تهران- ایران پرس: سخنگوی قوه قضائیه گفت: تعقیب و مجازات عاملان جنایت تروریستی سرداران مقاومت با جدیت پیگیری می شود.

به گزارش خبرگزاری ایران پرس، غلامحسین اسماعیلی در کنفرانس خبری امروز سه شنبه گفت: خون به ناحق ریخته شده شهید سلیمانی و ابومهندس هرگز فرامونش نخواهد شد و بساط جنایتکاران را درهم خواهد پیچید.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوال خبرنگار ایران پرس درباره پیگیری حقوقی پرونده ترور شهید سلیمانی و نقش آلمان در این ترور و همچنین آخرین وضعیت پرونده پیگیری ترور شهید فخری زاده گفت: پرونده مربوط به جنایت تروریستی منجر به شهادت شهید سلیمانی و همراهان ایشان از آغازین روزهای این حادثه تلخ در دادسرای ویژه امور بین الملل تهران تشکیل شده و تحقیقات جامع و مفصلی در ارتباط با فرایند عملیات منتهی به شهادت این شهید عزیز انجام و نیابت هایی قضایی به کشورهای مختلف ارسال شد.

وی افزود: از برخی از این کشورها اسناد خوبی به دست ما رسیده است و یکایک عوامل یعنی ۴۸ نفر از رئیس جمهور امریکا که عامل اصلی ترور بود تا فرماندهان و مقامات مختلف شناسایی شدند. با قید اینکه هر کدام از اینها در این جنایت چه نقشی داشتند اعلان قرمز صادر و به پلیس بین الملل ارسال شد.

اسماعیلی گفت:  تحقیقات پرونده روند خوبی را طی کرده است و نیروی قدس سپاه و وزارت خارجه و سایر نهادها همکاری های خوبی داشتند. به زودی کیفرخواست این پرونده صادر می شود.  برای بعد کیفری و حقوقی شعبه ویژه تعیین شده است و آماده این است که با دادخواست هایی صادره از سوی برخی خانواده های شهدا که ارسال شده است به آنها رسیدگی کند.

سخنگوی دستگاه قضا درخصوصرسیدگی و برخورد با افراد متخلف در مجموعه قوه قضائیه نیزگفت: بارها اعلام کرده ایم که خط قرمزی نمی شناسیم و با هر کس که در مظان اتهام قرار گیرد، در چارچوب قانون برخورد می کنیم. وی گفت: کسانی که در مجموعه دستگاه قضا مرتکب اعمال مجرمانه شوند با برخورد جدی مواجه خواهند شد و اخیرا نیز در استان تهران و برخی استان های دیگر افرادی در واحدهای قضایی ، ثبتی و شورای حل اختلاف به عنوان متهم شناسایی شدند و تحت تعقیب قرار گرفتند.

اسماعیلی ادامه داد: این افراد در بازداشت به سر می برند و پرونده ها در حال رسیدگی است اما به جهت قطعی نبودن آراء پس از وضعیت رسیدگی ها اسامی و نوع اتهام آنها اعلام می شود.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره پرونده روح الله زم و اینکه آیا رسیدگی به پرونده همدستان او آغاز شده است؟ گفت: این پرونده ابعاد گسترده‌ای دارد. بخشی منتهی به رای شد اما این پرونده به اتمام نرسیده. اخیرا از ناحیه دادگاه بعد از صدور کیفر خواست در مورد ۶ نفر دیگر از متهمان دیگر حکم صادر شده و ۶ نفر به محکومیت حبس دو تا ۱۰ سال محکوم شدند.

اسماعیلی در پاسخ به سوالی درباره پرونده هواپیمای اوکراینی گفت: در این پرونده در دو بخش اقدامات خوبی انجام شده است که یکی پرداخت غرامت است و دیگری رسیدگی قضایی است. بلافاصله پرونده تشکیل و تحقیقات مفصل انجام شد و نهایتاً چون نیازمند این بودیم که جعبه سیاه بازخوانی شود با هماهنگی های انجام شده جعبه سیاه بازخوانی شد و اطلاعات جعبه سیاه در اختیار بازپرس قرار گرفت. تحقیقات این پرونده تکمیل شده و شاید تا پایان ماه جاری به دادگاه ارسال شود.

وی  در پاسخ سوالی مبنی بر اینکه رسیدگی قضائی به موضوع واگذاری ایران ایرتور و ارتباط آن با پرونده رئیس سابق سازمان خصوصی سازی گفت: این بخش سه ضلع دارد، ضلع اول آن این است که بارها اعلام کردیم که با خصوصی سازی و واگذاری بخش های تولیدی به بخش خصوصی موافقیم و اعلام می‌کنیم که اصل ۴۴ قانون اساسی باید دقیق اجرا شود.

بخش دوم این است که موضوعات و تخلفاتی وجود دارد که در فرایند واگذاری های انجام شده است که آیا قیمت مناسب بوده و آیا خریدار اهلیت لازم را داشته است؟ بعد از هیأت داوری اگر اعتراض شد شعبه ویژه دادگاه به آن رسیدگی می‌کند.

