به گزارش ایران پرس؛ با این حال با پیشرفت کار نشست، نشانههای اختلاف بین سران شش کشور صنعتی غرب با دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا بیش از پیش آشکار شد؛ هر چند ترامپ با بی پروایی کامل در مقام انکار این مساله برآمد.
در این نشست که روز دوشنبه 26 اوت پایان یافت، به رغم صدور بیانیه پایانی از طرف فرانسه که متضمن اشاره به برخی توافقات بود، اختلافات هم چنان انداخت.
یکی از مسائل اصلی مطرح در نشست سران گروه 7، نحوه برخورد با ایران و توافق هسته ای برجام بود؛ به ویژه این که اختلاف اعضای اروپایی گروه 1+4 که عضو گروه 7 هم هستند با آمریکا درباره نحوه برخورد با ایران و مساله برجام همچنان به عنوان یکی از اختلافات اساسی دو سوی اقیانوس اطلس مطرح است.
در این راستا ترامپ در دیدار امانوئل مکرون رئیس جمهوری فرانسه پیش از برگزاری نشست سران گروه 7 گفت که وی بهدنبال جنگ با ایران نیست بلکه خواهان توافق با ایران است. این ادعای ترامپ، با سیاستها و اقدامات وی کاملا ناهمخوان است.
مساله مهم دیگری که دردیدار مکرون و ترامپ طرح شد، ادعای بی اساس آنان درباره لزوم جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای بود. در این زمینه رئیس جمهور فرانسه اعلام کرد که فرانسه و آمریکا اهداف مشترکی را در قبال ایران دنبال میکنند.
مکرون در نشست خبری مشترک با ترامپ پس از پایان نشست سران گروه 7 ، تلویحا همسویی پاریس و واشنگنن را در مورد اعمال فشار به ایران مورد تایید قرار داد و با اشاره به ادعای ترامپ که گفته بود اقتصاد ایران دچار شرایط بدی شده است، گفت: اگر از جنبه مثبت نگاه کنیم داریم فشاری وارد میکنیم تا شرایط را بهبود دهیم. ایران میگوید «ما توافق را امضا کردیم ولی آنها متعهد نیستند و ما میخواهیم اورانیوم غنی کنیم.» باید مطمئن شویم ایران به سلاح هستهای نمیرسد و تنشی در منطقه نیست.
به طور کلی موضع گیری گروه 7 چه در جریان مذاکرات در این نشست و چه در بیانیه پایانی تاکید بر به اصطلاح دست نیافتن ایران به سلاح هسته ای و تقویت صلح و ثبات در غرب آسیا است.141/118