به گزارش ایران پرس به نقل از ایرنا، این سازمان با تجزیه و تحلیل وضعیت حقوق بشر در 159 کشور شرایط رعایت این حقوق در جهان را در سال 2016 به تصویر کشیده است.
طبق این گزارش درآسیا صداها و تقاضاهای مکرر برای آزادی بیان وعدالت وجود دارد و تعداد فعالان حقوق بشر و مخالفان علیه اعمال خشونت، به ویژه در میان جوانان افزایش داشته است.
طبق این گزارش اگرچه، فناوری های آنلاین و شبکه های اجتماعی فرصت ها برای سازماندهی فعالان ومدافعان حقوق بشرازطریق به اشتراک گذاردن اطلاعات علیه بی عدالتی را دراین منطقه بیشتر کرده است، اما هواداران این حقوق همچنان تحت سخت ترین شرایط فعالیت می کنند.
این گزارش درمورد وضعیت حقوق بشر درشرق آسیا درسال گذشته میلادی حاکی است: درحالیکه شفافیت دولت ها دراین زمینه کاهش یافته، درک رشد شکاف میان دولت ها و شهروندان آنها افزایش یافته است.
این موضوع سبب شده تا تثبیت سرکوب مردم درکشورهایی مانند چین و کره شمالی دو چندان شود.
طبق این گزارش یک الگوی گسترده عمیق ازعدم تحمل نسبت به انتقاد و بحث های آزاد به ویژه در کشورهای جنوب آسیا وجود دارد. در این الگو کشتن وبلاگ نویسان در بنگلادش، حمله به فعالان رسانه ای در پاکستان و هواداران جامعه مدنی در کشورهایی مانند هند ثبت شده است.
عفو بین الملل می گوید:سال گذشته، در جنوب شرق آسیا حقوق اصلی شامل آزادی اندیشه، رعایت وجدان، آزادی مذهب و بیان،آزادی های اجتماعی تحت حملات شدید قرار داشت.درتایلند مردم توسط نیروهای نظامی سرکوب شدندو در مالزی نیز تلاش های گسترده برای ساکت کردن هواداران آزادی های سیاسی انجام شد.
این سازمان همچنین اعلام کرد: دربسیاری از کشورهای جنوب شرق آسیا ، فضای جامعه مدنی در سال 2016 به ویژه علیه اقلیت های نژادی و قومی ، زنان و دختران به طورگسترده ای ، کوچک شده است.
در بسیاری از کشورهای این منطقه شامل چین، مالزی، مالدیو، نپال، کره شمالی، فیلیپین، سنگاپور، تایلند، تیمور-لسته و ویتنام ،از شکنجه و انواع ابزار دیگر علیه مدافعان حقوق بشربرای به حاشیه راندن آنها استفاده شده است.
دربخشی ازگزارش این سازمان نیز تاکید شده است:درمیانمار، تشدید درگیری ها در ایالت کاچین، و فوران خشونت و سرکوب در شمال ایالت راخین سبب شد تا اقلیت روهینگیایی (مسلمان) متحمل کشتار ، شکنجه و ترک خانه های خود شوند.
این سازمان وضعیت حقوق بشر در جنوب آسیا به ویژه کشمیر را بسیار ترسناک معرفی کرده است.
بیراجی پاتنایک مدیر بخش جنوب آسیای سازمان عفو بین الملل نیز با صدور بیانه ای علام کرد: سال گذشته، جنوب آسیا شاهد عقب گرد نگران کننده ای درمورد رعایت حقوق بشر بود.
دولت های این منطقه به استناد حاکمیت و امنی، آزادی های عمومی و اصلی را مورد تهدید قرار داده و محدود کردند.به گفته وی درهند، پاکستان وبنگلادش، روزنامه نگاران و وبلاگ نویسان مورد تهدید و ارعاب قرار گرفتند و حتی بازیگران غیر دولتی برای اعمال حق خود کشته شدند. طبق این گزارش مقامات هندی قوانین سرکوبگرانه ای در جامو و کشمیر برای جلوگیری ازآزادی بیان و خاموش کردن هر نوع انتقاد به کار می برند و نیروهای امنیتی ؛ نیروی غیر ضروری و یا بیش از حدی علیه تظاهرکنندگان استفاده می کنند.
وی تاکید کرد:عفوبین الملل در گزارش خود دولت هند را به استفاده از قوانین ظالمانه برای ساکت کردن فعالان دانشجویی، دانشگاهیان، روزنامه نگاران و مدافعان حقوق بشر متهم کرده است.
دراین گزارش به بازداشت خرم پرویز کشمیری مدافع حقوق بشر و همچنین ممنوعیت ایجاد شده برای خوانندگان روزنامه های کشمیری در ماه اکتبر سال گذشته اشاره شده است.
در ماه ژوئیه 2016 ، دولت ایالتی در کشمیر از انتشار روزنامه های محلی به مدت سه روز جلوگیری کرد و در ماه سپتامبر، خرم پرویز، مدافع حقوق بشر کشمیری، دستگیر و بازداشت شد.
عفو بین الملل همچنین گزارش داد:درشورش مدنی درکشمیر که پس از کشته شدن برهان وانی فرمانده حزب مجاهدین در 8 ژوئیه2016 آغاز و بیش از شش ماه طول کشید، بیش از 80 نفر کشته و 13 هزار نفر به ویژه از ناحیه چشم زخمی شدند که اکثر آنها کسانی بودند که در مسیر جامو و کشمیر در تردد بودند.
این سازمان بین المللی نقش گروه های مسلح در دامن زدن به «ناامنی» و ارتکاب موارد نقض حقوق بشر از جمله آدم ربایی و قتل های غیر قانونی در مرکز و شمال شرق هند و در ایالت جامو و کشمیر را نیز مورد انتقاد قرار داد.این سازمان در عین حال محاکمه برخی از مسئولان و افسران نظامی در کشورهای این منطقه را که به نوعی در اعمال خشونت علیه مردم و یا فعالان حقوق بشر دست داشتند، نشانه های مثبتی از حرکت به سوی تثبیت این حقوق دانستند.113/112
بیشتربخوانید:
هشدار عفو بین الملل درباره بحران حقوق بشری در بحرین
گزارش تکان دهنده عفو بین الملل از سرنوشت صدها مسلمان در میانمار+ویدئو
عفو بین الملل: سرکوب مسلمانان میانمار، جنایت ضد بشری است