ضلع سوم نیز موضوع تخلفاتی است که افراد شاغل در خصوصی سازی مرتکب شدند که رسیدگی به آن وظیفه ذاتی ما است و به آن ورود کردیم و نسبت به رئیس سابق خصوصی سازی پرونده تشکیل و در حال رسیدگی است.

سخنگوی قوه قضائیه درباره آخرین وضعیت پرونده بابک زنجانی گفت: متهمان این پرونده مشهور به مجازات کیفری و استرداد اموال محکوم شد، اموال داخل کشور شناسایی و توقیف شد و در اختیار سیستم بانکی و وزارت نفت قرار گرفت. حدود ۲۵۰۰ میلیارد تومان در آن زمان در داخل کشور از اموالش شناسایی شد و تلاش‌های جدی  در خصوص سایر اموال او که ادعا می شود در خارج است انجام می شود. در بخش اموال خارجی و بازگشت آن به داخل کشورهنوز تلاش های ما ادامه دارد.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره آخرین وضعیت واگذاری شرکت کشت و صنعت مغان گفت: این موضوع در حال رسیدگی است و اما در رابطه با فرد خریدار تا امروز اعلام تخلف نشده است و تخلفات در رابطه با نحوه واگذاری بود و پرونده‌ای در این رابطه تشکیل نشده است.

وی درباره رعایت پروتکل های بهداشتی در سفرهای استانی رئیس قوه قضائیه گفت: هم در سفرهای استانی و هم در دیدارهای مردمی پروتکل های بهداشتی رعایت می شود و با شخص وزیر بهداشت و ستاد ملی مبارزه با کرونا قبل از شروع دور جدید سفرها نشست هایی برگزار کردیم و برای این سفرها پروتکل های ویژه ای را به ما ابلاغ کردند و ما همه آن موارد را رعایت می کنیم.

سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه به دنبال جنایت آمریکا طی سال های گذشته علیه مردم ایران در منطقه شنیده شده تعدادی از هموطنان آسیب دیده اقدام به طرح شکایت کردند آیا این موضوع صحت دارد و این شکایت به کجا رسیده است، گفت: به موجب قانون مصوب مجلس شورای اسلامی، شهروندانی که از اقدامات جنایتکارانه آمریکا متضرر شده اند می توانند در دادگاه های جمهوری اسلامی ایران و در دادگستری تهران طرح دعوی کنند و به این موضوع رسیدگی شود که تاکنون در این مورد پرونده های متعددی تشکیل و آراء زیادی صادر شده است.

اسماعیلی تأکید کرد: گزارش برخی از این آراء در سنوات قبل ارائه شده است؛ در ماه های اخیر در دو پرونده، متعاقب دادخواست شهروندان آسیب دیده از جنایات آمریکا، رسیدگی و رأی صادر شده است.

سخنگوی قوه قضائیه بیان داشت: یک پرونده مربوط به تعدادی از خانواده شهدای حادثه تروریستی چابهار بوده که علیه دولت آمریکا طرح دعوی و مطالبه خسارت کردند که این پرونده در دادگاه رسیدگی شده است و برابر حکم صادره از ناحیه شعبه ویژه دادگاه دولت آمریکا به پرداخت یک میلیارد دلار خسارت و غرامت در حق این خانواده های آسیب دیده محکوم شده است.

اسماعیلی گفت: در پرونده دیگری هم 14 نفر از آسیب دیدگان از اقدامات جنایتکارانه آمریکا در تهران مطالبه خسارت از دولت آمریکا کردند که در این پرونده هم جمعا در یک دادنامه 26 هزار میلیارد تومان مبلغی است که دادگاه رأی به محکومیت دولت آمریکا در حق آسیب دیدگان از جنایت های آمریکا، صادر کرده است.

سخنگوی قوه قضائیه در ادامه با بیان اینکه در ارتباط با شرط بندی و قمار بازی اقدامات خوبی انجام شده است، افزود: افراد زیادی در این ارتباط شناسایی شدند.

وی ادامه داد: در ارتباط با کسانی که اعمال مجرمانه بیشتری انجام دادند، بررسی‌های لازم انجام شده است. کسانی که سردمدار این موضوع بودند تحت تعقیب قرار گرفتند و در دادسرای تهران شعبه ویژه‌ای به آنها اختصاص داده شده است.

سخنگوی دستگاه قضا افزود: در کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه بسیاری از این موارد به مصادیق مجرمانه اضافه شده است و با نظر کارگروه مربوط برخی از این سایت‌ها که تعداد زیادی هستند، فیلتر شده است.

سخنگوی قوه قضائیه در ارتباط با سامانه ثبت اموال مسؤولان نیز گفت: از سال 98 تا ابتدای تیرماه 99 استقبال از این سامانه خیلی زیاد نبود و 1500 نفر اموال خود را ثبت کردند اما این رقم اکنون به 6 هزار نفر رسیده است.112

بیشتر بخوانید:

اسماعیلی خبر داد: تداوم رسیدگی به پرونده‌های اخلالگران در نظام اقتصادی کشور