ایران پرس: وزیر اقتصاد دولت طالبان در افغانستان ، بیست سال اشغالگری نظامیان آمریکایی را عامل اصلی نابودی زیر ساخت های اقتصادی آن کشور دانست .

« قاری دین‌محمد حنیف»، وزیر اقتصاد دولت طالبان گفت: در دوره حضور و اشغال بیست ساله این کشور توسط آمریکا، هیچ توجهی به زیرساخت‌های افغانستان نشده، بلکه این زیر ساخت های نابود شده است.

 حنیف با تشریح وضعیت راه‌های مواصلاتی افغانستان و وضعیت بد زندگی مردم افغانستان افزود، در دوران اشغال، زیرساخت‌های حمل و نقل نیز نه تنها مورد توجه قرار نگرفته، بلکه محرک‌های اقتصادی نیز برای تولید فراهم نشده است. 

ارمغان شوم دوران اشغال امریکایی‌ها، افزایش شمار معتادان در دوره اشغال افغانستان

وزیر اقتصادی دولت طالبان همچنین خاطر نشان کرد،  در دوره اشغال افغانستان، شاهد افزایش شمار معتادان در این کشور بودیم و براساس تخمین‌‌ها بین چهار تا چهار و نیم میلیون معتاد در افغانستان داریم که ارمغان شوم دوران اشغال امریکایی‌ها است.

اظهارات وزیر اقتصاد دولت طالبان درباره نابودی زیرساخت های افغانستان توسط آمریکا دردوره اشغال آن کشور از واقعیتی حکایت دارد که تا دهه های متمادی آثارمخربی برروند توسعه افغانستان خواهد داشت.

آمریکا پس از حادثه یازده سپتامبر 2001 به بهانه مبارزه با تروریسم افغانستان را اشغال کرد و در بیست سال حضور ناکام خود دراین کشور با همراهی اعضای ناتو،میراث شوم ناامنی و  ویرانی را بجای گذاشت.

آمریکا مدعی بود در دوره حضور در افغانستان ضمن آنکه تروریسم و افراط گرایی را نابود خواهد کرد با از بین بردن زمینه های کشت خشخاش با تولید وقاچاق مواد مخدر و ترانزیت آن به دیگر کشورها جلوگیری خواهد کرد، درحالی که در بیست سال اخیر، تروریسم نابود نشد و ناامنی  و بی ثباتی  بیشتری در افغانستان حاکم شد.

افزایش بیش از چهار برابری تولید مواد مخدر در دوره اشغال افغانستان توسط  آمریکا

گزارش های منتشر شده توسط نهادهای بین المللی نشان می دهند در دوره اشغال افغانستان توسط  آمریکا و سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) ، تولید مواد مخدر در ان کشور دستکم بیش از چهار برابرشده و زمین های تحت کشت خشخاش نیز افزایش چشمگیری داشته است.     

وعده واهی دیگرآمریکا برای لشگر کشی به افغانستان که نتیجه آن کشتار هزاران نفرازمردم بیگناه و ستمدیده این کشور بود ، برقراری دموکراسی بود که این مسئله نیز هیچگاه در افغانستان شکل واقعی نگرفت وبرگزارکنندگان  انتخابات ریاست جمهوری در این کشور در ادوار مختلف  به تقلب گسترده متهم شدند.

آمریکا علاوه بر نابود کردن زیر ساخت های افغانستان در جنگ به اصطلاح ضد تروریسم در افغانستان،در دوره پسا اشغال  نیز  با سیاست تحریم و انسداد دارایی های افغانستان ، زندگی مردم این کشور را تهدید کرده است .

این در حالی است به طور طبیعی این انتظار برای مردم افغانستان وجود داشت که آمریکا پس از خروج از آن کشور ، غرامت های ناشی از جنگ بی حاصل درافغانستان را  به مردم و دولت این کشور پرداخت کند.      

در همین حال براساس داده‌های وزارت صحت عامه افغانستان ، ۴۶ درصد از جمعیت ۳۵ میلیونی این کشور  بر اثر جنگ آمریکا از سلامت روان برخوردار نیستند. که حدود ۷۲ درصد از آنها زنان و ۶۰درصد از آنها مردان اند. 

در این زمینه دکتر فریدون لطیفی، متخصص بهداشت روان در ولایت بلخ در شمال افغانستان می‌گوید:

متاسفانه وضعیت سلامت روان با بلند رفتن نرخ بیکاری، اقتصاد خراب و جنگ‌های داخلی در مزارشریف بدتر شده‌است و بیشترین افرادی که از این ناحیه رنج می‌برند زنان و جوانان هستند.  

افغانستان از نظر اقتصادی یکی از شکننده‌ترین و در معرض خطرترین اقتصادهای جهان

طبق گزارش بانک توسعه آسیا، افغانستان از نظر اقتصادی یکی از شکننده‌ترین و در معرض خطرترین اقتصادهای جهان را دارد و حدود نیمی از مردم این کشور (۴۷/۳ درصد) در فقرمطلق زندگی می‌کنند و نرخ رسمی بیکاری در این کشور حدود ۱۱/۷ درصد بوده و حدود ۳۴/۳ درصد از کارگران در این کشور روزانه کمتر از ۱/۹۰ دلار آمریکا درآمد دارند.

 محاکمه نظامیان آمریکایی مرتکب جنایات جنگی در افغانستان ، پرداخت غرامت جنگی به خانواده های قربانیان وجبران هزینه های سلامت آسیب دیدگان روحی و جسمی از جمله انتنطارات مردم این کشور از کاخ سفید ومتحدانش برای بیست سال جنگ ، تجاوز ،ویرانی و کشتار است.   

نویسنده: محمد رضا عسگری     

113

بیشتر بخوانید:

درخواست دیدبان حقوق بشر برای بررسی جنایات آمریکا در افغانستان

داعش تهدید مورد حمایت آمریکا در افغانستان