بندهای این طرح آمده است: درآمدها و سپرده‌های بانکی نباید به تهران منتقل شود و باید در همان شهرها در قالب وام کارآفرینی در اختیار مردم قرار گیرد.


* سید امیرحسین قاضی‌زاده، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی گفت، در انتخابات ۱۴۰۰ ثبت نام می‌کنم و نامزدی در انتخابات به تأیید صلاحیت شورای نگهبان بستگی دارد.


* مصطفی کواکبیان دبیر کل حزب مردم سالاری گفت، حکم لاریجانی برای چین را روحانی زد. وی تصریح کرد که اصلاحات زیربار کاندیداتوری علی لاریجانی نمی‌رود.


* سید محمد غرضی در خصوص اعلام کاندیداتوری خود در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰، اظهار کرد: ما به عنوان سرباز ملت و انقلاب بیش از هفتاد سال است که مسئولیت پذیرفته‌ایم و امروز نیز برای انتخابات ثبت نام می‌کنیم.


*محمد عباسی، وزیر دولت نهم و دهم با اعلام رسمی کاندیداتوریش برای انتخابات 1400،  ادعای حمایت احمدی‌نژاد از او را رد کرد و گفت، احمدی‌نژادی نیستم.


*عزت الله ضرغامی درباره شعار انتخاباتی خود نوشت، من عاشق چگوارا هستم؛ شعارم برای انتخابات ریاست‌جمهوری «نان - مسکن - آزادی» است.


*سردار کوثری، مشاور فرمانده کل سپاه، در رابطه با حواشی اخیر پیرو ورود نظامی‌ها به انتخابات ریاست جمهوری و اظهارات سردار جوانی و وجود اختلاف گفت، هیچ اختلافی نیست.


* هادی خامنه‌ای معتقد است، در شورای نگهبان فعلی، تیغ استصواب بیشتر متوجه انقلابیون اصیل و افراد موجه است و ملاک مشخصی برای رد آن‌ها نیست.


* حمیدرضا ترقی معتقد است، ضعف احزاب، زمینه‌ساز حضور نظامیان برای ریاست جمهوری است؛ تنها گزینه انسجام اصولگرایان آمدن رئیسی است و اگر رئیسی نیاید انتخابات به دور دوم می‌کشد.