«فرحناز رافع» متولد سال 1343 در خرمشهر است و کارش را از مربی گری امدادی، آموزش خیاطی و قرآن شروع کرده و سپس در هلال احمر به متصدی امور دفتری مشغول به کار شده است.
فرحناز رافح مدرک کارشناسی مهندسی عمران و کارشناس ارشد مدیریت اداری مالی و دکترای زبان و ادبیات عرب دارد، تدریس دانشگاهی در دانشگاه آزاد پیام نور سوسنگرد و خرمشهر انجام داده و دو دوره در شورای شهر خرمشهر فعالیت کرده است.
وی همچنین رئیس سازمان داوطلبان و امور بانوان زنان و خانواده جمعیت هلال احمر بوده است. وی دبیری ستاد اقتصاد مقاومتی وزارت صنعت، معدن و تجارت را در کارنامه خود دارد . پس از آن به سمت رییس مرکز ملی فرش دست بافت ایران منصوب شده است.
روایتها از زندگی این بانوی ایرانی حاکی از آن است که وی در ۱۱ سالگی در چنگ ساواک گرفتار میشود و پس از انقلاب با حضور فعال در دفاع مقدس به همراه خانوادهاش نقش آفرینی میکند و تا به امروز با تکیه بر یکی از عظیم ترین سازمانهای داوطلبان و خیریه ایران توانسته یکی از بانوان رسانهای، رکوردهای بسیجیوار در عرصه خدمت به نیازمندان را به ثبت برساند.
همسر فرحناز رافع از جانبازان دفاع مقدس است. رافع می گوید: «من خیلی زود ازدواج کردم . حاصل این ازدواج 2 فرزند پسر است، پسر بزرگم فرهنگی و مترجم زبان انگلیسی است و پسر دومم کارشناس ارشد حمل و نقل است که در این رشته رتبه نخست را کسب کرد و هم اکنون مشغول تحصیل در رشته دکترا است و یک نوه نیز دارم.»
فرحناز رافع ، زنان ایرانی را بانوانی توانمند و متعهد می داند که در پی تلاش و حس مسئولیتشان، امروز جامعه ما از وجود زنان تحصیلکرده در سطوح عالی بسیار برخوردار است، آنها در سطوح مدیریتی و تخصصی زنان فعالیت های خوبی دارند و هیچ گونه محدودیتی برای آنها وجود ندارد. البته مسئولین و دولتمردان باید بیش از این، از ظرفیت بانوان ایرانی استفاده کنند.
در کارنامه این بانوی خرمشهری آمده که او خود یک هنرمند قالیباف است و دوره ای به عنوان مربی طراحی و قالیبافی در برخی روستاهای شمال کشور فعال بوده است. وی می گوید: «مهمترین ویژگی و خصوصیت ایرانیان عشق به ائمه و اهل بیت پیامبر(ص) است و سپس علاقه به شعر و قالی، چرا که در هر نقطه کشور، جامعه فعالان حوزه قالی به شکل گسترده فعالیت میکنند. فرش هنر و صنعتی است که باعث اشتغال و توسعه اقتصاد می شود. در حال حاضر بیش از ٢ میلیون نفر در این حوزه فعال هستند و ما در صدد گسترش این فرایند هستیم.»
رییس مرکز ملی فرش ایران در برنامه خود، تقویت مارکتینگ در حوزه فرش، تقویت صادرات فرش ایران، ارائه راه کارهای صادرات فرش با وجود تحریم ها، اشتغال زایی حرفه ای در حوزه فرش و ایجاد انقلاب صنعتی در زمینه فرش در کشور را بیان کرده و معتقد است در صورت رونق بازار فرش، هر ایرانی می تواند با سرمایه ۵ میلیون تومانی و آموزش صحیح، یک قالیباف شود.
رئیس مرکز ملی فرش ایران می گوید: «دومین کالای تحریم شده از سمت ترامپ، فرش ایران است. این نشان میدهد ارزش فرش ایران را ترامپ خیلی خوب متوجه شده است. ما اینک برای تقویت صادرات فرش دستباف به دنبال ایجاد خانه های فرش در کشورهای هدف، و بازارهای جدید مثل مسکو، چین، امارات و غیره هستیم تا ضمن سلیقه یابی و سلیقه سازی بتوانیم در این کشورها نمایشگاه و حراجی های فصلی در خانه های فرش داشته باشیم.»// 114
بیشتر بخوانید:
ایران بانو: ملیحه نوری، نخستین بانوی داور بین المللی والیبال ایران
ایران بانو: زهرا گیتی نژاد، آموزگار و خیر مدرسه ساز
ایران بانو: عشرت بهمن نژاد، کارافرین برتر کشوری
ایران بانو: لیلا عراقیان، طراح پل طبیعت تهران
ایران بانو: ملیحه نوروزبیگی، تولیدکننده برتر کشوری
ایران بانو: فعالیت نخستین زن ایرانی در معدن زغال سنگ
ایران بانو: زینب کرمی بهترین گلر فوتسال در جهان